tecnost za ciscenje dizni ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikaragva
    CBC Senator XXL
    • 03.06.2008
    • 521
    • B. Palanka
    • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

tecnost za ciscenje dizni ...

Hteo sam da kupim neku tecnost malo da procistim dizne. E sad pre svega da pitam jel ima veze koje je gorivo u pitanju i koji motor?
    Nasao sam neko za nekih 350 dinara (made in USA ) i pise da je kolicina dovoljna na 55 litara goriva.
    Jel svejedno koje sipam (nijedno ne radi posao) ili ima nekih 'dobrih'?
    Koliko moze kostati ciscenje dizni u servisu?

Sve to radim, jer imam neki blagi utisak da mi auto malo slabije vuce (mada mozda je i gorivo lose), a i nekad u posebnim trenucima paznje osetim kako mi ljulja auto pri ravnomernom gasu. Kao da cima. Ovo osetim negde u 2,3-oj brzini dok se vozim po gradu 30-50, na vecim brzinama nikad nisam osetio. Ovo cimanje niko sem mene ne oseti (jbg moras srasti sa autom da bi osecao takve finese )
  • deki-ascona
    Bio nam je drug! RIP
    • 10.04.2007
    • 2118
    • NI , Trosharina

Re: tecnost za ciscenje dizni ...

Imam dobra iskustva sa WURTH INJECTION CLEANER-om. Samo sto je posle mesec dana opet isto. Posto ne vozis na gas mozda kod tebe to resenje bude dugotrajnije. Cini mi se da je i cena tu negde - 300-400 din.
    Ima veze i pogonsko gorivo i nacin ubrizgavanja, a sve to pise na pakovanju.

Ciscenje dizni wynn's metodom kosta 40-50 eur u Nisu . Posle toga budu kao nove za duzi period. Ultrazvuk nisam probao, a gomila ljudi tvrdi da je upravo to najbolje resenje.

Imas na forumu detaljno opisane nacine, prednosti i mane pojedinih nacina ciscenja dizni i celog sistema, pa pronjuskaj malo.

Nadam se da sam pomogao.
    Originally posted by Valent Vudriga
    ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
    Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Vidan KV
      CBC Senator XXL
      • 24.10.2007
      • 432
      • Kraljevo
      • vozim onaj koji trenutno ima više goriva

Takve stvari,kao u u tvom slučaju,i mogu da imaju efekta tj kada se primete na vreme i primene preventivno..........većina to primeti tek kada motor počne da trokira i tada je kasno za takvu vrstu intervencije.Tada je potrebno skinuti brizgače/dizne i očistiti ih.........za situacije poput tvoje kao neprikosnoveni su se pokazali Wynns-ovi proizvodi.Sipaj tačno preporučenu dozu i tretman ponovi posle par hiljada km.....pozzz!

Comment

• nikaragva
        CBC Senator XXL
        • 03.06.2008
        • 521
        • B. Palanka
        • Opel Astra h 1.9CDTI 16V

Pogledao sam tu bocicu i nigde na njoj se ne pominje vrta goriva, zato sam i pitao. Malo mi sumnjivo bilo.
        Znaci Wynns ili Wurth.

Comment

• petarp031
          CBC Član
          • 04.01.2008
          • 91
          • Uzice
          • skoda octavia rs mk1

Jos jedan glas za Wynns. Kada sam otisao u servis za ciscenje benzinskih sistema i opisao problem koji je bio slican tvom, dobio sam savet: "da ti dzabe ne uzimamo pare kupi wynns aditiv i sipaj, a ako ne pomogne dodji". Poslusao ih, iako sam bio skeptican, jer sam pre toga sipao Liqui Moly koji nije pomogao. Wynns je odlicno odradio posao!
          P.S receno mi je da sipam celu flasicu na maksimum 15 l goriva. Probaj, nista ne skodi.
          Srecno!!!

Comment

• Stex
            CBC Veteran
            • 26.03.2008
            • 130
            • Mladenovac

A to sto ti trese u drugoj pri konstantnom gasu moze da bude i do razvodne kape.Kod mene je tako bilo i kada sam zamenio razvodnu kapu onda je prestalo.

Comment

• alexa05
              CBC Senator XXL
              • 23.07.2006
              • 1769
              • Smederevo
              • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Wynns! Ima posebno za benzince, posebno za dizelase, posebno za ovo, posebno za ono... Kod mene lepo odradilo posao!
              EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• Gladijator
                CBC Član
                • 08.05.2009
                • 27
                • Sumadija

Originally posted by Vidan KV
                Takve stvari,kao u u tvom slučaju,i mogu da imaju efekta tj kada se primete na vreme i primene preventivno..........većina to primeti tek kada motor počne da trokira i tada je kasno za takvu vrstu intervencije.Tada je potrebno skinuti brizgače/dizne i očistiti ih.........za situacije poput tvoje kao neprikosnoveni su se pokazali Wynns-ovi proizvodi.Sipaj tačno preporučenu dozu i tretman ponovi posle par hiljada km.....pozzz!
                Vidane, ko u KV cisti dizne Wynnsovom masinom i koliko to kosta? Cistio sam ultrazvucno u Cacku, ali kratkog daha
                Uz to - cistio bih klapnu u**** (zbog plina)

Comment

• Vidan KV
                  CBC Senator XXL
                  • 24.10.2007
                  • 432
                  • Kraljevo

.................imaš PP............pozdrav

Comment

• UkiMazda
                    CBC Senator XXL
                    • 16.11.2007
                    • 444
                    • Beograd
                    • Alfa 156 2.0TS

Koliko kosta taj wynns sto se sipa na 15L i jel moze da se nabavi na pumpama npr?

Comment

• nospeoce
                      CBC Član
                      • 09.12.2008
                      • 29
                      • Beograd

Sto se mene tice,ja bih ovako: probas neki aditiv od gore predlozenih,primeni ih po uputstvu,ono 1 boca na 15l,neznam da li sme tako,i da li postoje bas takvi.Koliko ja znam svi su BOCA/55L. Najbolje je da sipas odmah pun rezervoar pa vozis. Dalje,ako to upali redovno bih dodavao ovaj aditiv,pronaci ces vec interval,svako,svako drugo sipanje...Ako ne upali,ultrazvuk(od 5-10€ po dizni),a posle redovno dodavanje aditiva.E da ako sipas manje goriva,kupi spric pa dodaj manju kolicinu aditiva.Eto pa probaj,a obavesti nas o detaljima.
                      POWER TO THE PEOPLE

Comment

• Vidan KV
                        CBC Senator XXL
                        • 24.10.2007
                        • 432
                        • Kraljevo

Imaju sad neki novi proizvod iste namene,kažu da je najbolji do sada te vrste i da za kratko vreme daje extra rezultate........prepoznatljiv je po tome što se sada prodaje upakovan u kartonsku ambalažu i košta oko 1500 din,ima ga u svim bolje snabdevenim prodavnicama autodelova........nisam ga viđao na pumpama......pozzzz!

Comment

• nospeoce
                          CBC Član
                          • 09.12.2008
                          • 29
                          • Beograd

Vidane da li mozes da se setis imena tog aditiva,jer ako je stvarno dobar...
                          POWER TO THE PEOPLE

Comment

• Vidan KV
                            CBC Senator XXL
                            • 24.10.2007
                            • 432
                            • Kraljevo

eeeeeee,to mora sutra da gvirnem u prodavnici........ipak,sve te priče treba uzeti i sa malo rezerve.Jeste moćan ali nije svemoguć......pozzzz!

Comment

• Puzo81
                              CBC Senator XXL
                              • 04.08.2009
                              • 687
                              • Novi Sad/Prijepolje

Moje iskustvo s Wynns-om...

Posto je corsaja malo slabije primala gas tj ubrzavala,resio sam na 150 000 da je pocastim s tretmanom.U MVM motorsu NS su jedno sat vremena davali i oduzimali gas,znaci non-stop.Za sve to vreme na rezervoar su prikljucili neki kanister s aditivom.Platio 4300 din i otisao probati.Nisam mogao da verujem kako se promenilo ubrzanje,"cupao" je u svakoj brzini sto pre tretmana nisam mogao da zamislim .Bez problema je postizao 150 s njegovih siromasnih 54 ks.

E sad,od tretmana sam presao nekoh 10 000 i ono stanje posle Wynns-a se rasprsilo ko oblak,opet je malo troma.Da bi Wynns radio posao po meni treba ici na svakih 10 000 .Nase gorivo je biiiiiip i mogu zamisliti sta u njemu ima kad zaprlja dizne za tako kratko vreme.Par drugara mi savetuje sledece ciscenje ultrazvucno,kazu da su efekti mnogo dugotrajniji za razliku od Wynns-a.Koliko je to tacno ne znam ?

Comment

Working...
                              X