Prezupcio zupcasti kais

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • JAPANX
    CBC Senator XXL
    • 10.08.2006
    • 2159
    • Beograd

Originally posted by Srdjan
    A moze li se uopste nabaviti kod nas te gumice od vitona, nevezano za marku auta?
    za japance moze

Comment

• BRABUS
      CBC Senator XXL
      • 15.10.2004
      • 2399
      • London

ElringKlinger ide u prvu ugradnju u skoro sve bolje automobile (BMW, MB, Audi...), mislim da je to jako dobra preporuka

Comment

• gari55
        CBC Član
        • 26.03.2005
        • 72
        • Pirot
        • Honda Accord 2.0

Polu-generalka je uradjena.
        1. Zamenjene su karike i stavljene karike marke koben shmit (nisam siguran kako se pise naziv), zamenjeni leteci lezajevi
        2. Glava motora je bila na ravnanju (u servisu http://www.ljubaibata.co.yu/), zdravi ventili su slajfovani, stavljena 4 nova i zamenjeni su semerinzi bregaste
        3. Zamenjene su sve vodjice ventila i stavljene "prvi partizan"
        4. Gornja garnitura dihtunga je stavljena GM-ova, kao i gumice ventila
        5. Set zupcastog kaisa je GM-ov

Auto za sada radi mirno na benzinu (sa stabilnim brojem obrtaja), dok se na plinu cuje kao nekakvo kliktanje u motoru (obrtaji u odredjenim trenucima naglo padaju sa 900 na 600 i opet se vracaju na 900, kao da postoje nekakvi udari u motoru).

Posle remonta u motor je sipano ulje Sunoco 5w-40 (100% Syntetic). Interesuje me da li neko zna kakvo je ovo ulje.

Remont je kostao 640e, od kojih su 60e obrada glave, 250e za rasturanje i sastavljanje motora i 330e delovi, ulje i antifriz.

Comment

• Black Knight
          CBC Senator XXL
          • 13.10.2004
          • 2020
          • Novi Beograd, kicblo

mislim da je dobro da se uskoro vratis na GM 15w-40 kao sto fabrika nalaze.

koja ti je kompresija? jesi menjao svecice i kablova?
          Injection is good,but I'd rather be blown!

Comment

• gari55
            CBC Član
            • 26.03.2005
            • 72
            • Pirot
            • Honda Accord 2.0

Kablovi su menjani pre 5-6 hiljada km i stavljeni su "Lika Systems". Strane su proizvodnje (valjda Engleske), al se konektori montiraju na kablove u Krnjaci, u BG-u (placeni oko 4500din).
            Svecice su menjane pre jedno 10-tak hiljada, i stavljene jednokrake NGK. Planiram opet da ih zamenim. Da li da stavljam dvokrake kakve fabrika preporucuje ili ekvivalentne jednokrake, posto vozim na plin.
            Valjda je to opelovo ulje 15w-40 mineralno, a u 16V motor ide minimum polusintetika. Pre remonta mi je jeo skoro po pola litra Opelovog ulja na 1000km. Kada sam sipao Seleniu Gold 10w-40 potrosnja se smanjila na 300g/1000km.

Kompresiju cu meriti posle 5000km, kad budem menjao ulje. Kasnije ne planiram da menjam ulje toliko cesto, minimum na 12-15 hiljada, s obzirom da vozim na plin, i da se mnogo manje "prlja" nego na benzinu.

Jedna stvar mi sada nije jasna. Na benzinu su obrtaji skoro savrseno stabilni, bez obzira da li je auto zagrejan ili hladan. Na plinu su stabilni samo kada je auto hladan, dok kada se zagreje, kao da se osecaju neki udari u motoru (ler periodicno, na sekundu dve, naglo padne na 700, pa se opet vrati na 900)

Comment

• Black Knight
              CBC Senator XXL
              • 13.10.2004
              • 2020
              • Novi Beograd, kicblo

verovatno je nesto oko plina...ima ovde dvoica kolega pa ce oni to malo da bolje...

p.s. nije mineralno vec polusintetika i skroz je ok!

Comment

• dovlax
                CBC Član
                • 27.09.2005
                • 26
                • New Now

opel 15-40w je mineralno brate, a opel 10-40w je polusintetika dok je opel 5-30w sintetika

Comment

• zoranbg
                  CBC Senator XXL
                  • 23.03.2005
                  • 4098
                  • Rooster's Hill , Beog
                  • Grande Punto 1.2

mozda @Black K. nemisli na Opel ulje nego na ono GM "geniue" u plavom pakovanju...ovo GM ja hteo da uzmem,ali opste nema deklaraciju i neznase ko ga uvozi(kao ni ovo Opel ) nisam ga kupio... jos se prodavac naljutio na mene sto ga pitam ko je uvoznik tj. ko radi velepordaju.
                  ajde nek neko AKO MOZE(a nemoze) nadje ko je generalni uvoznik za Opel i GM ulja za Srbiju,i da ja mogu da kupim flashu ulja na kojoj je na SRPSKOM jeziku napisana deklaracija ulja i sediste uvoznika.
                  zato sam i sipao texaco..zna se ko ga uvozi i ima nalepjenu deklaraciju na srpskom.
                  Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.

Comment

• vega
                    CBC Senator XXL
                    • 21.02.2006
                    • 324
                    • Beograd

Na opelovom ulju sam vidjao Cirkom deklaraciju, bar na onom sto se prodaje u Autosrbiji
                    ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• Black Knight
                      CBC Senator XXL
                      • 13.10.2004
                      • 2020
                      • Novi Beograd, kicblo

Originally posted by dovlax
                      opel 15-40w je mineralno brate, a opel 10-40w je polusintetika dok je opel 5-30w sintetika
                      oces da me naucis sta sam sipao?

a mozda se nisam lepo izrazio, a jesam, ne citas dobro, mada zoran je lepo rekao...A sto se tice ulja, imam pouzdanu informaciju da TO, GM, Opel koje god, nema veze s vezom-sa onim napolju...cak se i boja razlikuje (*malo bitno, ali ima razlike...ista oznaka isto pakovanje ali boja drugacija*)
                      Ali meni se lepo pokazalo pa ne znam da li da menjam...

Comment

Working...
                      X