kukuuuu 500 kinti...ccc... pa ko je pravi za te pare covjece...mislim da u njoj treba traziti uzrok problema...a sta je sa starom? Mislim sto ste je mjenjali...
Danas majstor pronasao da EGR 'valjda je tako' ventil ne radi !?!?
jel se on da nekako reparirati a uopste cemu sluzi
koja mu je funkcija ovaj nije znao da pojasni
Danas majstor pronasao da EGR 'valjda je tako' ventil ne radi !?!?
jel se on da nekako reparirati a uopste cemu sluzi
koja mu je funkcija ovaj nije znao da pojasni
Ja sam skoro cistio taj ventil kod mene,nahvata se tu dosta cadji i isparenaja od motora,skinuo sam oprao naftom,oprao i kanal gde onaj klip ulazi u motor i posle toga se ugaslia check engine lampica na motoru,a cini mi se da imalo mirnije radi
Al zato sam posle platio 600 dindzi kad me uhvatili na radaru
The EGR stands for Exhaust Gas Recirculation. Exhaust gas is routed back into the combustion chamber because the exhausted air is much hotter than the intake air (try touching a muffler sometime). By sending warmer gas into the combustion chamber, the air/fuel mix does not have to do as much work to heat up, and your engine runs more efficiently.
As far as fixing it yourself, it's an electronic part. I'd say you're better off having a mechanic or experienced friend do it for you.
Exhaus Gas Return ili EGR ventili su vrlo osetljivi na chad,ugraduju se od 1996,kako bi se povratom manjeg dela izduvnih gasova u izduv otezalo stvaranje shtetnih po EKO gasove.Funkciuniiraju samo kod polovichnog opterechenja jer kod punog tu ulogu preuzima katalizator.Zato se t6ada kod ispravnog motora EGR zatvore.E bash ovde nastaje problem jer previshe chada iz prljave nafte zaglavljuje ventil u otvorenom polozaju i motor usisuje veliku kolichinu chada,koja se talozi u cilindre,izduvu i u samoj glavi motora.Neki preporuchuju da se sve ovo pochisti a egr zaglavi(blokira)u zatvoreni polozaj ali tada strada Ekologija jer ta vozila ne ispunjuju ni euro1.Drugi chistesve menjaju katalizator(dosta skupo)peskare a potom balansiraju turbo.Najvishe stradaju VWgolfov motor 1.9TDI ,mercedes200/220,BMW320d,peugeot406hdi,CitroenHDI,alfa1,9TD.Ali napominjem da to nije zbog NEKVALITETA(daleko bilo)vech zbog sofiicistirane teh. a prljave nafte.
By sending warmer gas into the combustion chamber, the air/fuel mix does not have to do as much work to heat up, and your engine runs more efficiently.
Nasuprot, funkcija EGR ventila je da ohladi temperaturu izgaranja smjese.
Cilj je trostruki. Sprecavanje detonacije, smanjenje stetnih plinova te smanjenje energetskog gubitka pri u****vanju smjese.
U svrhu boljeg isparavanja goriva usisna grana se grije antifrizom.
As far as fixing it yourself, it's an electronic part. I'd say you're better off having a mechanic or experienced friend do it for you.
Nisu svi elektricni, ciscenje je moguce zavisno od modela.
Exhaus Gas Return ili EGR ventili su vrlo osetljivi na chad,ugraduju se od 1996,kako bi se povratom manjeg dela izduvnih gasova u izduv otezalo stvaranje shtetnih po EKO gasove.Funkciuniiraju samo kod polovichnog opterechenja jer kod punog tu ulogu preuzima katalizator.Zato se t6ada kod ispravnog motora EGR zatvore.E bash ovde nastaje problem jer previshe chada iz prljave nafte zaglavljuje ventil u otvorenom polozaju i motor usisuje veliku kolichinu chada,koja se talozi u cilindre,izduvu i u samoj glavi motora.Neki preporuchuju da se sve ovo pochisti a egr zaglavi(blokira)u zatvoreni polozaj ali tada strada Ekologija jer ta vozila ne ispunjuju ni euro1.Drugi chistesve menjaju katalizator(dosta skupo)peskare a potom balansiraju turbo.Najvishe stradaju VWgolfov motor 1.9TDI ,mercedes200/220,BMW320d,peugeot406hdi,CitroenHDI,alfa1,9TD.Ali napominjem da to nije zbog NEKVALITETA(daleko bilo)vech zbog sofiicistirane teh. a prljave nafte.
EGR ventili su korisceni puno ranije od 1996 god. Najmanje problema s cadjom nastaje kad je ventil zatvoren. Proces cepljenja najvise je uzrocen kratkim voznjama gdje se motor ne ugrije dovoljno. Iako moderni sistemi ukljucuju ventil samo iznad odredjene temperature., kratke voznje su pogubne. Cestice ugljika dolaze u susret s kondenziranim uljem i cepe dio sistema izmedju EGR ventila i glave motora, usisni kanal.
Zatvaranje ventila moze imati dugorocne posljedice po motor. Aktiviranje EGR ventila popraceno je promjenom krivulje palenja pri odredjenim uvjetima voznje. Ako se ventil onesposobi, dolazi do detonacije.
Comment