Vectra b 1.8 16v greška 0505 tesko pali pomoć

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mario1976
    CBC Član
    • 10.01.2014
    • 32
    • Niš
    • Vectra b 1.8 16v

Originally posted by Mrcela View Post
    Senzor radilice kada ode ne može se upaliti auto,ako znaš gde stoje ti senzori skini i očisti. Dijagnostika pokaže kada deo crkne. Ti si rekao da je problem paljenje kada se zagreje.Evo ti senzori: Senzori u motornim vozilima Probaj lambda sondu otkačiti jer ona treba da radi na radnoj temperaturi.

ma teže pali i kad je hladan!danas ceo dan teško pali!verglanje 2-3 puta po 3-4 sekunde i upali:sutra mi stiže op-com dijagnostika pa da se igramo malo .bolje da kupim i da imam nego da dam 1.500 din svaki put kad odem

ps:sajt dobar za senzore.samo da je opelov nema veze hvala ti puno
    Last edited by mario1976; 17.01.2014, 00:22.

Comment

• Mrcela
      CBC Veteran
      • 23.02.2013
      • 191
      • Zemun
      • Citroen C5 HDi 98 kw

Originally posted by mario1976 View Post
      ma teže pali i kad je hladan!danas ceo dan teško pali!verglanje 2-3 puta po 3-4 sekunde i upali:sutra mi stiže op-com dijagnostika pa da se igramo malo .bolje da kupim i da imam nego da dam 1.500 din svaki put kad odem

I ja sam kupio dijagnostiku za osnovne stvari će posližiti,koliko sam dao majstorima već sam mogao kupiti dobru,kvalitetnu.
      Ovo što teže pali najverovatnije je do struje ili svećica .Ako voziš dugo na plin odu svećice kablivi bombina,svećice su sumljive.
      -Жиле-

Comment

• mario1976
        CBC Član
        • 10.01.2014
        • 32
        • Niš
        • Vectra b 1.8 16v

Senzor radilice kada ode ne može se upaliti auto,ako znaš gde stoje ti senzori skini i očisti. Dijagnostika pokaže kada deo crkne. Ti si rekao da je problem paljenje kada se zagreje.Evo ti senzori: Senzori u motornim vozilima Probaj lambda sondu otkačiti jer ona treba da radi na radnoj temperaturi.

na dijagnostiku očitane greške al ostaju dve za lambda sondu(O2).na isčitavanju dok radi motor voltaža O2 stoji na 0V!!!

Comment

• Mrcela
          CBC Veteran
          • 23.02.2013
          • 191
          • Zemun
          • Citroen C5 HDi 98 kw

na dijagnostiku očitane greške al ostaju dve za lambda sondu(O2).na isčitavanju dok radi motor voltaža O2 stoji na 0V!!!
          Treba da je od 0,1v do 0,9 v ,zbog te lambda sonde ti troši puno i motor radi loše. Sonda se meri kada je motor na radnoj temperaturi,je li tako urađeno? Znao sam da je do nje i to sam ti napisao da pogledaš .
          Last edited by Mrcela; 17.01.2014, 22:25.
          -Жиле-

Comment

• Mrcela
            CBC Veteran
            • 23.02.2013
            • 191
            • Zemun
            • Citroen C5 HDi 98 kw

Senzor je senzor, i na svakom auto je dijagnoza ista i simptomi.
            -Жиле-

Comment

• mario1976
              CBC Član
              • 10.01.2014
              • 32
              • Niš
              • Vectra b 1.8 16v

Senzor je senzor, i na svakom auto je dijagnoza ista i simptomi.
              kako da vidim(kako da premerim)skidao sam kontakte i nema struju???sad dal može da se meri probnom lampom neznam(malo sam tanji sa elektrikom )
              kako da proverim dal dolazi struja do sonde?!?!kolko treba da ima V ili šta već ?

Comment

• mario1976
                CBC Član
                • 10.01.2014
                • 32
                • Niš
                • Vectra b 1.8 16v

danas vožen samo na benzin(nestao mi plin)idem malo kasnije da vidim kako će da pali!danas palio ok(vožen znači na benz)

Comment

• Mrcela
                  CBC Veteran
                  • 23.02.2013
                  • 191
                  • Zemun
                  • Citroen C5 HDi 98 kw

kako da vidim(kako da premerim)skidao sam kontakte i nema struju???sad dal može da se meri probnom lampom neznam(malo sam tanji sa elektrikom )
                  kako da proverim dal dolazi struja do sonde?!?!kolko treba da ima V ili šta već ?
                  Nisam ti ni ja stručan za to,može i lampom i unimerom . Pregledaj celu instalaciju da nije negde neki majstor presekao neku žicu ,ko zna šta je čačkano ispod auta.
                  -Жиле-

Comment

• Franjo
                    Banovan
                    • 14.08.2009
                    • 2831
                    • Inđija - Beograd
                    • Renault megan II res

... danas palio ok(vožen znači na benz)
                    Vozi ga na benzin malo duže i testiraj, kako pali hladan i kad je zagrejan na radnu temperaturu. Izbriši greške i ponovo očitaj, nakon duže vožnje i na zagrejanom motoru.
                    Nemoj, da se bakčeš sondama (O1 i O2), jer nemaju bitan uticaj na ispravan rad motora. Može biti, samo povećana potrošnja goriva. Inače, na napajanom kontaktu (crvena žica), treba da postoji napon +12V. Prisustvo napona, možeš da utvrdiš i ispitnom lampicom. Kad skineš konektor, na tom kontaktu, kod ispravne sonde, možeš da izmeriš otpor (prema masi), na O1 ~6 ohm i na O2 ~4 ohm.
                    Ako ti na benzin pali bez problema, probaj, kako radi na gas. U svakom slučaju, paliti treba na benzin, bilo koji sistem imaš ugrađen!

Comment

• Mrcela
                      CBC Veteran
                      • 23.02.2013
                      • 191
                      • Zemun
                      • Citroen C5 HDi 98 kw

danas vožen samo na benzin(nestao mi plin)idem malo kasnije da vidim kako će da pali!danas palio ok(vožen znači na benz)
                      Ja nisam znao da voziš i na gas/plin. Bito je razlučiti,kako radi na benzin ,a kako na plin. Kolega je dobro rekao da voziš na benzin i da uvek mora da pali na benzina . Ajd ti to vozi par dana na benzin pa vidi. Onda ćemo videti šta dalje.
                      -Жиле-

Comment

• mario1976
                        CBC Član
                        • 10.01.2014
                        • 32
                        • Niš
                        • Vectra b 1.8 16v

Originally posted by Franjo View Post
                        Vozi ga na benzin malo duže i testiraj, kako pali hladan i kad je zagrejan na radnu temperaturu. Izbriši greške i ponovo očitaj, nakon duže vožnje i na zagrejanom motoru.
                        Nemoj, da se bakčeš sondama (O1 i O2), jer nemaju bitan uticaj na ispravan rad motora. Može biti, samo povećana potrošnja goriva. Inače, na napajanom kontaktu (crvena žica), treba da postoji napon +12V. Prisustvo napona, možeš da utvrdiš i ispitnom lampicom. Kad skineš konektor, na tom kontaktu, kod ispravne sonde, možeš da izmeriš otpor (prema masi), na O1 ~6 ohm i na O2 ~4 ohm.
                        Ako ti na benzin pali bez problema, probaj, kako radi na gas. U svakom slučaju, paliti treba na benzin, bilo koji sistem imaš ugrađen!
                        proverena ta crvena žica(na džeku) probnom lampom(12v) i nema struje!!!žice idu u onaj snop jedino da raspertlam sve i da tražim dal je u prekidu!!!
                        problem je očito nešto oko vožnje na plin ili........neznam šta drugo!juče dok je vožen na benzin palio super ceo dan.jutros upalio ko mina i tako sve do malopre dok mu nisam nalio plina i prešao nekih 15 at kilometra i opet isto(verglaaaaaa dugačko dok upali)
                        !!!

Comment

• comi 1342
                          Moderator
                          • 28.09.2005
                          • 1126
                          • NS
                          • Giulietta ,PUG 106,

Mani lambda sondu, laik je teško proveri, a naročito teško probnom lampom...
                          Lepo ti isproveravaj sve elemente plinske instalacije, nisi ni napisao kakav uređaj imaš...
                          "Bio bih zahvalan ako neko moze da mi pomogne da resim problem da me ne zavlace "majstori" i da bespotrebno dajem pare na silne preglede"
                          "Ja sam duboko ubeđen da reč predsednika Rusije, kao i reč predsednika Srbije, vredi daleko više nego finansijske garancije preduzeća."

Comment

• Mrcela
                            CBC Veteran
                            • 23.02.2013
                            • 191
                            • Zemun
                            • Citroen C5 HDi 98 kw

proverena ta crvena žica(na džeku) probnom lampom(12v) i nema struje!!!žice idu u onaj snop jedino da raspertlam sve i da tražim dal je u prekidu!!!
                            problem je očito nešto oko vožnje na plin ili........neznam šta drugo!juče dok je vožen na benzin palio super ceo dan.jutros upalio ko mina i tako sve do malopre dok mu nisam nalio plina i prešao nekih 15 at kilometra i opet isto(verglaaaaaa dugačko dok upali)
                            !!!
                            Ja se ne sećam da si na početku teme napisao ,imam probleme te,i te zbog plina.
                            Sada ti je jasno u kom pravcu da ideš.
                            -Жиле-

Comment

• mario1976
                              CBC Član
                              • 10.01.2014
                              • 32
                              • Niš
                              • Vectra b 1.8 16v

sve je počelo od kad sam promenio dizne za plin!mislim tog dana dok sam bio kod majstora ,auto nije hteo da upali(verglao duže)i ja nisam znao da je do plina,mada i sad nisam siguran.kad ostane auto preko noći kad se oladi uvek pali na benzin!!!trebao bi onda da upali i ako sam ga vozio predhodne noći na plin!nisam pametan

plin je neki oscar-n mini

Comment

• Mrcela
                                CBC Veteran
                                • 23.02.2013
                                • 191
                                • Zemun
                                • Citroen C5 HDi 98 kw

sve je počelo od kad sam promenio dizne za plin!mislim tog dana dok sam bio kod majstora ,auto nije hteo da upali(verglao duže)i ja nisam znao da je do plina,mada i sad nisam siguran.kad ostane auto preko noći kad se oladi uvek pali na benzin!!!trebao bi onda da upali i ako sam ga vozio predhodne noći na plin!nisam pametan

plin je neki oscar-n mini
                                Ništa nego nazad majstoru da to ispravi,nešto je zajebo!
                                -Жиле-

Comment

Working...
                                X