tecnost za ciscenje dizni ...

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Uča
    CBC Veteran
    • 24.01.2008
    • 168
    • Kruševac

Re: tecnost za ciscenje dizni ...

PITANJE: Koliko kilometara treba da prođem autom da bi se ova mala zapušenost dizne dovela u normalu ili koliko litara benza treba da auto potroši ( dodavajući 100ml aditiva na svakih 10l benzina)?Naravno, to je individualna stvar, ali me orjentaciono interesuje.DRUGO PITANJE: Kolika je cena produvavanja - ćišćenja dizne WINSOVOM mašinom? Kod mene u Kruševcu je 3500dinara za vozila preko 1500 kubika, što mi se čini preterano mnogo za jednu diznu. Pitam se kolika je cena nove dizne kad ljudi naplaćuju blizu 40 eura samo za čišćenje jedne dizne!?!
    Prvo: Ja sam uvek u pravu. Drugo: I kad nisam u pravu poštuje se prvo pravilo

Comment

• Puzo81
      CBC Senator XXL
      • 04.08.2009
      • 687
      • Novi Sad/Prijepolje

@ Ucha
      1.Kao sto rece individualna stvar jeste.Konkretno posle 150-200 km sam osetio poboljsanje (nasuo celu bocu na pun rezervoar 45L).

2.U NS-u u ovlascenom servisu Opela MVM ceo Wynn's tretman je 4300din s pdv i racunom.Kroz staklo sam gledao da su prikopcali neki kanister na rezervoar a radnik je jedno sat i kusur vremena davao gas od 0-5500 rpm otprilike,znaci non stop.Wyns cisti ceo sistem.Najbolje idi na sajt Wynsa i pronadji spisak ovlascenih radionica koji u Srbiji rade tretman (ako pronadjem link javicu ti).

Iskreno mislim da su max 15-20 min ubrizgavali taj aditiv a sve vreme posle toga je radnik drndao corsaju onako na prazno,trosio gorivo i slusao zvuk auspuha i KN-a !

Ne razumem ko ti je rekao da je 3500 ciscenje samo 1dizne.Koliko znam Wynn's je za ceo sistem ?!

Iz svega iscitaog i saslusanog po meni je najbolja kombinacija Wynn's a 5000km posle njega skidanje dizni i ultrazvucna kadica (ovo drugo cu da odradim za koji dan).Sipanje aditiva Wurth,Wynns,LMi ostalo je sviranje .....u.Opet podvlacim da zavisi od masine do masine.

Comment

• Uča
        CBC Veteran
        • 24.01.2008
        • 168
        • Kruševac

Ne razumem ko ti je rekao da je 3500 ciscenje samo 1dizne.Koliko znam Wynn's je za ceo sistem ?!

Zopu81, hvala na iscrpnim informacijama. Licno sam danas bio u ''MAD autu'' (nalazi se na spisku koji si malocas pomenuo) i raspitao se o svemu. Naravno da si ti u pravu kad kazes da se na taj nacin cisti celi sistem, ali kroz jednu brizgaljku. Kako ce uraditi tamo gde su 4 brizgalice i koliko bi coveka kostalo? Pa meni se zapusila samo ta jedna jedina brizgalica koju treba da produvaju a to sto ne mogu da urade nikako drugacije, nego da auto radi samo na taj aditiv, e to je njihova stvar. U svakom slucaju probacu sa ovim sredstvom i nadam se uspehu jer sistem nije mnogo zacepljen. Ja osecam slabiju vucu ali kad bi neko drugi seo za volan na to nebi sigurno ni obratio paznju. Stvar je sto sam perfekcionista u svemu pa i u odrzavanju auta. Videcu sta ce da se dogodi pa javljam.

Comment

• Puzo81
          CBC Senator XXL
          • 04.08.2009
          • 687
          • Novi Sad/Prijepolje

Naspi tu bocu aditiva na 40-45l i probaj,500din nije puno.Posle toga ako odradis Wynns tretman,javi utiske iz prve voznje.Bas me zanima kako ce ispasti kod tebe i hoces li ko i ja (pa i sa 54ks i 3cilindra) biti odusevljen.

Aj uzdravlje

Comment

• Dexxter
            CBC Senator
            • 26.11.2007
            • 224
            • Svilajnac

Koliko ja znam tretman kosta isto i za singlepoint i za multipoint ubrizgavanja. Tretman ide ovim redom. Prikopca se wins masina na vosilo i u nju se naspe 1L tecnosti. Upali se automobil i tako radi 30min. Nakon toga stoji ugasen 15min i nakon toga se upali auto i konstantno dodaje gas do oko 3000o/min. Nebi trebalo vise jer je tecnost dosta jaka i postoji opasnost od ostecenja svecica. U 80% slucajeva tretman je uspesan ali uvek postoji onih 20% gde je dizna i previse zaprljana da bi se ocistila takvim tretmanom. U takvim slucajevima mora u ultrazvucnu kadu.
            Work to ride - Ride to work

Comment

• legenda
              CBC Senator XXL
              • 28.03.2009
              • 1345
              • Beograd

@Uca Skini druze tu diznu i nosi na ultrazvucno pranje(5e)!...mada ce ti 90% majstora reci da se ta dizna nikada ne cisti...ako i posle toga budes osecao losiju vucu,skini rezervoar i operi ga domacinski,zameni filter za gorivo i to je to

Comment

• deki-ascona
                Bio nam je drug! RIP
                • 10.04.2007
                • 2118
                • NI , Trosharina

Pitam se kolika je cena nove dizne kad ljudi naplaćuju blizu 40 eura samo za čišćenje jedne dizne!?!
                Pozdrav, Uco,

Da si stavljao keramicke plocice u kupatilo znao bi da plocice moze da platis 6 eur, a keramicara 9 !!

Wynn's ne zanima broj dizni, on sluzi za ciscenje celog benzinskog sistema (osim pranja rezervoara) , isti je tretman i za 4 i za jednu diznu.
                Ultrazv. kadica se naplacuje po dizni, logicno.

Lepo si primetio za cenovnik, isto to postoji i kod reglaze trapa, cena po kubikazi ...
                Originally posted by Valent Vudriga
                ovde je dnevnica 20e a ne satnica...
                Kako netko vozi auto s takvom dnevnicom, to fizicki nije moguce.

Comment

• Uča
                  CBC Veteran
                  • 24.01.2008
                  • 168
                  • Kruševac

Dragi prijatelji, najpre da vam se zahvalim što ste se potrudili oko ovog mog problema. Juče sam kupio Winns injector clinner i nasuo ga u rezervoar. Danas sam prešao oko 50km. Znam da je to mala kilometraža i da efekat ne bi trebao da bude i da se to očekuje kroz određeno vreme dok sredstvo deluje. Nećete mi verovati ali sam večeras osetio znatno poboljšanje u radu motora, odzivu na gas, lepom ubrzanju. Deluje neverovatno, zar ne? Još uvek se oseća mala zagušenost, ali nema više trzanja, seckanja a pogotovu nema pobadanja prednjeg dela auta kad se polazi. Ni ja ne mogu da poverujem da se sve to tako dešava. Videću da li će efekat biti 100% ali i sa ovim sam zadovoljan. Saznao sam da kod mene u Kruševcu postoji jednan mehaničar koji ima ultrazvučnu kadicu i da taj proces završava za 10eura po dizni. Ako bude bilo potrebe otići ću i kod njega, a to ću videti kad potrošim ovaj benzin. U svakom slučaju, ja sam i sa ovim zadovoljan . Od sada kad god sipam benzin staviću odgovarajuću količinu WINNS - a. Još jednom vam se svima zahvaljujem i javiću vam kakvi su rezultati. Pozdrav!

Comment

• zverko
                    CBC Senator XXL
                    • 19.08.2005
                    • 7085
                    • BGD
                    • Audi A4

uco a da nije ipak u pitanju placebo efekat a?

sto se tice cene cisenja sistema na ovaj ili onaj nacin, obrni okreni cena mu dodje na isto a nekad je ultrazvucno i skuplje posto nije kod svakog auta lako skinuti brizgace (npr Stilo 1.8 16V).
                    deutsche gemacht-gut gemacht...

Comment

• MN026
                      CBC Senator XXL
                      • 18.01.2009
                      • 348
                      • SMEDEREVO

bas tako prijatelju a posto vozis bembaru znas kako je skinuti dizne na m20 i na m50 ili jos neka veca razlika na auto koji nosi isti oznaku

Comment

• Uča
                        CBC Veteran
                        • 24.01.2008
                        • 168
                        • Kruševac

uco a da nije ipak u pitanju placebo efekat a?

Zverko, u jednom od prethodnih postova sam rekao da sam perfekcionista u svemu sto radim. Da nisam siguran u ono sto sam napisao, ne bih ga ni napisao. Sta bi postigao time? Zaista je efekat Winnsa neverovatan. Stvarno nemam razloga da vas zavlacim jer bi se ja prvi ljutio kad bi neko na ovom forumu izgovori neistinu, jer na taj nacin se nebi postigao rezultat onoga zbog cega smo svi mi na ovom forumu, a to je: Da saznamo nesto vise i da jedni drugima pomognemo savetima oko nasih ljubimaca, da nam majstori nebi pricali bajke. Izvinjavam se sto juce nisam mogao da vam se javim jer sam bio u lovu, a nakon toga po obicaju mora da se nastavi druzenje i u kafani, a kad si sa dobrim drustvom uz pecenog ovna i pice, mozete da dodjete do zakljucka sto me nema juce celog dana. Pozdrav svima i voleo bih da se ova tema ne zakljucava jer zelim da vam javim i za mesec dana i da kazem efekat ovog sredstva - jer sam u nekim postovima procitao da je sve to kratkog daha. Videcemo!

Comment

• zverko
                          CBC Senator XXL
                          • 19.08.2005
                          • 7085
                          • BGD
                          • Audi A4

uco, nisma mislio nista lose samo sam pitao jer se obicno to i desava. moja oreporuka je ultrazvuk a nakon toga odrzavanje nekim od preparata od 500kinti na svakih 5000km.

Comment

• Dexxter
                            CBC Senator
                            • 26.11.2007
                            • 224
                            • Svilajnac

Originally posted by zverko
                            moja oreporuka je ultrazvuk a nakon toga odrzavanje nekim od preparata od 500kinti na svakih 5000km.
                            Amin
                            Work to ride - Ride to work

Comment

• Uča
                              CBC Veteran
                              • 24.01.2008
                              • 168
                              • Kruševac

Evo mene ponovo kao što sam obećao. Prošlo je 23 dana od mog poslednjeg javljanja. Moram da vam kažem da je stvarno, ali baš stvarno ova tečnost WINS jedan izum stoleća. Od kako sam sipao Winns auto ide kao lud. Nakon potrošenih 20 litara benzina auto leti po putu, a nakon potrošenih 30l auto radi kao da je juče izašao iz fabrike, tako da nema potrebe nizakakvim ultrazvučnim kadicama ili nekim drugim metodama pranja i čišćenja dizni. Rešio sam da u benzinu uvek imam naliveno sredstvo jer auto vozim na plin ali redovno palim na benzin. Još jednom pohvale za proizvođača, a svima vama koji ste učestvovali u ovom forumu i pomogli mi savetom PUNO, PUNO, HVALA! A za Dexxtera jedno pitanje: Da li je preneo pozdrave mojim drugovima iz studentskih dana (iz Gložana i Svilajnca)?

Comment

• zverko
                                CBC Senator XXL
                                • 19.08.2005
                                • 7085
                                • BGD
                                • Audi A4

cek cek, kakave veze ima voznja na plin sa cicenjem dizni tj dizne?

Comment

Working...
                                X