Passat 3 izbacuje vodu iz rezervne boce
Collapse
X
-
Eh,kad bi bio pametan pa da sam ucio engleski pre 40g....flapsovi ,krilca,nem pojma..ali znam da jedno,a to je ovo sto ponavljam celu noc...ili temperatura ili pritisak ili cep...kakve veze imaju mozda lose performanse....one mogu pratiti porast temp,ali je ona jos oko 90c,ne pricamo li mi o tome ...???
Na 90c izbacivanje moze prouzrokovati samo cep ili veliki pritisak usled pregorevanja dihtunga(ili neispravnog plinskog reduktora)..pa sad..mozda i skala temp. lagi ,ali opet ce biti pritiska....treba imati i manometar pri ruci, pa ko ne veruje sam sebi, ce vidi gde jeLast edited by TECA; 07.09.2012, 00:43.
Comment
-
-
Pozdrav svim forumasima, puno vam hvala na trudu da mi pomognete da otklonim kvar. Ja cu vam pokusati redom odgovoriti svojim komentarom na vase poruke. Teca hvala na lijepim komentarima, mislim da me poznajes vise bi se iznenadio koliko se razumem oko auta, zahvaljujuci mome bivsom majstoru koji me dosta toga naucio. a kod mene na cepu nemoze se odvrnuti dabi se doslo do gumice, kupila sam ja i novi cep ali stanje isto,puno te pozdravljam.
Comment
-
-
Lijep pozdrav za Franju, i odma da ti se izvinem jer sam greskom napisala Goranovo ime umjesto tvoga na prethodnoj poruci. Franjo znam da nije dobro sipati vodu i ja to inace neradim al ovaj puta je to uradio majstor kada je zamjenio motor, vjerovatno da isproba sistem hladjenja pa da nebi rasipo antifriz sipo je vodu. Kod mene u autu je zatvoren sistem i ja samo mogu sipati vodu prekoexpazione boce i tu i provjeravat nivo vode. Puno ti hvala na iscrpnim odgovorima.
Comment
-
-
Pozdrav za zverka, evo ja cu pokusat da odgovorim na tvoje komentare, Ja naspem vodu u expazionu bocu na minimalno i nakon otprilike petnaestak minuta voznje skala za temperaturu dize se do 90c, tada se parkiram gasim auto i podignem haubu da provjerim vodu, opipam creva i nisu naduvena normalne mekoce su, tada se cuje grkljanje vode i vidi se vracanje vode u bocu nakon pola minute ili minut voda izlazi na izduvno crevo (rupicu) na boci, rekla sam vec oko pola lite jer sam pokusavala doljevati nakon prvog izbacivanja, zatinm sam pokusavala da nedoljevam nakon prvog izbacivanja vode, nastavim voziti sa tom kolicinom vode (mislim nastavim drugi dan) i opet nakon voznje kad ugasim auto on izbaci vodu, tad kada provjerim nivo vode u boci pao je skroz na dno creva koje se vidi kroz bocu, tek nakon te voznje vise neizbacuje vodu ali temperatura se podize na 90 u kratkom roku vjerovatno zbog nedostatka vode i desava se da nakon 5min od kako ugasim auto pali se ponovo ventilator. Toliko za ovaj put, hvala ti puno na trudu da mi pomognes savjetima.
Comment
-
-
ako temperatura ne ide preko 90 sve je u redu. nebitno kad pali ventilator i koliko brzo dostize temp. ajde probaj par dana da ne dolivas da vidis da li ce da dize temperaturu. da li grejanje u autu radi normalno?deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Probat cu tako vozit poslusacu te pa vidjecemo, samo imam problem sa grijanjem, ustvari polomila se plastika sto regulise odnosno pali, pojacava i smanjuje temperaturu, mislim da znas o cemu pisem toje onaj dio na tebli ispod radija, trazila sam polovni al nigde nemogu naci kazu majstori da im je to slaba tacka i kada dovezu na otpad passata da mu to vec bude polomljeno, ali ja cu strogo pratit temperaturu, javicu ti sta sam uocila,pozdrav.
Comment
-
-
Drugar ima Audi 80 sa tim motorom i imao je isti problem.Cim postigne radnu temperaturu izbaci oko pola litre vode na posudu.Nakon toga je dosao na ideju da napuni hladnjak od prilike 2/3 i kada je dosao na 90 stepeni,polako mu je dosipao dok u boci nije dosla tecnost na max.Rezultat je taj da kad je auto hladan,tecnost se povuce i nestane iz boce a kako se zagreva tako se pojavljuje u boci i kad je auto na radnoj temperaturi nivo je oko Max.Tako ga vozi vec 3-4 godine i ne dira vise nista.
Comment
-
-
Originally posted by gorans View PostDrugar ima Audi 80 sa tim motorom i imao je isti problem...
Polovni VW Passat CL - MojAuto - 1054168
Comment
-
-
Originally posted by gorans View PostDrugar ima Audi 80 sa tim motorom i imao je isti problem.Cim postigne radnu temperaturu izbaci oko pola litre vode na posudu.Nakon toga je dosao na ideju da napuni hladnjak od prilike 2/3 i kada je dosao na 90 stepeni,polako mu je dosipao dok u boci nije dosla tecnost na max.Rezultat je taj da kad je auto hladan,tecnost se povuce i nestane iz boce a kako se zagreva tako se pojavljuje u boci i kad je auto na radnoj temperaturi nivo je oko Max.Tako ga vozi vec 3-4 godine i ne dira vise nista.Hvala ti Gorane, pokusacu i to.
Comment
-
-
Pozdrav Franjo, Da to je taj passat iz 92 isti raspored ko kod moga auta samo sto je taj karavan. Nisam ja rekla da izbaci svu vodu, nego izbaci otprilike dva do tri puta posle voznje oko pola litre svaki puta i kad nakon toga pogledam nivo code vidim samo kroz boci na dnu creca koje ulazi u boci tada pocne treperit lampica i ja nadolijem vodu do nivoa minimum. Neznam mozda mjerac temperature nepokazuje dobro ali temperatura nije prelazila 93 kada se ventilator ukljucuje, natome nemoze prokljucati, a ako i nepokazuje dobro tem.pokaze ju ventilator jer on se ukljucuje na 93c. Hvala ti puno za trud
Comment
-
-
Pa, to je i svrha ovog Foruma, da pomognemo, koliko možemo. I kad grešimo, neko će nas ispraviti! Još uvek, iako nije bitno, ne znamo o kojem motoru se radi: dizel-benzin i zapremina motora?
Daleko od toga, da je ova pojava u redu, ali nekoliko postova potvrđuje, ono što sam već rekao: neki stariji motori su nepredvidivi! Ja sam na jednom vozilu punio skoro 20 godina, tek toliko, da antifriz prelije saće i da mi je gornje crevo napunjeno do tog nivoa. Sve iznad - bivalo je u kratkom roku izbačeno na čep prelivne posude. A, sve ispravno: termostat, vodena pumpa, hladnjak ventilator i nigde nije gubio rashladnu tećnost, ako nije bilo napunjeno preko tog nivoa.
Neobjašnjivo, jer se to dešava, nakon gašenja motora, kad nema šta, da toliko podiže pritisak u sistemu hlađenja motora. A, da pri tom, termometar ne pokazuje veće povećanje temperature motora. Zato, nakon gašenja, dati kontakt, da pokazivači rade.
Probaj, da nakon nekoliko nekoliko vožnji, uopšte ne dopunjavaš sistem, prati temperaturu motora u toku vožnje, da ne bi prešla radnu i pre gašenja proveri nivo u ekspanzionoj posudi. Ako se ne menja, tada je sve u redu, jer ne gubi vodu na nekom drugom mestu. Nakon toga, neka majstor zameni vodu antifrizom, tako, što će sipati istu količinu, koliko je ispustio iz sistema, da ne bi džaba prosipao antifriz.
Comment
-
Comment