Smrad spaljene plastike i dim u motornom prostoru

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Rendjo
    CBC Senator XXL
    • 26.06.2006
    • 340
    • Zadar HR

Smrad spaljene plastike i dim u motornom prostoru

Opet ja ali ovaj put sa renault lagunom imam problema.Prilikom tehničkog pregleda sam bio upozoren da mi frcaju iskre iz ispušne grane i da to treba zavariti.Zavario jesam ali danas nakon malo brže vožnje gdje je bilo dosta šaltanja medjugasom u nižu i potezanja do 6000 o/min..nakon parkiranja vidim dim iz motornog prostora i čujem pucketanje al ne znam točno odakle.Trčim po vatrogasni aparat kolko sam se prestrašio ali se dim razišao.Sad od straha ne palim auto.Nema smrada benzina,a ni ne izgleda mi kao kvar na instalacijama..sumnja opet pada na granu...jel se opet probušila(točno na šarafu gdje je najteže zavariti).Nova košta 500eura..Vaše mišljenje?Eventualno neki drugi uzrok?
  • Srdjan
    CBC Senator XXL
    • 30.09.2004
    • 2416
    • Bajina Basta/Beograd

Kakve bre iskre iz izduvne grane? Toga ne bi smelo da bude uopste? Da ti se katalizator ne zagreva i gori?
    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• alexa05
      CBC Senator XXL
      • 23.07.2006
      • 1769
      • Smederevo
      • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Skidaj taj akumulator dok ne utvrdis definitivno sta se desava!!!
      POD HITNO!!!

P.S. Govorim ti iz iskustva s'obzirom da radim u vatrogasnoj jedinici. Miris spaljene plastike, pucketanje, dim = trouble.
      EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Rendjo
        CBC Senator XXL
        • 26.06.2006
        • 340
        • Zadar HR

Originally posted by Srdjan
        Kakve bre iskre iz izduvne grane? Toga ne bi smelo da bude uopste? Da ti se katalizator ne zagreva i gori?
        Da se katalizator zagrijava auto bi sporije vukao što ne?Ne bi imao valjanu propusnost plinova..a grana i auspuh se ne čuju Sumnjivo mi je ovo što kolega kaže za akumulator..al opet ne znam.Sutra bih trebao da ga vodim k majstoru kojih 5km al se ne usudim ga upaliti..vjerojatno ću se isprsiti za šlep službu...sumnjam na kabel koji vodi do akumulatora tj prolazi blizu grane da se rastopio od temperature..ne znam što je radio(sa tim idiotom je sve moguće ) i sad dira žica i radi kuršlus tamo..jel to moguće? Vidio sam kad je onaj čoban od mog majstora skidao granu da mu je nekoliko puta skočila iskra kad je takao granom taj kabel?Uglavnom nema šanse da više vodim auto k istom majstoru

Comment

• Nenad
          CBC Senator XXL
          • 06.01.2005
          • 1364
          • BBgd/Mow

Da li si kocio malo aktivnije?
          Boost or bust...

Comment

• Rendjo
            CBC Senator XXL
            • 26.06.2006
            • 340
            • Zadar HR

Nije moj stil vožnje pregrijavanje kočnica tj ne razletavam se ako znam ili očekujem da ću imati potrebu naglo kočiti..to isključujem..ovo je bila otvorena cesta bez oštrih zavoja

Comment

• dfast
              CBC Senator XXL
              • 26.05.2005
              • 1302
              • Hoofddorp NL /Bgd

Taj kabal ti je plus pol elektro startera, i te varnice nisu problem, ali nije komplikovano pogledati da li je izolacija na kablovima u motornom prostoru ostecena (cela). Pogledaj i kutiju za relejima i osiguracima ako je ispod haube. Ako si nesnosno saltao moguce je da je lamela malo proklizavala pa se malo zasmrdlelo, a kako si malo jurcao i kocnice znaju da se zagreju. Ima tu svega po malo ali ako je problem do instalacije pripremi kljuc koji drzi klemu i slobodno pali auto, pa ako nesto krene naopako skidaj klemu.

Comment

• Rendjo
                CBC Senator XXL
                • 26.06.2006
                • 340
                • Zadar HR

Nisam šaltao divljački..kvačilo mi ima 140000km gradske(moje) vožnje i još dobro funkcionira..al što kažeš ovu klemu ću otpustiti za svaki slučaj

Comment

• dranix
                  CBC Senator XXL
                  • 04.10.2004
                  • 3079
                  • Antwerpen/Belgium
                  • Saab 9-3

Ne smes da otpustis klemu jer neces imati dobar kontakt. Budi samo SPREMAN za to da uradis munjevitom brzinom ako zatreba.
                  Veoma malo stvari se desava bas iz cistog mira da bi se topila izolacija na kablovima. Pregledaj sve zivo detaljno na jako dobrom svetlu (najbolje dnevnom).

Comment

• zola_
                    CBC Senator XXL
                    • 24.06.2006
                    • 319
                    • Novi Beograd

mozda glupo zvuci ali ja sam imao slicnu situaciju, malo je dimilo iz motornog prostora zato sto je jedan od spanera otisao, to jest iskrivio se i onda se osecao miris zapaljene plastike zbog trenja kaisa...

Comment

• APOGEE
                      CBC Senator
                      • 01.06.2005
                      • 243
                      • Beograd, Vracar

Ma Rendjo, zagnjuri se malo u motorni prostor i probaj da namirises odakle se oseca nagorela plastika. Mora da se i dalje oseca ukoliko je nagorela neka zica.
                      Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

• Rendjo
                        CBC Senator XXL
                        • 26.06.2006
                        • 340
                        • Zadar HR

Dao sam prijatelju da prekopa po motoru i kablovinju..pa vam javim kad otkrijemo točan uzrok

Comment

• Rendjo
                          CBC Senator XXL
                          • 26.06.2006
                          • 340
                          • Zadar HR

Kaže da mi je motor bio mastan i prljav tako da se ulje skupa sa svim nečistoćama udimilo..kabeli su izgleda čitavi svi..uglavnom zamijenio sam brtvu poklopca ventila i poravnao ispušnu granu.Sad bi trebalo bit O.K mada ga još nisam vozio..

Comment

• Rendjo
                            CBC Senator XXL
                            • 26.06.2006
                            • 340
                            • Zadar HR

Ponovo dim Grana nije,kablovinje se ne topi,ne pregrijava se,ne troši ulje...da li da perem motor od ulja koje se kupilo oko dekla?Nešto treće? Smrdi mi čim ga stisnem malo i kad parkiram auto onda vidim dim...sad se više ne uzbudjujem ali to je smrad koji nije jak al mi se ipak diže želudac od njega..

Comment

• APOGEE
                              CBC Senator
                              • 01.06.2005
                              • 243
                              • Beograd, Vracar

Hoce i kvacilo da smrdi ako je popustilo pa proklizava i vise se greje.
                              Kia pro cee'd 1,6 CRDI 115hp 2010

Comment

Working...
                              X