Bregasta osovina Kadet 1.3 D '83 god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan035
    CBC Član
    • 28.08.2009
    • 44
    • Basel - Schwitzerland

Re: Bregasta osovina Kadet 1.3 D '83 god

auuuuuu...znaci tu moze se vrlo lako pogresi??? videcu sta cu ako je budem skidao. Jel moze nekako da se markira necim pre skidanja ???

Comment

• nina996
      CBC Senator XXL
      • 20.03.2009
      • 324
      • leskovac

Prvo skini poklopac ventila pa onda dovedi bregove na prvom klipu na paljenje da bregovi gledaju nagore.na bos pumpi imas rupu za neku civiju ili sraf mislim m5 nisam siguran,kad to ubodes to ti je gornja mrtva tacka,onda zabelezi breastu na dekli gde ti je zgodno,pa onda i remenicu na dekli tako da kad odvrnes sraf za remenicu ako ti i malo mrdne imas nacrtano gde treba da bude.vodi racuna.kad sve vratis uzupcis obavezno nekoliko kruga okreni u smeru kazaljke na satu na radilici.nemoj okretati preko bregaste jer hoce da preskoci,samo na radilici.kad okrenes 2ili3 kruga normalno onda pali .ALI IPAK SAM MISLJENJA AKO NISI SIGURAN OTERAJ KOD MAJSTORA DA TE NE BOLI GLAVA.Pozdrav
      Pirke

Comment

• Srdjan035
        CBC Član
        • 28.08.2009
        • 44
        • Basel - Schwitzerland

jao prijatelju,pogresno si protumacio ovo ''D".To je kadet D a nije disel.Obican 1,3 benzinac,karburacija,8 ventila,60 PS.

Comment

• Boki Ar
          CBC Senator XXL
          • 11.11.2004
          • 2827
          • Aranđelovac
          • Vektra

Ok, onda. Sve kako je napisano, osim - alat za zupčenje zaboravi, nije potreban. Vidim da si to radio više puta, znači - nije ti strano.

Srećan rad!
          BP

Comment

• Srdjan035
            CBC Član
            • 28.08.2009
            • 44
            • Basel - Schwitzerland

Hvala majstore i hvala svima drugima na savetima. Javljam vam se posle zamene klackalice sa rezultatima. svima veliki pozdrav.

Comment

• Srdjan035
              CBC Član
              • 28.08.2009
              • 44
              • Basel - Schwitzerland

Ovako.Danas sam bio i kupio novu klackalicu (400din) i nov dihtung poklopca bregaste (150din).Vratio se kuci,ostavio auto da se malo ohladi i skinuo poklopac,pa klackalicu,zamenio je novom,stavio nov dihtung pritego i za 15 min sve to bilo gotovo.Hidro podizac sam rukom izvukao,jos uvek je kao nov,tako da ga nisam dirao samo sam ga vratio.Upalio auto i ostavio u relu da radi.Nisam cuo nikakvo cakanje oko bregaste,osim cakanja u razvodnoj kapi,malo me to zabrinjava jer neznam sta je sada to,zbog cega se tako cuje? Inace stara klackalica je bila malo ostecena,vise je ostecena bregasta,tako da teracu jos malo pa kad bude opet pocela da cakce zamenicu bregastu osovinu i staviti sve klackalice nove. Ako neko moze da mi kaze zbog cega sada cakce i sta moze da cakce u razvodnoj kapi?

Comment

• Boki Ar
                CBC Senator XXL
                • 11.11.2004
                • 2827
                • Aranđelovac
                • Vektra

Može da "cakće" visoki napon. Pojedena srednja grafitna "četkica" na kapi, kao jedan od primera...

Comment

Working...
                X