ovako, radi se prvenstveno o motoru, ali ima i elektronike i mehanike, svaceg po malo...
U pitanju su moja kola..vectra b 2.0 DI
Problem:
Kada je motor hladan, upalim ga, prodje 2-3 sec zatrese si spadne mu broj obrtaja za 300-400 bukvalno da se ugasi...vrati se i normalno nastavi da radi.
Problem je to trzanje i check engine lampica.
Kada je dosta hladno, lampica se pali periodicno, po nekih 15s, ugasi se pa se upali na 10s ugasi mozda eventualno jos jednom...ali od prilike to je to...Kada je toplo samo dok upalim, krenem 20m ugasi se i ne pali se vise...
Dignostika:
na diagnostici su mi rekli da prijavljuje jedinu gresku a to su "grejaci".
Probanjem, pojedinacno svakog grejaca na dva nacina...i omski i na "zicu/varnicu" utvrdjno je da su grejaci ispravni(!) ...
Sumnjam na relej grejaca?
Povremeno se desi, da auto izgubi snagu...iako ne prikazuje check engine...jednostavno kao da...(da ne nagovestavam ali kao da je TuRbo ili EGR faill...ali...) ali stanem, ugasim, upalim posle par sekundi cekanja...sve normalno...
sad me sve ovo buni, jer kola idu, ali ne TOTALNO ispravno...a to ne zelim!
p.s.chip je vracen fabricki!
U pitanju su moja kola..vectra b 2.0 DI
Problem:
Kada je motor hladan, upalim ga, prodje 2-3 sec zatrese si spadne mu broj obrtaja za 300-400 bukvalno da se ugasi...vrati se i normalno nastavi da radi.
Problem je to trzanje i check engine lampica.
Kada je dosta hladno, lampica se pali periodicno, po nekih 15s, ugasi se pa se upali na 10s ugasi mozda eventualno jos jednom...ali od prilike to je to...Kada je toplo samo dok upalim, krenem 20m ugasi se i ne pali se vise...
Dignostika:
na diagnostici su mi rekli da prijavljuje jedinu gresku a to su "grejaci".
Probanjem, pojedinacno svakog grejaca na dva nacina...i omski i na "zicu/varnicu" utvrdjno je da su grejaci ispravni(!) ...
Sumnjam na relej grejaca?
Povremeno se desi, da auto izgubi snagu...iako ne prikazuje check engine...jednostavno kao da...(da ne nagovestavam ali kao da je TuRbo ili EGR faill...ali...) ali stanem, ugasim, upalim posle par sekundi cekanja...sve normalno...
sad me sve ovo buni, jer kola idu, ali ne TOTALNO ispravno...a to ne zelim!
p.s.chip je vracen fabricki!
Comment