Pre desetak dana poceo je jedan problem: U voznji kada vozim do 3000 obrtaja u bilo kojoj brzini sve je normalno, ali ako predjem 3000 on se naglo ugasi, znaci naglo obrtometar padne na nulu. Kao da ga na kljuc ugasim. Ne mora da bude tacno 3000. U nizim brzinama cini mi se da moze i do 4000 pa i vise (u prvoj), a moze i na 2800 obrtaja. Uglavnom oko 3000. Na leru hoce da se ugasi kada drzim nekoliko sekundi na visokim obrtajima (6000-7000) inace nece. Kada se ugasi nema sanse da se upali dok ne prodje oko minut, onda pali iz prve, kao da nista nije bilo. Prvo sam posumnjao na zapusen filter za gorivo. Ali, juce sam bio kod mog majstora, kacio ga na kompjuter, nije izbacio nikakvu gresku, ali je primetio da kada se auto sam ugasi, nece da baca varnicu. Posle minut-dva sve je normalno. Zato je zakljucio da je to nekakva blokada motora, ali ga zbunjuje sto dijagnostika nista ne pokazuje. Zato me je pitao da li ima negde skriveni prekidac i slicno, ja nemam pojma. I trenutno je sumnja pala na alarm koga nemam. To kazem jer imam daljinac i imam diodicu na inst. tabli za alarm. Prethodni vlasnik (posedovao je auto 2 meseca pa ga ne uzimam zdravo za gotovo) mi je rekao da nema alarm, ali ima daljinsko otkljucavanje ali nesto ne radi u zadnje vreme, mozda je baterija. NIje baterija, ali i dalje ne radi. Pa ne znam da li postoji neki ostatak alarma kod mene koji brlja i gasi mi motor? Ici cu sutra kod elektricara. Ako nekom pada nesto na pamet...

Comment