Dimi,klepece i kaplje ulje?!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • remus
    CBC Senator XXL
    • 25.12.2004
    • 695
    • Zrenjanin

Dimi,klepece i kaplje ulje?!!

Evo ovako imam sledeci problem: cuje mi se neko kuckanje u motoru vec jedno duze vreme,pa su mi majstori rekli da mi se cuju ventili jer su istroseni. E ja sam sad promenio ventile,vodjice,tefllone,klackalice,znaci skoro sve a jos uvek se cuje samo je malo tise! To kuckanje ili kako vec da nazovem dok je hladan motor malo se cuje i kako se greje sve je glasnije. Da napomenem ne pali mi se lampica za pritisak ulja,pa zbog toga mi cudno!?

Pored ovoga mi auto dimi dosta uglavnom preko 3000 obrtaja,cak se ulje pojavljuje u auspuhu i pored toga danas isao na malo duzi put i sad mi kaplje ulje na iberlaufu. Zbog cega se ovo tacno desava? Inace karike sa menjao pre godinu dana! U pitanju je Golf 1 1300ccm.
    VW Golf MK1 2.0 16V (u izradi)
  • Miljan
    CBC Senator XXL
    • 18.01.2006
    • 459
    • Nis

A bregasta, da li je menjana ?

Comment

• dfast
      CBC Senator XXL
      • 26.05.2005
      • 1302
      • Hoofddorp NL /Bgd

Ne rece koliko si presao sa novim karikama, ali one su kod izlizanog motora kratkog veka 3-10hiljada, i motor opet krece da duva. Ulje i auspuhu moze da bude sa vodjica ventila ako su svecice ciste. Moguce da si stavio neke lose gumice ventila. Ako ti je neka svecica masna ili zauljena znaci da taj cilindar ima problem, pukla karika ili klip ili slicno.
      Za lupkanje ne rece da li prati obrtaje motora, ali moze se javiti u svakom lezaju motora. Neki zvukovi samo po sebi nista ne znace i nisu opasni i prate auto godinama bez posledica. Prati situaciju, bitno je da ti ne padne pritisak ulja. Kako sam shavtio, motor je malo osvezen ali to je samo kratkorocno resenje.

Comment

• remus
        CBC Senator XXL
        • 25.12.2004
        • 695
        • Zrenjanin

Originally posted by Miljan
        A bregasta, da li je menjana ?
        Jeste menjana je! Glava je kompletno uradjena!

Comment

• remus
          CBC Senator XXL
          • 25.12.2004
          • 695
          • Zrenjanin

Originally posted by dfast
          Ne rece koliko si presao sa novim karikama, ali one su kod izlizanog motora kratkog veka 3-10hiljada, i motor opet krece da duva. Ulje i auspuhu moze da bude sa vodjica ventila ako su svecice ciste. Moguce da si stavio neke lose gumice ventila. Ako ti je neka svecica masna ili zauljena znaci da taj cilindar ima problem, pukla karika ili klip ili slicno.
          Za lupkanje ne rece da li prati obrtaje motora, ali moze se javiti u svakom lezaju motora. Neki zvukovi samo po sebi nista ne znace i nisu opasni i prate auto godinama bez posledica. Prati situaciju, bitno je da ti ne padne pritisak ulja. Kako sam shavtio, motor je malo osvezen ali to je samo kratkorocno resenje.
          Glava je kao sto sam vec kompletno odradjena znaci sve je promenjeno u njoj!
          Preso sam preko 5000 km,inace svaka svecica mi je masna pre neki dan sam bas gledao! A za to lupkanje,da prati obrtaje a narocito se cuje kad je motor topao,inace pomislio sam na cauru u maloj pesnici klipanjace da li je moguce zbog toga??? E da primetio sam juce da kad sam se sagnuo ispod auta da slusnem auspuh da li duva,to klaparanje se jos intenzivnije cuje.

Comment

• Nenad
            CBC Senator XXL
            • 06.01.2005
            • 1364
            • BBgd/Mow

Meni se cini da ti imas problem detonacije i da je jedan od klipova pukao.
            da li ti se to kuckanje pojavilo posle obrade glava itd.?
            Boost or bust...

Comment

• remus
              CBC Senator XXL
              • 25.12.2004
              • 695
              • Zrenjanin

Originally posted by Nenad
              Meni se cini da ti imas problem detonacije i da je jedan od klipova pukao.
              da li ti se to kuckanje pojavilo posle obrade glava itd.?
              Ne bilo je i pre obrade!

Comment

• Dora
                Nadzornik!!!
                • 24.10.2004
                • 17451
                • Novi Sad
                • FIAT

I meni se čini da je pukao klip...
                Ovde se piše nešto pametno, samo ne znam šta...

https.autogas.rs

Comment

• KdF
                  CBC Senator
                  • 06.12.2004
                  • 242
                  • Beograd

Da li su mereni cilindri i klipovi pre promene karika? Kako su sve svecice masne, moguce je da su cilindri i/ili klipovi pohabani. Doduse svecice mogu biti masne i ako postoji problem u sistemu paljenja, ali to ovde verovatno nije problem, cim postoji potrosnja ulja.

Comment

• remus
                    CBC Senator XXL
                    • 25.12.2004
                    • 695
                    • Zrenjanin

Originally posted by KdF
                    Da li su mereni cilindri i klipovi pre promene karika? Kako su sve svecice masne, moguce je da su cilindri i/ili klipovi pohabani. Doduse svecice mogu biti masne i ako postoji problem u sistemu paljenja, ali to ovde verovatno nije problem, cim postoji potrosnja ulja.
                    Cilindri su mereni,ali klipovi nisu. Ako se dobro secam bio je 1/10 ovalan. Inace na ovom autu je vec neko radio generalnu jer su klipovi 2. specijala,takodje i lezajevi na radilici. Inace snimio sam zvuk preko mobilnog samo ne znam kako da postavim.

Comment

• zoranbg
                      CBC Senator XXL
                      • 23.03.2005
                      • 4098
                      • Rooster's Hill , Beog
                      • Grande Punto 1.2

probaj preko ovog da postavis file : http://www.yourfilelink.com/
                      Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• remus
                        CBC Senator XXL
                        • 25.12.2004
                        • 695
                        • Zrenjanin

Evo linkova:

Kvalitet zvuka nije bas najbolji,ali ono sto treba da se cuje cuje se.

Comment

• Miljan
                          CBC Senator XXL
                          • 18.01.2006
                          • 459
                          • Nis

Auuuu, pa ovo k'o dizel, problem je verovatno osovinica klipa ili leteci lezajevi.

Comment

• remus
                            CBC Senator XXL
                            • 25.12.2004
                            • 695
                            • Zrenjanin

Letece lezajeve sam menjao kad i karike. Zato i ne znam u cemu je problem. E da i zasto moze da mi baca ulje na iberlaufu?

Comment

• Miljan
                              CBC Senator XXL
                              • 18.01.2006
                              • 459
                              • Nis

To znaci da imas povecan zazor izmedju klipova i cilindara pa nabija kompresiju u karter i zato izbacuje ulje na iberlauf.
                              Ako si menjao letece lezajeve, onda je vrlo verovatno da lupkanje potice od povecanog zazora u osovinici klipa.

Comment

Working...
                              X