peugeot 106 1,4i 2000god zagreje se i radi na tri klipa

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • crazyduck
    CBC Početnik
    • 20.03.2011
    • 6
    • negotin

peugeot 106 1,4i 2000god zagreje se i radi na tri klipa

od pre par dana krenula je da treperi lampica check engine...odem u servis na dijagnostiku kaze dizna ociste oni meni dizne krenem posle 5min pocne ponovo,vratim se nazad u servis,kaze majstor ma izgleda da su svecice,promenim ih...naravno,nisu...sledeca je bila bobina...narucim ja bobinu,stigne auto se zagreje i opet isto,promenio i filter goriva.dakle sve u svemu do sad potroseno oko 160e a auto i dalje ne radi....sad kazu da kupim diznu...pa ako je neko imao neku slicnu situaciju,bio bih zahvalan..
    ZNACI OVAKO AUTO UPALIM I DOK RADI POD SAUHOM NA NEKIH 1100 O/MIN SVE JE OK AUTO RADI SAVRSENO,CIM SE ZAGREJE I PADNE NA 900 O/MIN POCINJE DA SE PALI-GASI LAMPICA CHECK ENGINE I AUTO RADI NA TRI KLIPA
  • Boki Ar
    CBC Senator XXL
    • 11.11.2004
    • 2827
    • Aranđelovac
    • Vektra

Re: peugeot 106 1,4i 2000god zagreje se i radi na tri klipa

Dobrodošao na CBC.

Ovde se oduvek insistiralo na pravilnom nalaženju kvara - dijagnozi ako više voliš tako. Tek tada se pristupa zameni komponente. Pošto je stanje takvo kako opisuješ, ostaje ti da pitaš majstora koju diznu treba menjati. Treba treća dizna, na primer. Ok, hajde da zamenimo mesta drugoj i trećoj i vidimo da li će se sada umesto cilindra 3. "ugasiti" 2...

Comment

• crazyduck
      CBC Početnik
      • 20.03.2011
      • 6
      • negotin

da prenosi se kvar,ali isto tako kad namontira diznu na masinu koja ih cisti dizna radi,a ni ne mogu naci te dizne ni nove ni polovne....da li je moguce staviti neke druge dizne?

Comment

• Zloca
        CBC Senator XXL
        • 21.12.2005
        • 510
        • Novi Sad
        • Astra bertone turbo

'ajde jedno laicko pitanje, mozda i glupo: ako dizna ne radi, kako onda normalno radi dok se auto ne zagreje? I da li bi check engine morao odmah da se upali, bez obzira na radnu temperaturu?
        MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)

Comment

• crazyduck
          CBC Početnik
          • 20.03.2011
          • 6
          • negotin

odlicno pitanje to je ono sto i mene muci....da je dizna zar ne bi bilo logicno da auto ne radi kako treba od momenta paljenja,evo od jutros konkretno vozim i naravno trokira ali na momente proradi ugasi lampicu i ide kako treba,nista odredjeno turiranje ili jaci gas,jednostavno sam od sebe

Comment

• Boki Ar
            CBC Senator XXL
            • 11.11.2004
            • 2827
            • Aranđelovac
            • Vektra

U prvom postu rečeno da problemi nastaju kad se zagreje...

Comment

• b_samardzic
              CBC Senator XXL
              • 02.04.2005
              • 1557
              • Smederevo

Originally posted by Zloca
              'ajde jedno laicko pitanje, mozda i glupo: ako dizna ne radi, kako onda normalno radi dok se auto ne zagreje? I da li bi check engine morao odmah da se upali, bez obzira na radnu temperaturu?
              Moze da ima hladan lem u namotajima dizne mada.

Originally posted by crazy
              ne mogu naci te dizne ni nove ni polovne....da li je moguce staviti neke druge dizne?
              Meni nije jasno sto si postavio temu. Da bi se izjadao ili da bi ti neko pomogo?

Boki AR ti je lepo rekao sta da uradis zameni mesto diznama pa vidi hoce li opet da prijavi gresku na istom cilindru.

Ako prijavi opet gresku na istom cilindru nije do dizne i nemas potrebe da ih menjas. Ali ti i posle njegovog saveta pitas gde da kupis dizne. Kako mislis da ti se u temu ukljuci ili nastavi da pise neko od ozbiljnijih majstora kad neces ni da procitas ono sto ti se napise ili jednostavno ignorises to sto ti je covek napisao, a veruj mi da je to siguran put da vidis da li je dizna pokvarena ili nije.
              Pozdrav i nastavi da pises o problemu i njegovom resenju.

Comment

• crazyduck
                CBC Početnik
                • 20.03.2011
                • 6
                • negotin

napisao sam vec da se kvar preneo!uradio sam to,inace ne jadam se trazim savet...zivim u jako malom gradu gde nema nikakvih majstora!isto tako sam napisao da dizne kad stavi covek na masinu za ciscenje istih one rade sve 4 a na autu ne,to meni nije jasno

Comment

• b_samardzic
                  CBC Senator XXL
                  • 02.04.2005
                  • 1557
                  • Smederevo

Nisam razumeo to prenosi se kvar pa stoga i ceo moj post. Verovatno negde ima prekid u namotajima pa reaguje na temperaturu. Probaj po oglasima da nadjes polovnu diznu. Dosta njih hoce da posalje delove PostExpressom

Comment

• crazyduck
                    CBC Početnik
                    • 20.03.2011
                    • 6
                    • negotin

trazio nema ama bas niko koga sam ja zvao to su neke sa sageme znakom a delphi,jedan kaze da trazim sageme sa plavim prstenom a jedan delphi...i jedne i druge jurio niko nema

Comment

• marko8883
                      CBC Član
                      • 08.06.2010
                      • 10
                      • beograd

ista prica je bila na sestrinoj lanciji, menjali prvo svecice pa bobinu, pa cistili dizne, sve kako je dijagnostika rekla, na kraju smo skinuli komp i odneli na servis. lik ga je popravio za 10 min, kako smo vratili na kola sve sjajno radilo i dan danas radi a proslo je par godina od tad. tako da nemoj da te zacudi ako je komp pobrljavio

Comment

• crazyduck
                        CBC Početnik
                        • 20.03.2011
                        • 6
                        • negotin

da li mozda znas gde da nadjem tog majstora ili neki br???

Comment

• vladaomega
                          CBC Senator XXL
                          • 11.10.2010
                          • 484
                          • beograd

Druze imas tri mogucnosti .neispravan ECU ili computer motora,neispravna dizana ili nesto trece.obzirom da imas coveka koji ima masinu za pranje dizni otkacite dzekove sa dizni /od ecu/i prikacite dzekove sa masine za pranje na dizne dok su dizne jos na motoru.staryujte motor i pratite sta se dogadja u radu.

Comment

• Gavra
                            CBC Senator XXL
                            • 06.03.2008
                            • 2031
                            • Beograd

Originally posted by vladaomega
                            Druze imas tri mogucnosti .neispravan ECU ili computer motora,neispravna dizana ili nesto trece
                            Ako kazes da ima 3 mogucnosti onda mu navedi sve tri ili kazes imas vise mogucnosti ali ja ne umem da ih nabrojim.

Originally posted by vladaomega
                            obzirom da imas coveka koji ima masinu za pranje dizni otkacite dzekove sa dizni /od ecu/i prikacite dzekove sa masine za pranje na dizne dok su dizne jos na motoru.staryujte motor i pratite sta se dogadja u radu
                            Sta ce se dobiti sa ovim testom sem povecanje temperature u cilindrima,viskom goriva u katalizatoru i ponekom detonacijom koja moze da se rasiri u lep pozar koji pod haubom nije pozeljan?
                            Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• vladaomega
                              CBC Senator XXL
                              • 11.10.2010
                              • 484
                              • beograd

zasto bi ovim testom doslo do povecanja temperature motora i viska goriva u katalizatoru ?

Comment

Working...
                              X