Opel Kadet suza 1.2 gasenje motora u voznji

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Miha
    CBC Veteran
    • 16.06.2006
    • 150
    • Beograd

Re: Opel Kadet suza 1.2 gasenje motora u voznji

Tim pre, ako jeste, da im dokaze da su zeznuli stvar i da je njihova greska sto auto ne radi kako treba.

Logicno je da je karburator, ali posto je covek rekao da je servisirao isti, nisam ga dalje uzimao u obzir, a trebalo je.
    Posebno jer sam imao slican slucaj sa mojim kadetom 1.6 SV sa dvogrlim karburatorom, silnim vakumima i strujom.
    Kod mene je otisla neka od pumpica, korektora, bem li ga, i dok radi auto na automatskom sauhu, dobro je, cim ga iskljuci auto gubi snagu i gasi se.
    Iscitavanjem preporuka za karburator servis, ovde na nasem cbc-u, nadjem servis preko puta Sava Centra, koji je skup, ali ljudi samo naplacuju svoje znanje i nikad mi nije bio problem da platim strucnost. Jeftino na kraju ispadne skuplje, tako da se ta skola uci samo jednom.
    Odvezem auto i srede mi karb za sve pare. Taj motor ima 90ks, ali ko da je imao 150, kako je grizo asfalt. Prosto je prodisao motor, iz svakog podrucja obrtaja je vukao bez zadrske, ma drugi auto. Radjen je i neki test opterecenja, koliko rasipa goriva po cilindrima, sto ukazuje na pohabanost motora i svasta nesto. Zakacena skalamerija na motor i uradjen EKG . Napominjem da sam picajza za automobile i tehniku uopste i da auto nije bio zapusten, pa sad propevao odjednom, jer se servis karburatora obicno radio pred zimu, ali u nekim drugim servisima gde je to kostalo oko 2000 din i do tada nije bilo potrebe za nekim vecim zahvatima. Kod ovih ljudi sam otisao prvo po preporuci, a drugo jel stanujem blizu i samo do njih sam mogao da stignem dok mi ne iskljuci sauh . Ranije sam servisirao kod Gavre na Karaburmi i sa njima sam bio zadovoljan.

Sto li sam ovo pisao ne znam, ali dobro.
    Elem, bitno da je sad sve u redu.

Pozdrav
    ex. Kadett 1.6 SV, 90 ks
    Astra G 1.6 16V 2003g.

Comment

• TECA
      CBC Senator XXL
      • 14.10.2007
      • 2355
      • Oz

Logicno je da je karburator, ali posto je covek rekao da je servisirao isti, nisam ga dalje uzimao u obzir, a trebalo je.
      Meni nije logicno ,logicno je da je isao na reklamaciju i da su ga ponovo pregledali,da nisu nasli neisravnost i da su mu rekli da kvar trazi na drugoj strani.

Comment

• PejaNK
        CBC Član
        • 16.02.2011
        • 10
        • Kikinda

Sad bi se usro do pola ledja,nije ni karburator opet mi se pojavio isti simptom,ali ljudi necete mi verovati sta se desilo. Ugasi mi se opet i ja otvorim hubu sacekam malo kresnem motor izadjem stanem i gledam i redom srpskim recnikom pocnem od pradede pa na ovamo da psujem kad ono poce motor da stuca,ja se sagnem kod zubcastog kajisa kad ono nesto lupa.Ugasim auto zovnem kolegu da me doslepa,jer sam mislio da nje mozda nesto u motoru,kod kuce skinem kais i slucajno rukom okrenem Alternator kad ono melje ko krupac,ja ga skinem on se skoro raspao iznutra. Stavim drugi kresnem radi presao sam danas skoro 60km i nista ko sat radi. Dali je to moguce doslo mi je da se puknem u glavu,zameno sve na njemu iako je bilo ispravno kad ono Alternator ****,jer kad sam ga upalio sa tim drkavim i kada sam skinuo klemu odma se ugasio.

Comment

• legenda
          CBC Senator XXL
          • 28.03.2009
          • 1345
          • Beograd

jer kad sam ga upalio sa tim drkavim i kada sam skinuo klemu odma se ugasio.-pejank je napisao
          Svaki ce da se izgasi kad skines klemu...alternator ako ne puni,vozis dok ima struje u akumulatoru...da li je to slucaj kod tebe proceni sam

Comment

• stevak
            CBC Senator XXL
            • 31.05.2009
            • 1215
            • Zemun
            • Saab 9000 cs 2.0T

Originally posted by PejaNK
            slucajno rukom okrenem Alternator kad ono melje ko krupac,ja ga skinem on se skoro raspao
            Mani ti bratac auto, nego odma' da ideš kod ušnog lekara. Kako bre nisi ranije čuo da melje!?
            ex SAABotražitelj

Comment

• PejaNK
              CBC Član
              • 16.02.2011
              • 10
              • Kikinda

Pazi ja sam to sa klemom probao dok je bio hladan posle prvog palenja i radilo sve OK,a on pocine da se cuje tek kad se ugreje motor i to se cuje onako tek-tek pomalo,ali kada smo ga skinuli na sto onda kada se zavrti rukom oseti se kako melje. Tako da nisam mogao znati da je on,jer u sustini on radi ali kada se ugreje on gubi kontakt

Comment

Working...
              X