Vazduh u sistemu za hladjenje/grejanje

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ss100jke
    CBC Početnik
    • 28.05.2009
    • 2
    • Nis

Vazduh u sistemu za hladjenje/grejanje

Prilikom menjanja antifriza pre otprilike 2 gidine pojavio mi se vazduh u sistemu za hladjenje/grejanje. Ispusni ventil na kolima (Renault 19) se nalazi jedino na hladnjaku. Pokusao sam na sve nacine da izbacim vazduh is sistema, ali prilikom svake voznje moram da ispustim vazduh iz sistema. U poslednje vreme mi se desava da mi se posuda sa vodom (antifrizom) dok su kola jos vruca podigne nivo vode. Kad se kola ohlade voda se vrati u normalu. Da li ima neko jos ovakav problem i ako ga je ima kako ga je otklonio.
  • nina996
    CBC Senator XXL
    • 20.03.2009
    • 324
    • leskovac

Re: Vazduh u sistemu za hladjenje/grejanje

sipaj malo vise tecnosti u posudi i podigni je malo vise,onda upali motor,odvrni cep za ozzracivanje sistema i pusti ga malo da radi.onda mora da izbaci sav vazduh iz sistema.
    Pirke

Comment

• b_samardzic
      CBC Senator XXL
      • 02.04.2005
      • 1557
      • Smederevo

Proveri cep na posudi.
      Treba da drzi pritisak oko 1 bara u sistemu za hladjenje.
      Imas ventilcice na njemu pa ih proveri.

Comment

• MN026
        CBC Senator XXL
        • 18.01.2009
        • 348
        • SMEDEREVO

mozes da se raspitas koji serviser ima alat za vakumiranje vodenog prostora i na taj nacin da resis problem jer sipanje-ubacivanje antifriza na taj nacin ne zahteva isspustanje vazduha

Comment

• Keketarac
          CBC Senator XXL
          • 01.09.2007
          • 588
          • Novi Sad
          • Seat Ibiza 1.2 TSI

Pronadji uputstvo za luftiranje tog motora.
          Na motorima K7M procedura je sledeca: napses antifriz, ostavis posudu otvorenu, otvoris sisicu dok ne pocne da tece bez mehurica, zatvoris, zatim upalis motor (posuda je i dalje otvorena) i drzis gas na 3000 obrtaja dok tri puta ne ukljuci ventilator.

Ako negde curi onda se vide ostavi antifriza u vidu belicaste skrame. Postoji mogucnost da tuda dobija vazduh, ali je to malo verovatno.

Ako ti se u sistemu stalno stvaraju veci vazdusni cepovi, proveri da nije otisao dihtung glave.

Comment

• ss100jke
            CBC Početnik
            • 28.05.2009
            • 2
            • Nis

Originally posted by Keketarac
            Pronadji uputstvo za luftiranje tog motora.
            Na motorima K7M procedura je sledeca: napses antifriz, ostavis posudu otvorenu, otvoris sisicu dok ne pocne da tece bez mehurica, zatvoris, zatim upalis motor (posuda je i dalje otvorena) i drzis gas na 3000 obrtaja dok tri puta ne ukljuci ventilator.

Ako negde curi onda se vide ostavi antifriza u vidu belicaste skrame. Postoji mogucnost da tuda dobija vazduh, ali je to malo verovatno.

Ako ti se u sistemu stalno stvaraju veci vazdusni cepovi, proveri da nije otisao dihtung glave.
            Proverili smo i to, nigde ne curi pa smo posle promenili dihtung glave i ravnali glavu i ispitalije da nije negde naprsla, medjutim sve je u redu. Broj motora ne koji si mi ti poslao ne odgovara mom motoru. U pitanju je Renault 19 GTS 1.7 iz 1989. Ovo je jedini problem koji imam za protekle 20 godina koliko vozim ovaj automobil.

Comment

Working...
            X