Audi A4 2.0 tdi vibracije pri ubrzavanju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Trive
    CBC Član
    • 01.07.2014
    • 47
    • Zemun
    • Audi A4 B7 2.0 TDI

Audi A4 2.0 tdi vibracije pri ubrzavanju

Pozdrav ljudi

evo imam problem pa da prodiskutujem i sa vama dok se trazi kvar kod majstora

auto je inace davno pre 3 meseca u****o vodu ali to je reseno i navodno sam imao srece posto nije morao motor da se otvara i nije doziveo hidro udar.

posle svega auto lepo pali i radi ali imam jedan problem:

na 1500 rpm imam male vibracije na leru, dok kad sam u brzini vibracije nekada znaju da budu drasticne bez obzira na koliko obrtaja, a najvece su u zoni 1200 do 1900. i to samo kad ubrzavam. nekad na prvo paljenje automobila dok ne predjem 10-ak kilometara ni ne osetim ih.

imam mali ali bas mali axijalni luft na unutrasnjem zglobu ali ne verujem da to moze biti uzrok.
    interesuje me jel moguce da te vibracije pravi kriva klipnjaca ili lezaj na radilici?
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Ima li taj auto hidraulicke nosace motora?

Comment

• Trive
      CBC Član
      • 01.07.2014
      • 47
      • Zemun
      • Audi A4 B7 2.0 TDI

mislim da ima posto ima i neki senzor ne jednom nosacu

Comment

• Srdjan
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 2416
        • Bajina Basta/Beograd

Plivajuci zamajac kakav je?
        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• vladaomega
          CBC Senator XXL
          • 11.10.2010
          • 484
          • beograd

ako je to motor 2.0 tdi 8 v proveri bregastu.relatiovno im brzo odlazi bregasta

Comment

• Trive
            CBC Član
            • 01.07.2014
            • 47
            • Zemun
            • Audi A4 B7 2.0 TDI

zamajac ima malo lufta koliko mi se cini.

proverili smo unutrasnje zglobove, desni ima lufta. kupio sam i danas cemo ga zameniti pa cemo da vidimo sta je. inace sa desne strane se cuje kako krlja preko neravnina na putu.

Comment

• Trive
              CBC Član
              • 01.07.2014
              • 47
              • Zemun
              • Audi A4 B7 2.0 TDI

evo da javim da je problem resen.
              krst unutrasnjeg zgloba na poluosovini je imao velikog lufta (pojeden) i to je pravilo problem.
              evo i slika:

Comment

• Alex87
                CBC Početnik
                • 08.12.2014
                • 9
                • sabac
                • audi a4

Evo da ja ne otvaram novu temu imam isti auto i isti problem. 2.0 TDI Avant Multitronic 7b

Znaci zavibrira malo auto kada je u N i stisnem gas, tacno kada se obrtaljka vraca nazad negde na 1300-1000 obrtaja malo se zatrese auto.

I prilikom svakog malo jaceg ubrzanja auto vibrira, osetim na papucici gasa, osetim na volanu oseca se cak i u sedistima. U normanoj voznji po gradu se ne primeti toliko jer nikada ne ubrzavam tako jako.

Ja sam bio do majstora i bilo je lufta u zglobu poluosovine do menjaca, pa sam stavio oba nova, ali nikakvo poboljsanje nisam dobio, a 200e sam laksi. Inace dao mi je oba stara zgloba i jedan je bas pun nekog crnog ulja/masti a drugi je isto masan ali dosta manje i nije tako tamna mast. Na samim zglobovima ja ne mogu da primetim neka ostecenja, ali kada je majstor iz kanala pomerao poluosovine cuo sam bas lupkanje u istim. Nakon probne voznje ja sam mu rekao da nisam primetio neko poboljsanje a on mi kaze da odvezem auto na optiku da se proveri trap i gume.

Vlasnik stari kaze da je menjao zamajac u junu 2013, tako da to bih iskljucio kao moguci problem, nisu ni zglobovi na poluosovini jer sam i to izmenjao, sutra cu da izmenjam mesta tockovima prednjim i zadnjim da vidim da li nije do njih i verovatno cu otici na proveru trapa. Ne znam vise nisam pametan sta moze biti, tek sam kupio auto i sad ne mogu mirno da spavam jer sam danas tek izasao na autoput i tamo se to bas oseca, a prilikom preticanja posebno.

Moram da napomenem da je auto cipovan i da trosi ko blesav, na otvorenom putu trosi 8l sto je meni malo mnogo vozio sam ga relativno prosecno ( 120-140kmh).

Ne znam sta mi je ciniti, ja sad sumnjam na poluosovine, al ne bih i to da kupujem i da na kraju ne bude nista od toga...

Comment

• BJL
                  CBC Senator
                  • 20.05.2013
                  • 275
                  • backa palanka
                  • golf 3 1.8

ne bih tako lako iskljucio zamajac kao opciju za vibracije, mozda nije stavio kvalitetan zamajac, lose nesto stegnuto pa se popustilo na njemu, meni po prici sve vuce na njega tj plivajuci zamajac, a inace kad se cipuju kola radni vek tih pokretnih delova na je znatno skracen jer zbog vece sile trpe veca naprezanja tj vise su optereceni

Comment

• Alex87
                    CBC Početnik
                    • 08.12.2014
                    • 9
                    • sabac
                    • audi a4

Nasao sam decka sa kojim cu sutra da proverim poluosovinu, on je siguran da je to. Samo sto mi rece da ce prvo da montira i proba pa ako radi da onda platim a ne da kupujem delove na slepo...

Ako to ne prodje, onda moram videti ko moze da pregleda zamajac i kaze sta je i kako je.

Comment

• Alex87
                      CBC Početnik
                      • 08.12.2014
                      • 9
                      • sabac
                      • audi a4

Reklamirao sam kod istog majstora koji mi je radio te zglobove pa idem u ponedeljak da proverimo dalje...

U medjuvremenu sam pricao i sa starim vlasnikom i on je zbog iste stvari menjao zamajac i nije se resio problem, tako da ga za sada skidam sa liste mogucih problema.

Moj tip je poluosovina, al videcemo u ponedeljak.

Comment

• Dora
                        Nadzornik!!!
                        • 24.10.2004
                        • 17451
                        • Novi Sad
                        • FIAT

Da li je neko pregledao nosače motora?
                        Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• Alex87
                          CBC Početnik
                          • 08.12.2014
                          • 9
                          • sabac
                          • audi a4

Pa jeste ih prekontrolisao taj majstor kada je gledao. I zakljucio da su u redu.

I primetio je da ima malo lufta u poluosovini levoj tj zglobu i zato smo i menjali zglobove...

Moguce je da je i onaj nosac menjaca u problemu. Tako da cemo u ponedeljak da pretresemo sve ponovo.

Comment

• Alex87
                            CBC Početnik
                            • 08.12.2014
                            • 9
                            • sabac
                            • audi a4

Posto i posle zglobova i dalje imam vibracije otisao sam ponovo do majstora da vidimo sta je dalje.

I ovaj auto je tacno lud, posto sam imao u 8 zakazano kod majstora krenem malo ranije da ga zagrejem jer smo hteli prvo da ga probamo. I dok sam se vozio do njega on ni da mrdne a kamoli da vibrira, znaci ne oseti se nista, pokupim majstora isto sve, nema nikakvih znakova vibracija.

Podigne ga covek i pretresao je sve nosace motora i ovaj dole do menjaca je malo pojeden pa smo i njega danas stavili novog, original 80e sa rukama i jos nekim sitnicama...

Kaze nema vise nista, poluosovine je gledao kada je menjao zglobove, dobre, komplet pregledao trap i kako kaze covek sve je u redu. Zmajac je menjan skoro tako da bi i njega iskljucio.

I tako sa novim nosacem sednemo da se provozamo, odemo na malo bolji put, i naravno vibracije pocinju, opet cini mi se da je bolje, ali i dalje ima vibracija. Tako da sam odustao od dalje potrage za izvorom problema.

Evo slika starog nosaca, kad ga vidim pa i nije mi zao tih 80e.

Comment

• BJL
                              CBC Senator
                              • 20.05.2013
                              • 275
                              • backa palanka
                              • golf 3 1.8

jbg kako god okrenes jedino nisi jos zamajac pogledao, jes da prosli gazda kaze da ga je menjao al koliko mu je verovati, danas svako petlja i mulja pogotovo s kolima, jbg neznam sta bi ti vise predlagao

Comment

Working...
                              X