Preterano grejanje auspuha

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Djolee
    CBC Veteran
    • 03.04.2006
    • 160
    • Nis

Preterano grejanje auspuha

E ovako u pitanju je Manta CC iz 85.,motor je 18s isti kao iz rekorda a poprilicno slican onom iz omege.Primetio sam da se auspuh greje preterano,znaci toliko da se toplota oseca u kabini,a cak sam se i opekao na zadnje lonac(ne preterujem).Auto sam skoro registrovao pa ne znam da li se tako ponasao raniije.,Inace fino ide i poteze,drug mi je rekao da moze da se desi da je izgoreo izduvni ventil,ali posto fino ide misli da najverovatnije nije.E,da i izduv nije u najboljem stanju ,grana je krpljena na vise mesta,a morace i srednji lonac da se krpi.Inace ima ukupno 3v lonca,ne znam sta ce joj.Oduzih ga,al to je to otprilike,pomagajte.
  • don
    CBC Senator XXL
    • 13.04.2005
    • 483
    • Beograd

Proveri paljenje
    Teorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
    Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
    Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.

Comment

• dekideki
      CBC Senator XXL
      • 26.07.2005
      • 1914
      • Beograd

koje je boje izduv?
      mozda presiromasna smesa ili kao sto rece don, pogresno podeseno pretpaljenje...

poz.
      .

Comment

• Djolee
        CBC Veteran
        • 03.04.2006
        • 160
        • Nis

Pa poceo je da crni posle ove duze voznje,nije nesto preterano,ali ono...Sto se paljenja i pretpaljenja tice,paljenje je elektronsko,i po recima bivseg vlasnika perfektno je nastelovano,ali ko zna kad pa je moguce i to.A kad smo vec kod paljenja,ne radi mi vakum pumpa na razvodniku,treba da je zamenim ovih dana,pa moguce je da je do pretpaljenja posto ona sluzi za regulaciju.

Comment

• dekideki
          CBC Senator XXL
          • 26.07.2005
          • 1914
          • Beograd

to je. pa ne mozes bre da nam trazis savet a sam vidis da ti nesto ne radi!

anedgota, iz prvog lica (moje licno iskustvo):
          trazi komsija da mu nadjem sta mu vuce struju, prazni mu se akumulator preko noci. ja izmerim, stvarno "lepa" struja u mirovanju! ja jedan po jedan osigurac na tabli (Audi 80 jaje) - i nadjem. elem, kad sam izvadio osigurac, ne radi coveku vise stvari od kojih svaka nista ne vuce. al, opet ima nesto sto vuce struju a vezano je na taj osigurac. ja mu reko: - aj pada mrak vidimo se sutra, a ti skidaj ovaj osigurac, bar smo ti nekako osposobili auto.
          ja se pakujem a on ce ti meni: - a jel ima neke veze sto mi je crko prekidac u gepeku pozadi pa mi svetlo sija non stop? kad ga nisam ubio...

pozdrav

P.S. kakav bivsi vlasnik, bre? kako moze dobro da se nasteluje pretpaljenje koje ima vakuum korektor a isti ne radi???
          .

Comment

• TETAK
            CBC Senator XXL
            • 30.09.2004
            • 3034
            • Čačak, Srbija

Eto, samo ti se kazalo!
            Uz laž uvek ide istina, istina je dovoljna sama!

Comment

• BOOST
              Founder - Admin od Začetka
              • 29.09.2004
              • 8726
              • Gislaved//Sweden
              • SAAB 9000 AERO R; SA

Re: Preterano grejanje auspuha

Originally posted by Djolee
              E ovako u pitanju je Manta CC iz 85.,motor je 18s isti kao iz rekorda a poprilicno slican onom iz omege.Primetio sam da se auspuh greje preterano,znaci toliko da se toplota oseca u kabini,a cak sam se i opekao na zadnje lonac(ne preterujem).Auto sam skoro registrovao pa ne znam da li se tako ponasao raniije.,Inace fino ide i poteze,drug mi je rekao da moze da se desi da je izgoreo izduvni ventil,ali posto fino ide misli da najverovatnije nije.E,da i izduv nije u najboljem stanju ,grana je krpljena na vise mesta,a morace i srednji lonac da se krpi.Inace ima ukupno 3v lonca,ne znam sta ce joj.Oduzih ga,al to je to otprilike,pomagajte.
              Pocepi rupe na grani i zaustavi proces sagorevanja u auspuhu. Extraktorni princip, izmedju pulseva uvlaci vazduh i dovrsava sagorevanje u auspuhu.
              Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
              move your mind

Comment

• dekideki
                CBC Senator XXL
                • 26.07.2005
                • 1914
                • Beograd

kakav zen...
                BOOST - iskusno, nema sta!
                .

Comment

• Djolee
                  CBC Veteran
                  • 03.04.2006
                  • 160
                  • Nis

Znaci od svega po malo.Auspuh se krpi sutra,a i vakum pumpa se menja,pa cemo da vidimo.Hvala na brzim odgovorima.

Comment

Working...
                  X