PEUGEOT 406 - Greje se ključ u kontakt bravi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • depe
    CBC Član
    • 30.05.2008
    • 41
    • Kraljevo

PEUGEOT 406 - Greje se ključ u kontakt bravi

Posle duze voznje kad ugasim motor i izvadim kljuc iz kontakt brave i pipnem metalni deo kljuca on je dosta topao.
    POd duzom voznjom racunam od Kraljeva do Beograda 180km.
    Da li je neko imao slicna iskustva
    Peugeot klub Srbija
    Marketing Manager
  • maliomladinac
    CBC Senator XXL
    • 21.11.2008
    • 995
    • Beograd, Zvezdara, Bulbulder

Re: GREJE SE KLJUC U KONTAKT BRAVI

Ja ali ne sa pug-om...Jel ti radi grejanje za to vreme? Mozda ti pirka malo u bravu pa je za to vreme i ugreje?

If i was awake, i would think it was a dream!

Servis mobilnih telefona i prodaja dodatne opreme "Džoki"
    061/665-94-23

Comment

• ada
      CBC Senator XXL
      • 04.06.2005
      • 2375
      • Novi Sad
      • Svasta nesto

ili ti negde na samoj bravi los kontakt pa varnici ali u svakom slucaju gledaj da sto pre otkrijes uzrok da se nebi nedaj boze jos desilo nesto. moj savet ti ja da proveris kontakte skini plastiku i vidi i instalaciju do brave
      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• depe
        CBC Član
        • 30.05.2008
        • 41
        • Kraljevo

Moguce da je to u pitanju nesto nisam obracao paznju na grejanje bas cu da proverim
        Peugeot klub Srbija
        Marketing Manager

Comment

• antivari
          CBC Član
          • 28.10.2008
          • 34
          • Pozarevac

ili ti negde na samoj bravi los kontakt pa varnici ali u svakom slucaju gledaj da sto pre otkrijes uzrok da se nebi nedaj boze jos desilo nesto. moj savet ti ja da proveris kontakte skini plastiku i vidi i instalaciju do brave
          Samo da dodam jos jedan glas za ovaj savet gore.

SLUČAJ:

Jednom sam sa kolegom putovao u Češku (nije bio PUG, ali princip je isti). Inače, kako to obično biva, otac mu je poznatiji električar u gradu. Kolega je prvo primetio (kad smo stajali) grejanje ključa, kao i ti. Kasnije, negde na izlasku iz Slovačke u Čečku, počinju da se osećaju čudni mirisi. Taman smo bili ušli i u Čečku, kada počinje fešta - dim iz predela volana. Stajemo na sred autoputa, da se ne zapalimo, brže bolje razmontiramo (uglavnom polomimo) sve plastike oko volana, skinemo bravu, kad ona poluistopljena.

Bez rominga na telefonu za pozive, sa malo kredita za dolazne. Totalni haos i bespomoć.

Kad smo se sabrali, jedva smo nekako uspeli da žicama upalimo auto, jbg, nismo lopovi Sećam se u tim trenucima beznađa da su nas automobili koji su prolaziili pored nas sa 200 km/sat 'šamarali' udarima vetra k'o tuđe.

Srećom, putovali smo u firmu koja se upravo zove Mikroelektronika, pa su nam njihovi ljudi:
          1. POPRAVILI KONTAKVE NEKIM NJIHOVIM TEHNIKAMA I ALATIMA!!! LJUDI MALTENE NAPRAVILI NOVU BRAVU PO UZORU NA STARU!!! Kakvi maheri !
          2. Napravili (za slučaj da ovo prvo otkaže) ručno paljenje preko prekidača Verglanje u jednom položaju, pa kad upali prebaci se na drugi prekidač, a ovaj prvi valjda vrati, ne sećam se više

(Nije bilo da se kupi odgovarajućeg deo...)

A šta se desilo... Kada se ključ okrene, određeni metalni kontakti (koji su utopljeni u plastiku), naležu na druge kontakte u odgovarajući položaj, nakon čega je auto u određenom režimu: kontakt, paljenje i sl. Ti metalni kontakti su lagano varničilu usled slabog naleganja (bili su propali u platiku). To je valjda opterećivalo i instalaciju, nakon čega su se i okolne žice grejale a sa njima is ve ostalo.

Usledilo je bukvalno gorenje plastike u okolini, i još jače topljenje. Da ne pričam dalje.

Nadam se da je ova moja priča dovoljan razlog da se ne zezaš, nego da odeš do električara...

Comment

Working...
          X