Blokada na 4.000 Rpm

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Durango
    CBC Senator XXL
    • 01.02.2006
    • 590
    • Zemun, Srbija

Blokada na 4.000 Rpm

U pitanju je Mercedes 124 2.0 16v 93. ozn. motora 111.940! Problem je sledeci:

Auto na leru ima blokadu na 4.100 ili 4.200 obrtaja dok u voznji puni preko 6.000. Moj mehanicar mi je rekao da je kod ovog motora to normalno. Probao sam na jos jednoj 124-ki sa istim motorom i sve je identicno.
    Pre nekih dvadesetak dana sam se vracao iz CG i u toku preticanja auto nije mogao preko 4.000. Palio je blokadu isto ka da je u leru. Posto sam vozio na plin, prebacio sam na benzin i potpuno se isto ponasao. Vrlo neprijatno iznenadjenje kada se desi u toku preticanja. Nastavio sam da vozim i posle para kilometara vise nije bilo problema. Punio je do kraja.
    U poslednjih nedelju dana tri puta mi se desila identicna stvar. Obzirom da ga u gradu ne vozim cesto preko 4.000, primetio sam samo ta tri puta i opet posle kilometar-dva sve normalno. Kao i prvi put, i na plinu i na benzinu se isto desavalo.

Interesuje me da li neko zna sta bi moglo da bude u pitanju ili da me bar navede na sta da sumnjam!
    MERCEDES-BENZ - Geprüfte Qualität
  • Laki GSi
    CBC Senator XXL
    • 15.10.2006
    • 2426
    • Beograd-Vozdovac

Jer ti je auto automatic?!
    Vozim lagano....bolje pola sata kasnije nego 40god.ranije!!!

Comment

• Durango
      CBC Senator XXL
      • 01.02.2006
      • 590
      • Zemun, Srbija

Nije! Ima manuelni menjac!

Comment

• M-power
        Moderator
        • 10.01.2005
        • 10060
        • Bg; Banovo Brdo
        • CorsaC, astra H,

Posto signal da je menjac u leru stoji sigurno negde kod salt hebla ili je zasrafljen kao neki davac na menjacu treba njega proveriti.
        To date there has never been a faster car built for the public road and,
        it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• Durango
          CBC Senator XXL
          • 01.02.2006
          • 590
          • Zemun, Srbija

I kada je menjac u brzini, a pritisnuto je kvacilo isto ima tu blokadu. Samo se u voznji gubi!

Comment

• SAAB PoWeR
            CBC Senator XXL
            • 26.04.2005
            • 1394
            • tu iza coska(Milwaukee USA)

ako se nevaram , kompjuter dobiva informaciju preko senzora za brzinu kretanja vozila , cim se vozilo pokrene , blokada i trebala biti skinuta ...
            _Svenska Aeroplan Aktie Bolaget _moj SAAB projekt ,moja photo galerija

Comment

• M@rio
              CBC Veteran
              • 13.07.2007
              • 166
              • Čačak-Beograd(studiram)

Idi lepo u servis i trazi da ti uklone blokadu.Ako mogu lako da uklone blokadu brzine, sto ne bi i broja obrtaja?
              If you have no lag, you have no turbo.You also have no huge torque increase to look forward to.

Comment

Working...
              X