Elem sve cesce i cesce se pojavljuje stucanje kada vozim na vecim obrtajima. Prvo sam mislio da su svecice, zamenio sam ih novim, ali stucanje se i dalje pojavljuje. Onda sam promenio i platine i nastelovao paljenje kod elektricara koji rece da su platine bile za menjanje i da je sa strujom sve ok i opet isto. Auto sasvim fino radi na leru i na nizim obrtajima, ali kad predje jedno 3000 obrtaja tada krece cimanje. Glavni problem je sto nema pravila, jer recimo desi se da je sve ok i po dve nedelje, a onda jedan da jednostavno ne moze da se vozi (mnogo iritantno svi me gledaju kao da ne znam da pritisne kvacilo pa onako drmusa mi se auto).
E da jos da pomenem da kada turiram motor u leru ne primecujem nikakve greske i posle famoznih 3000 obrtaja.
Dakle motor je 1100 kubika 37kw, presao 76000km, 80.to godiste, i problem se desava i na plin i na benzin.
Mislim jel moze problem da bude u karburatoru, al' mi malo cudno zasto onda nije svaki dan, i ler sljaka super. Isto tako uglavnom vozim na plin, redje na benzin, i svaki put kad stucne na jednom gorivu ja odmah promenim na drugo da vidim dal' mozda ne valja gorivo, al' problem se nastavlja.
Pozdrav Ivan.
E da jos da pomenem da kada turiram motor u leru ne primecujem nikakve greske i posle famoznih 3000 obrtaja.
Dakle motor je 1100 kubika 37kw, presao 76000km, 80.to godiste, i problem se desava i na plin i na benzin.
Mislim jel moze problem da bude u karburatoru, al' mi malo cudno zasto onda nije svaki dan, i ler sljaka super. Isto tako uglavnom vozim na plin, redje na benzin, i svaki put kad stucne na jednom gorivu ja odmah promenim na drugo da vidim dal' mozda ne valja gorivo, al' problem se nastavlja.
Pozdrav Ivan.
Comment