Prilikom menjanja antifriza pre otprilike 2 gidine pojavio mi se vazduh u sistemu za hladjenje/grejanje. Ispusni ventil na kolima (Renault 19) se nalazi jedino na hladnjaku. Pokusao sam na sve nacine da izbacim vazduh is sistema, ali prilikom svake voznje moram da ispustim vazduh iz sistema. U poslednje vreme mi se desava da mi se posuda sa vodom (antifrizom) dok su kola jos vruca podigne nivo vode. Kad se kola ohlade voda se vrati u normalu. Da li ima neko jos ovakav problem i ako ga je ima kako ga je otklonio.
Vazduh u sistemu za hladjenje/grejanje
Collapse
X
-
Re: Vazduh u sistemu za hladjenje/grejanje
Pronadji uputstvo za luftiranje tog motora.
Na motorima K7M procedura je sledeca: napses antifriz, ostavis posudu otvorenu, otvoris sisicu dok ne pocne da tece bez mehurica, zatvoris, zatim upalis motor (posuda je i dalje otvorena) i drzis gas na 3000 obrtaja dok tri puta ne ukljuci ventilator.
Ako negde curi onda se vide ostavi antifriza u vidu belicaste skrame. Postoji mogucnost da tuda dobija vazduh, ali je to malo verovatno.
Ako ti se u sistemu stalno stvaraju veci vazdusni cepovi, proveri da nije otisao dihtung glave.
Comment
-
-
Re: Vazduh u sistemu za hladjenje/grejanje
Originally posted by KeketaracPronadji uputstvo za luftiranje tog motora.
Na motorima K7M procedura je sledeca: napses antifriz, ostavis posudu otvorenu, otvoris sisicu dok ne pocne da tece bez mehurica, zatvoris, zatim upalis motor (posuda je i dalje otvorena) i drzis gas na 3000 obrtaja dok tri puta ne ukljuci ventilator.
Ako negde curi onda se vide ostavi antifriza u vidu belicaste skrame. Postoji mogucnost da tuda dobija vazduh, ali je to malo verovatno.
Ako ti se u sistemu stalno stvaraju veci vazdusni cepovi, proveri da nije otisao dihtung glave.
Comment
-
Comment