Zamena motora ili...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Gumetina
    Banovan
    • 12.12.2004
    • 1082
    • Novi Sad

Uros ima najvise iskustva sa tim stvarima i ja mu bez podpitanja verujem...

ja za moj motor trazim 400e carina je jos 180e atest jos 4200din

ubacivanje, instalacija, creva, i sistem goriva su jos na to plus....

Pozz

RAle

Comment

• Aki
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2006
      • 1133
      • Beograd
      • Yugo 1603, Yugo 1301

Sve u svemu, ti ne rece sta hoces od auta?
      Ja npr. hocu da idem uz brdo od 30% 150km/h (figurativno...) i hocu da lezi i da mogu da ga djiram kroz krivine kao blesav dok me ruke ne zabole, i kada se ti desi da mogu da ukocim sto pre...
      Bitan je cilj, a ti ako hoces da stavis 1.6 i da ne pipas nista vise, zaboravi...
      "Sometimes it seemed like the more you drove the less money you had. I remember one time Buck Baker and Lee Petty and I had to put our money together just to split a hot dog and a Coke."
      - Lousie Smith

Comment

• Laki GSi
        CBC Senator XXL
        • 15.10.2006
        • 2426
        • Beograd-Vozdovac

Koliko mogu ocekivati da ce potrajati moj menjac i poluosovine,znaci standardno petobrzinac?
        Naglasavam da meni ovaj motor ne treba da bi ja iso 200 nego samo zbog ubrzanja od nekih 60-110,120.
        Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• srdjan_p
          CBC Senator XXL
          • 01.12.2004
          • 1915
          • ZR

Trajace onoliko koliko ga budes cuvao, ako ne budes stalno forsirao trebalo bi da ti traje...eno Gumin se drzi jos uvek ko pravi a trpeo je i stari motor sa NITROM i ovaj sad...

Comment

• M-power
            Moderator
            • 10.01.2005
            • 10060
            • Bg; Banovo Brdo
            • CorsaC, astra H,

Do sada se pokazalo da menjac trpi...otvori se jednom u 2 godine i baci na njega 50-100eu i teras dalje.
            To date there has never been a faster car built for the public road and,
            it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Laki GSi
              CBC Senator XXL
              • 15.10.2006
              • 2426
              • Beograd-Vozdovac

Dobro,ako Bog da a verovatno hoce precice jedno 100000km.
              Kazem ovoliko jer kontam da je glanc nov,a sa kecevim-jugicevim motorom idu po 200-300000 bez ikakvih problema.

Dobro ljudi fala

Comment

• Gumetina
                Banovan
                • 12.12.2004
                • 1082
                • Novi Sad

samo kvalitetno ulje mora da ide u njega, videces kad ispustis ovo tvoje ganc novo kakvo je gadno...

neko je ranije spominjao da ljudi na extra napregnutim jugicevim menjacima koriste i hladnjak ulja...

Elem finalna ponuda za motor uskoro stize

Comment

• Laki GSi
                  CBC Senator XXL
                  • 15.10.2006
                  • 2426
                  • Beograd-Vozdovac

Hvala na savetu ali ulje iz menjaca je jos na 200-250km ispusteno i sipan je bergoline,fabricka ulja su FAM za koje sve dok nisam kupio auto nisam ni znao da postoji

Comment

• Laki GSi
                    CBC Senator XXL
                    • 15.10.2006
                    • 2426
                    • Beograd-Vozdovac

Bojim se da je ovaj zahvat koji planiram malo otiso u extreme pa sam ipak odlucio da auto i limariski ojacam kako nebih dobio dva komada od nekoliko naglih startova.
                    Naime potrebna mi je sema kako ojacati-ukrutiti zastavu 101 pa ako neko ima ili zna gde ima hvala unapred!

Comment

• Pole
                      CBC Senator XXL
                      • 05.10.2006
                      • 363
                      • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

jao bre al si ga iskomplikovao bre samo te gledam

uzmi 1.6 tresni ga u keca i bog da te vidi

ti rece da ti treba za ubrzanja do 110-120

i ja sam tako mislio a sad piz(d)im sto nece preko 170

auto nije guma pa da se tako lako razvuce ali ako ga budes peglao ( kao sto hoces ) onda ce se verovatno malo razici pa je potrebno bar minimalno ojacavanje

imam neke seme ojacavanja ali cu ti sutra poslati posto sam sad u vanrednom stanju

ako te nesto ineresuje pitaj slobodno

opet ti ponavljam neces pogresiti nego ces se tuci u glavu sto to nisi ranije uradio
                      zasto krava nosi zvonce...?...?...?
                      pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

• Laki GSi
                        CBC Senator XXL
                        • 15.10.2006
                        • 2426
                        • Beograd-Vozdovac

Ma ipak ja mislim da to dodatno izvarim jer koliko sam ja shvato treba "potvrditi" fabricke varove na potezu od srednjeg stuba(izmedju vozacevih i suvozacevih vrata) pa sve do balans stangle u kljucujuci i koseve. Mislim posto je nov auto nebih da ga unistim totalno nego samo malo

Salu na stranu,svaki dobar savet je itekako dobrodosao pogotovu ukoliko neko ima iskustva sa tim stvarima!

E sad jedno pitanje za sve,sta se podrazumeva pod tim ojacati trap? Mislim toliko sam tuko glavu veceras i nikako mi nije jasno sta tu moze da se utegne? Hajde tjuning klaso ukljuci se u ove analize

Comment

• shonsy
                          CBC Senator XXL
                          • 11.05.2007
                          • 1391
                          • London/Beograd
                          • Honda CBR 125R

Moja iskustva kazu da ne moras da menjas motor da bi dobio to sto zelis. Vozio sam se u jugicima hibridima od 115 konja koji su fabricki imali 1.1 litarske motore. Ali su zato pukli oko 3000 eura. Bukvalno su im izmenili sve sto su mogli od filtera do karburatora. Mozes da krenes polako pa dokle stignes.... Ako imas kesa lako je i lepo da se zezas! Pozdrav

Comment

• Laki GSi
                            CBC Senator XXL
                            • 15.10.2006
                            • 2426
                            • Beograd-Vozdovac

Jeste da moze iz ovog motora i 120ks da se izvuce ali koliko to trosi!?
                            18l u gradu,pa zar mi nije ova solucija isplatljivija?

Comment

• Kenno
                              CBC Senator XXL
                              • 21.08.2006
                              • 460
                              • Zenica, BiH

@laki
                              Nije stvar u potrošnji od 18 litara ili kolikoj ve?.
                              Takvi motori su za trke, za utrkivanje, ne za grada, ne za normalno stock vozilo....mrtvi su ispod recimo 4000 obrtaja....kontash?
                              Zašto izmišljati toplu vodu, odvrnite samo slavinu sa crvenom oznakom
                              Fiat SOHC, 1.5 ili 1.6, s tim da 1.5 može postati 1.6.
                              Uostalom klikni pa vidi sve fiat sohc motore, sve piše, sve je servirano....
                              što se ti?e ostloga, uno turbo ko?nice naprijed, sanjke, gradele, unibol-ramena...toliko toga ima i na ovom forumu, i na nekim drugim forumima da je to smiješno......postoji opcija "search" ili "trazi"

Comment

• Pole
                                CBC Senator XXL
                                • 05.10.2006
                                • 363
                                • Plandiste,Juzni Banat,Vojvodina/-/-/-/ Garaza: osmaja :)

http://img213.imageshack.us/my.php?imag ... 2tquv4.jpg

http://img218.imageshack.us/my.php?imag ... 7ggqg5.jpg

ovo bi limari trebali da razumeju
                                zasto krava nosi zvonce...?...?...?
                                pa zato sto joj ne radi sirena :) :) :)

Comment

Working...
                                X