Gde moze da se nadje vakum za razvodnik paljenja za kadet e 1.3. Da li je moguce da se nekako zameni membrana ili da se preradi vakum od npr zastave 128 ili nekog drugog auta?
Vakum razvodnika
Collapse
X
-
tesko da ces naci a i kad je nadjes nij ispod 20 evrica,pitao sam moze da se poruci,pa sam otvorio pertl gde je i sastavljena,koliko se secam da je na membrana na sraf,iskoroio od cirade,namazao hermetikom i ponovo zapertlovao i radi vec drugu godini bez problema ,obavezno namazi i ispod i iznad membraneko na nas krene iz mesta je naje&o
a sto nas je vise,jaci smo
Comment
-
-
Izvinjavam se,ali malo sam zatecen.Cemu sluzi taj vakkum? Gde stoji? Sta se desava kad on rikne? Jer moze neka slika?
Puno pitanja,jel da?
Comment
-
-
Originally posted by Comi_Z.J.Izvinjavam se,ali malo sam zatecen.Cemu sluzi taj vakkum? Gde stoji? Sta se desava kad on rikne? Jer moze neka slika?
Puno pitanja,jel da?
Od vakuum regulatora ide crevo do karburatora, i u zavisnosti od toga koliko ti dodajes gasa, stvara se dodatna kompresija u karburatoru koja deluje na membranu vakuum regulatora, pomera se tacka paljenja itd. ovakav sistem mora da radi bez greske, ne sme biti nigde probusenih creva ili neispravna membrana, u protivnom motor cima, trokira.
Btw vakuum regulator se nalazi sa bocne strane razvodnika, sigurno si ga vec negde video (lici na neku pumpicu, kruznog oblika...) Evo slike mog motora, desno od cepa za ulje videces vakuum...
Poz!Dacia Logan 1.5dci, Opel Corsa A 1.2...Korsidzon ide kao zmaj
Comment
-
-
Petre,svaka cast na iscrpnom odgovoru,hvala ti!
Sto je najveci fazon ja nemam taj vakuum,te zato i nisam ni znao sta je to...
Comment
-
-
Vaccum neregulise tacku paljenja prema obrtajima, vec prema opterecenju motora, dakle prema kolicini u****nog vazduha/goriva.. Prema obrtajima sluzi centrifugalni mehanizam u razvodniku. Vreme reakcije smese je u zavisnosti od dinamicke kompresije te se mora sikorigivati. Sto je veca volumetricka punjenost cilindra to pre smesa stupa u reakcju te se odatle u tim uslovima daje kasnije paljenje (izbegava se onaj poznati klik ventila kad se naglo da gas . izmedju ostalog).Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Comment
-
-
-
Ako se koristi slican, sa drugogo modela, treba obratiti paznju na zapreminu i hod poluge. Ako su slicni, zamena je moguca bez problema.
Ako je membrana veca, ranije ce pomeriti paljenje, sa manjim podpritiskom. U svakom slucaju, proba posle zamene, mada sitne razlike na starom motoru nisu primetne.
Ja sam za lepljenje membrane koristio tigar lepak i ponovno pertovanje na strugu.
Drzanje lepka je neophodno do finalne montaze, posle nije vazno sto je u benzinski isparenjima.
Comment
-
-
Silikon je otporan na benzinska isparenja, pa prema tome bolje to nego neki neoprenski lepak, kao sto je Tigar. Najbolje bi bilo kupiti membranu za benzinsku pumpu (od Zastave na primer) i od nje iskrojiti potrebnu membranu. Ove membrane su izdrzljive i trajne (specijalno gumirano platno) a nisu preskupe.
Depresioni korektor moze da regulise i pretpaljenje u zavisnosti od broja obrtaja motora, sve zavisi na koje mesto u karburatoru se povezuje crevo. Tako postoje razvodnici koji uopste nemaju centrifugalni regulator, nego samo depresioni.
Osim toga postoje depresioni korektori sa dve membrane, od kojih jedna pomera paljenje na ranije, a druga na kasnije, pri cemu se signal potpritiska uzima sa razlicitih mesta.
Comment
-
Comment