Koje kablove za svecice???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Pa jel imas nekih problema posle zamene? Ako nemas onda cuti i teraj... Sudeci po cifri koju si dao ne bi trebalo da budu losi, a ovako nikad cuo za tog proizvodjaca...
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Saabo
      Moderator
      • 29.09.2004
      • 1724
      • Vrbas
      • SAAB 9000 2.3T STANDARD :D

Ja isto treba da zamenim kablove, i sve se ono ceskam ocu-necu, zbog cene koja je oko 100 evra Al original kazu...
      SAAB 9000 CSE B234R MAPTUN AERO STEG 3+ powered by BOOST & Goran ... Body Fat 98 Machine Fat 305 KS ... Lamela fact 490 Nm ...

Comment

• Danilo
        CBC Senator XXL
        • 02.10.2004
        • 908
        • Beograd, Dorcol

Trebao bih da zamenim kablove za Yuga, u AP sportu mi toplo preporucuju LIKA kablove za oko 1500 dinara, grafitne, a silikonski su 600 dinara, nemam pojma koji... Da li vredi tih 900 dinara razlike i koji kablovi su za preporuku za Yuga?
        www.blindmanmotorsport.com

Comment

• sw.brick
          CBC Senator XXL
          • 09.10.2004
          • 8141
          • Beograd, barajevo-zemun
          • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

Medljutim ispostavilo se da su ti kablovi kostali 3.900din.!!!
          Proizvidi ih neka FACTA
          nije losa cena, dobro si prosao. zavidim ti na dobrom poslu...jer sam ja moje kablove platio 80 i kusur evra.

a da nije firma mozda FACET, poznati dobavljac za italijanske modele (i druge) ?
          volvo
          945 SE turbo lpg
          344 GL lpg

Comment

• Yugo_IHI_Turbo
            CBC Veteran
            • 04.05.2005
            • 185
            • Batajnica,Serbia

U pravu si jeste FACET.
            Zajeb jebiga.

Sto znaci da vrede tih para.
            Cos, sto se tice ovih za Yuga, uzmi Champion TripleSillicon kablove i neces se prevariti.
            Cena im je oko 900-950din.
            "If in doubt, flat out"
            Collin McRae

Comment

• overspeed
              CBC Senator XXL
              • 24.05.2005
              • 2779
              • Kosovska Mitrovica

Ajde malu digresiju da napravim, nadam se da cete mi oprostiti za mali off topic Bolje ovako nego da otvaram novu temu...

Dakle, posle ugradnje plina sam zamenio svecice i kablove. Svecice sam uzeo NGK V-Line u Mass Co. a sa kablovima sam imao muke Tantalove. Sve radnje koje prodaju opremu za BMW sam obishao (bar one za koje sam znao), s' tim da sam Radulovic zaobishao u shirokom luku.

Elem, posle vishechasovnog cimanja sam na kraju u tri prodavnice na tri kraja grada nashao samo Tesla kablove (Češka), i to samo model T781C koji su namenjeni za motor M43 B16, dakle 1600 ccm. Modela T810C za motor M43 B18 (1800 ccm) koji je meni trebao nije u tom trenutku bilo ni u jednoj od pomenutih prodavnica.

E sad, definitivno sam morao da menjam moje kablove (Bosch) pa sam uzeo te koje su imali, za motor od 1600 ccm (po principu bolje ishta nego nishta ). Po specifikacijama su isti kao kablovi za motor od 1800 ccm (promer kabla 7 mm, bakarni provodnik, silikonska koshuljica, temperaturni opseg rada od -40 do +200 stepeni, "breakdown" voltazha 30 kV), mada je izgled malo drugachiji (video sam u katalogu kako izgledaju oni za motor 1800 ccm). Ipak, namontirani su bez problema i od tad sve funkcionishe bez ikakvih cimanja. Detonacija nema, auto pali i radi lepo i na benzin i na plin, dakle bez ikakvih primedbi.

Ono shto mene interesuje je to dali ovi kablovi shkode (uslovno recheno) jer nisu default tip za moj motor, i pored istih radnih specifikacija? Ako je tako u chemu je kvaka i shta mozhe da "krene naopako"? Da li da ih koristim i dalje bez razmishljanja ili imam na umu ponovnu zamenu (chim se negde dokopam default tipa kablova za 1800 ccm)?

Hvala i sorry na smaranju i offu...

http://www.tesla-blatna.cz/en/ignition- ... 40#results

http://www.tesla-blatna.cz/en/ignition- ... 41#results
              http://www.bmw.tv

Comment

• zoranbg
                CBC Senator XXL
                • 23.03.2005
                • 4098
                • Rooster's Hill , Beog
                • Grande Punto 1.2

Yugoslavia:
                Company Address Contact
                DS Alfa Trade Cvetanova čuprija 117G, Veliki Mokri Lug, 11000 Beograd Phone: 00381 11 346 0695
                Fax: 00381 11 346 0695
                E-mail: alfatrade@verat.net

evo ga i generalni za TESLA kablove.
                Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141

ako smem da pitam, zasto si zaobisao Radulovica apriori.
                  koliko si vremena izgubio lutajuci gradom, i opet nisi nasao kablove za tvoj auto. ( mislim da i to kosta).

ako ti kablovi sto si ih uzeo eksplicitno su oznaceni da nisu za tvoj motor od strane proizvodjaca zasto mu ne bi verovao da je tacno. (njima je lakse da dopisu dve tri kubikaze motora nego da prave posebne kablove za svaki tip motora zasebno).

mislim, da ces na kraju zavrsiti na kablovima za tvoj auto, da li kod Radulovica, nekog drugog ili potraziti u inostranstvu i da ce to biti trajno resenje i kraj price.

moderni sistemi paljenja su "pametni" i znaju da se pobune kada im se podmetne pogresan deo.

meni probali da prodaju neke engleske silikonske kao super ultra (skupe) kablove koji se koriste za sportske/trkacke namene navodno. cak i pisalo da odgovaraju mom autu. bio sam skeptican, prodavac bio uporan pa ih je sam odmah isped radnje ugradio, probali auto i jedva je radio.
                  kablovi skinuti, naruceni original za moj auto, kod tog istog prodavca i stigli posle 4-5 dana iz Nemacke sve sa nemackim pecatom dilera
                  i njih namontirao prodavac uz nevericu zasto ti mogu a oni ne mogu, stavio radi kao naj gfiniji satic.

(ne znam kako ali kompjuter paljenja EZK "zna" da nisu ok kablovi pa se pobuni i posle duzeg rada upali MIL kao opomenu).

u medjuvremenu dosla jos dvojica sa slicnim simptomima i vratili tek kupljene kablove- auto odbija da saraduje kada se stave.

ako nesto znaci, prodavnica Viking Motors, vrlo fini i usluzni prodavci.

ja se ne bih igrao, kablovi su reda do 100 evra, kompjuter paljenja je reda 1.000 evra. rizik je za moj ukus preveliki da nesto strada.

ok, za privremeno, dok se ne snadje ali za trajno, ja ne bih...
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Samo da javim da u proteklih nekoliko dana, odnosno od kada sam zamenio kablove nijedna detonacija nije bila ili nesto slicno a bas sam ga gazio, prosecna potrosnja mi je preko 12lit... Sada mi je lakse... Ipak je do kablova i dobro je sto je resen problem za male pare... Pozdrav i hvala!
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• DraganD76
                      CBC Član
                      • 09.03.2007
                      • 70
                      • Beograd

Gde ima da se kupe kablovi za POLO CLASSICA 1.6 B. Nemoj te mi reci u Mass Co, Ap Sport jer nema

Comment

• sw.brick
                        CBC Senator XXL
                        • 09.10.2004
                        • 8141

za VW je bar lako, ima Porše sigurno u ponudi i to.
                        volvo
                        945 SE turbo lpg
                        344 GL lpg

Comment

• DraganD76
                          CBC Član
                          • 09.03.2007
                          • 70
                          • Beograd

Ima li na nekom drugom mestu

Comment

• overspeed
                            CBC Senator XXL
                            • 24.05.2005
                            • 2779
                            • Kosovska Mitrovica

Probaj u "Gest 1", oni prodaju delove iz VW programa. Nalaze se u Kneginje Zorke, broja se nazhalost ne secam (proveri zhute strane).

Sem toga, Lika kablovi se odnedavno prodaju po NIS-ovim pumpama, a u njihov kvalitet mislim da ne bi trebalo da se sumnja (imaju Bosch-ov certifikat). Mogao bi i njih da uzmesh u obzir.
                            http://www.bmw.tv

Comment

• M-power
                              Moderator
                              • 10.01.2005
                              • 10060
                              • Bg; Banovo Brdo
                              • CorsaC, astra H,

Daj oznaku motora i godiste da vidim sta ima!
                              To date there has never been a faster car built for the public road and,
                              it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• DraganD76
                                CBC Član
                                • 09.03.2007
                                • 70
                                • Beograd

1.6/55KW 98. GODISTE
                                AEE

Comment

Working...
                                X