Koliko platiti i gde kupiti injectore

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • kutija
    CBC Veteran
    • 30.11.2005
    • 100
    • Split,Hrvatska

Pa on spominje vece injektore ovdje od 440cc.
    A i on mu je samo prijedlog/opcija...
    S tim da su ovi 503cc na 3 bara ,a oni boostovi su 440cc na 3.8 bara...
    IMO za tih 400 ks ce mu sasvim bit dosta 440cc na 6 cilindara...
    Takoder bi trebao kupit 044 pumpu goriva pogotovo ako ce gurat ove injektore na 3.8 bara...

Comment

• Hic
      CBC Veteran
      • 17.11.2006
      • 185
      • Zagreb. Croatia

za 400ks su mu dosta 440. ali pumpa je must.

Comment

• BMW 325i
        CBC Senator XXL
        • 25.06.2005
        • 338
        • Novi Sad

Video sam da u usa mogu da se nadju jeftinije,verovatno ce tako i biti osim ako ne iskopam ovde negde neke...ali je jako tesko naci tako velike...

a za pumpu....044 pumpa je 200l/h video sam da saab nosi neku od 176l/h,pa se nesto razmisljam da bih mogao naci lakse tu sabovu nego ovu bosch motorsport....

Hic,kakva iskustva imash sa paljenjem MSD 6A? Video sam od skora na jednom sajtu neki Bosch Motorsport ignition,jel znash nesto o tome? izadje oko 130eura a MSD je $200?
        Doris je vozila mini moris.

Comment

• SAAB PoWeR
          CBC Senator XXL
          • 26.04.2005
          • 1394
          • tu iza coska(Milwaukee USA)

msd je 150 $ i dobro dodje , ja sam imao A6 na fordu probu , razlika se oseti posle 4000 rpm jer drzi struju , dobro bi ti dosao jedan ako bi isao sa vecim injectorima , a lako ga je spoiti .
          _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

044 pumpa
            ako sam dobro razumeo, to su 3 poslednje cifre bosovog sistema oznacavanja.

takvu 044 pumpu ima Volvo standardno slabiji modeli- svaki obican atmo benzinac serije 200/700/900 model sa LH sistemom, a turbo modeli imaju pumpu oznake 045 (pretpostavljam jer nemam podatke da je veceg protoka posto je fabrika odabrala za turbo motore).

tih polovnih 044 pumpi bi trebalo da ima posto se cesto koristi na svim gore pomenutim modelima , a ima je i u redovnoj prodaji u prodavnicama Boscha (koliko znam moze da se naruci ako trenutno nema na stanju).

Trigema u Zemunu je u Bosovom sistemu, ima spisak na sajtu Bos Srbija prodavaca.

cena za 044 i za 045 bi trebalo da bude ista, vidim iz kataloga da je u Nemackoj maloprodajna cena 179 eura za oba modela.

uz nju ide predpumpa 436 /79 eura/ odnosno 845 (turbo) / 99.70 eura/ koja se stavlja u rezervoar.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• kutija
              CBC Veteran
              • 30.11.2005
              • 100
              • Split,Hrvatska

2 brick: mislim da krivo mislis...nesto si pomjesao.
              Ne vjerujem da ce na takve aute sa toliko malo snage stavljatt ovoliko veliku pumpu.Niti je potrebno niti dobro...
              Inace 044 pumpa je na Boschovoj stranici oko 270 eura.

Evo pogledaj ovdje na dnu stranice

http://www.bosch-motorsport.de/content/ ... l/2832.htm

2 bmw: ako nades one injectore sa Volva sto ti je boost govorio eto ti ovdje FPR od 3.8 bara.....ovaj FPR mini 38

http://www.bosch-motorsport.de/content/ ... l/2829.htm

Comment

• FiatGroup
                CBC Senator
                • 11.06.2005
                • 228
                • Rijeka

0 580 254 910 flow 200l/hour

Sto nije ova ista po snazi?
                kosta niti 137? i jos se moze zaraditi....
                270? davati za sto???

EDIT MOD 009: Diskusiju podici na nivo koji je standard za CannonBall Forum! Sledeci post sa slicnim provokacijama se direktno brise!
                The best is the enemy of the good
                The proof of the pudding is in the eating

Comment

• Hic
                  CBC Veteran
                  • 17.11.2006
                  • 185
                  • Zagreb. Croatia

Evo vam link pa sami gledajte koliko kaj kosta i kako radi

Lijepo imate i sifru pumpe, 0 540 280 044. a ne neku sa saaba ili trokolice.

Tu vam je sifra pumpe, pa ju probajte sami kupiti u Srbiji, Svedskoj, Hrvatskoj ili gdje god zelite. Imate i flow chart, pa sami racunajte.

A vidim da se samohvaleca gospoda jos nije naucila da tlak i protok kod pumpe za benzin bas i nemaju nekakve veze.

Sto se tice MSD-a imam samo losa iskustva. Amerikanci ga zovu Multiple Spark Dissapearing. Pa si ti misli.

I da vam odmah kazem, ova pumpa ima 325L na 3 bara. Odnosno 5.1l na minutu. A vi nasli pumpu sa 200L na sat?! Pa razlika je samo u 1.7L na minutu...hm hm hm

EDIT MOD 009: Skracen post zarad odrzavanja zdrave diskusije.

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141
                    • Beograd, barajevo-zemun
                    • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

znaci dobro sam razumeo, da ta pumpa0 540 280 044 je standardna na Volvoima.
                    (a za turbo modele fabrika je odabrala 0 540 280 045 model.)

nego ovo me zanima,
                    Niti je potrebno niti dobro...
                    zasto nije dobro, mislim koje su mane.

osim sto te pumpe crkavaju redovno na 250-400.000km i sto su prilicno bucne u radu za druge primedbe nisam cuo u krugovima Volvo vlasnika pa me zanima sta je fabrika propustila kada je bas njih odabrala ?
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• kutija
                      CBC Veteran
                      • 30.11.2005
                      • 100
                      • Split,Hrvatska

2 zeljko: da ta ima protok 200l/H na koliko bara??

044 ima protok od 200l/h na 5 bara,a ova gore vjerovatno na 3 bara sto je velika razlika....
                      Takoder ima verzija ove 044 pumpe samo na 8 bara ima protok od 200l/h i sifra pumpa ne pocinje sa 0 nego sa B ...ima na onom linku na kojem sam dao...

2 Brick: ma nema sanse da su stavili pumpu sa toliko velikim protok na standardni volvo i jos NA....
                      Pogledaj koliko 044 pumpa na 3 bara, a koliko ta 045....
                      Nije dobro zato sto se benzin previse zagrijava sa takom prejakom pumpom na takom slabom autu....zato i postoji hladenje benzina kao nekakav preformance upgrade.....

Comment

• duxducis
                        CBC Senator
                        • 19.10.2004
                        • 207
                        • Beograd

Ako si raspoložen za 6 niskoomskih injectora protoka 375ml/min na 3 bara firme RC Engineering biće uskoro na prodaju.
                        Res non verba!

Comment

• Hic
                          CBC Veteran
                          • 17.11.2006
                          • 185
                          • Zagreb. Croatia

Originally posted by kutija
                          2 zeljko: da ta ima protok 200l/H na koliko bara??

...
                          Takoder ima verzija ove 044 pumpe samo na 8 bara ima protok od 200l/h i sifra pumpa ne pocinje sa 0 nego sa B ...ima na onom linku na kojem sam dao...
                          o toj ja pumpi pricam....ta nije ugradjivanja niti u jedan serijski auto (mozda je u neke porschee)

Isprika, jer ja obicno koristim iskljucivo motorsport program. Nikakve serijske djelove.

E da, bucna je

Comment

• BMW 325i
                            CBC Senator XXL
                            • 25.06.2005
                            • 338
                            • Novi Sad

Saab Power pa ja sam gledao na nekom sajtu,okruglo $200
                            inache mi je to preporucio jedan shvedjanin koji ima 325i turbo e30,tachnije dao mi je kao opciju,a mislim da on koristi bosch motorsport ignition,verovatno zbog lakse nabavke (ima da se kupi na evropskom sajtu),znam da zadrzava struju,zato sam ga i spomenuo

Hic

Kakva losa iskustva,nisam do sad cuo da je neko imao losa iskustva?

duxducis bicemo u kontaktu,ako ne uspem nista da nadjem,uzecu ih,samo da prvo proverim kako ce se ponashati i da li ih neko ima na motoru kao mom da cujem utiske

evo link-a gde je ta pumpa 200eura,imate tu i gomilu drugih delova

http://shop.vems.hu/catalog/product_inf ... 99d72e191f

a sto se tiche regulatora pritiska imam shtelujuci sa manometrom od 0-8bar-a tako da mi on nije potreban

Comment

• BMW 325i
                              CBC Senator XXL
                              • 25.06.2005
                              • 338
                              • Novi Sad

evo link za boschovo paljenje

http://shop.vems.hu/catalog/product_inf ... 99d72e191f

a ovo je datasheet za 6 cil. motor

http://www.bosch-motorsport.com/pdf/com ... ls/3x2.pdf

Comment

• FiatGroup
                                CBC Senator
                                • 11.06.2005
                                • 228
                                • Rijeka

Edit mod 009: Uklonjen deo clanka nebitan za diskusiju!

Ne znam zasto pricamo o 8 bar pa nisu to k-jetronici...
                                Radni sistem nekog efija je oko 3 bar.. max 4... znamo da injektori nakon toga sviraju..
                                Neznam zasto ?!

200l na 3 bar je sasvim uredna vrijednost...

Ne napajaju se tenkvi da trebaju predimenzionirane pumpe kao injktori sto pojedinci furaju pod motom , jace nek ima.
                                Reci samo koji auto kod na iskoristava pumpu 044
                                55% je previse sto sam rekao...
                                The best is the enemy of the good
                                The proof of the pudding is in the eating

Comment

Working...
                                X