Blokada?!?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Zloca
    CBC Senator XXL
    • 21.12.2005
    • 510
    • Novi Sad
    • Astra bertone turbo

Blokada?!?

Pre desetak dana poceo je jedan problem: U voznji kada vozim do 3000 obrtaja u bilo kojoj brzini sve je normalno, ali ako predjem 3000 on se naglo ugasi, znaci naglo obrtometar padne na nulu. Kao da ga na kljuc ugasim. Ne mora da bude tacno 3000. U nizim brzinama cini mi se da moze i do 4000 pa i vise (u prvoj), a moze i na 2800 obrtaja. Uglavnom oko 3000. Na leru hoce da se ugasi kada drzim nekoliko sekundi na visokim obrtajima (6000-7000) inace nece. Kada se ugasi nema sanse da se upali dok ne prodje oko minut, onda pali iz prve, kao da nista nije bilo. Prvo sam posumnjao na zapusen filter za gorivo. Ali, juce sam bio kod mog majstora, kacio ga na kompjuter, nije izbacio nikakvu gresku, ali je primetio da kada se auto sam ugasi, nece da baca varnicu. Posle minut-dva sve je normalno. Zato je zakljucio da je to nekakva blokada motora, ali ga zbunjuje sto dijagnostika nista ne pokazuje. Zato me je pitao da li ima negde skriveni prekidac i slicno, ja nemam pojma. I trenutno je sumnja pala na alarm koga nemam. To kazem jer imam daljinac i imam diodicu na inst. tabli za alarm. Prethodni vlasnik (posedovao je auto 2 meseca pa ga ne uzimam zdravo za gotovo) mi je rekao da nema alarm, ali ima daljinsko otkljucavanje ali nesto ne radi u zadnje vreme, mozda je baterija. NIje baterija, ali i dalje ne radi. Pa ne znam da li postoji neki ostatak alarma kod mene koji brlja i gasi mi motor? Ici cu sutra kod elektricara. Ako nekom pada nesto na pamet...
    MESTO ZA VASU REKLAMU!

Za samo 1000 din mesecno! :-)
  • Uros Piperski
    CBC Senator XXL
    • 31.01.2005
    • 2978
    • Beograd

Jos da znamo o kojim kolima je rec

RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.

Comment

• Wiz
      CBC Senator XXL
      • 30.09.2004
      • 3104
      • Nish

Mazda MX3 1.6 bese

Comment

• Rubi
        CBC Senator XXL
        • 06.05.2005
        • 519
        • Beograd

Problem sa paljenjem jeste, ali da li ima veze sa alarmom? Kad ti se auto ugasi, da li ga posle upalis normalno (to jest, bez cackanja po alarmu)? Alarm bi trebao da vrlo binarno pravi probleme (to jest, il' da ih pravi, il' da ih ne pravi), ne bi trebalo da bude u funkciji obrtaja... Mozda je nesto sa, na primer, alternatorom?
        (\__/)
        (='.' This is Bunny. Copy and paste Bunny into
        (")_(") your signature to help him gain world domination.

http://www.flickr.com/photos/rubinjoni/

Comment

• Zloca
          CBC Senator XXL
          • 21.12.2005
          • 510
          • Novi Sad
          • Astra bertone turbo

A bre, mazda mx-3, 1.8 V6 24V (zaboravio sam da mi ne pise u avataru).
          Danas sam pricao sa dobrim elektricarem i njemu po simptomima zvuci da je razvodnik u pitanju.
          Ko je gen. zastupnik i distributer mazde za SCG? Ako imate telefone nekih dobro snabdevenih prodavnica mazdinih delova javite!
          MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• Zloca
            CBC Senator XXL
            • 21.12.2005
            • 510
            • Novi Sad
            • Astra bertone turbo

Rubi, ja zvanicno nemam alarm, sve sto imam to je daljinac koji nista ne otkljucava i diodicu na ins. tabli.
            Jos nisam stigao da se zavucem malo po kolima i vidim da li ima negde alarma.
            MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• SAAB PoWeR
              CBC Senator XXL
              • 26.04.2005
              • 1394
              • tu iza coska(Milwaukee USA)

pazi
              ti motori imaju problem sa distributorom (razvidnikom paljenja)
              ako ga cesto zakucavas u visoke obrtaje blizu crvene linije
              ako ti pocne sve cesce trokirati 100 % distributor
              dali ti se ikada palila zuta lampica na kojoj pise FUEL CUT OFF
              ako pocne sve vise trokirati onda ce poceti teze paliti i jednom ce krepati
              neznam kako u eu ali u usa to niko ne popravlja jer taj deo nemoze nigde da se kupi samo remontovani
              _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• Zloca
                CBC Senator XXL
                • 21.12.2005
                • 510
                • Novi Sad
                • Astra bertone turbo

Znas kako, ne silim ga nesto posebno, auto uopste ne trokira. Radi savrseno normalno dok ne predje otprilike 3000 obrtaja i onda naprasno kao da sam okrenuo kljuc i ugasio ga. Lampicu fuel cut off nisam primetio da pali, a sta ona signalizira?
                Malo me buni ako je razvodnik, zar nije dijagnostika to trebala da pokaze?
                MESTO ZA VASU REKLAMU!

Comment

• SAAB PoWeR
                  CBC Senator XXL
                  • 26.04.2005
                  • 1394
                  • tu iza coska(Milwaukee USA)

nisam mislio konkretno trokira
                  ustvari dodje do prekida pa se povrati
                  diagnoze moze da uhvati samo ako se problem pojavi dok se diagnoza radi
                  nemora znaciti da sam ja upravu
                  ali licno sam posedovao mazdin 2.5 motor i imao istih problema
                  da bi se distributor sacuvao jedini nacin je ugradnja MSD ignition
                  _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• 24v
                    CBC Senator XXL
                    • 11.12.2004
                    • 479
                    • Beograd, Karaburma

Proveri jel ti se zagreva kompjuter (ECU)??? Da nije nesto do njega???
                    I Drift not because it is a quicker way around a corner, but the most exciting way!

Comment

Working...
                    X