kadet kocka 1,3 '83god

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Srdjan035
    CBC Član
    • 28.08.2009
    • 44
    • Basel - Schwitzerland

kadet kocka 1,3 '83god

Problem sa anaserom.Auto mi je parkiran napolju i ujutru kada je hladno nece da zavergla.Vidi se po kontrolnim sijalicama da kada okrenem kljuc pada napon ( svetlo se malo smanji ).Mislio sam da je do akumulatora pa sam kupio nov,ista prica.Po neki put tako drzim kljuc u polozaju za verglanje jedno 10 sek pa zavergla,a neki put nece.Kada je motor topao vergla bez problema,sta vise odlicno.Cak sam i Anaser skinuo sumnjao sam da su cetkice u pitanju,nazalost one su kao nove,lepo sam ocistio,podmazao,sklopio i vratio,medjutim ista prica.Moze li mi neko pomoci u vezi sa ovim problemom? Sta jos da mu radim?
  • mexa
    CBC Veteran
    • 13.04.2009
    • 154
    • lazarevac

Re: kadet kocka 1,3 '83god

proveri masu mozda ona zeza

Comment

• Boki Ar
      CBC Senator XXL
      • 11.11.2004
      • 2827
      • Aranđelovac
      • Vektra

Probaj najpre da kratko spojiš "buksnu" automata anlasera na +12. Ako ovo pomaže - ugradi relej da preuzme "teret" sa uloška brave do automata anlasera, treba da je crno-crvena žica - proveri.

Poz
      BP

Comment

• b_samardzic
        CBC Senator XXL
        • 02.04.2005
        • 1557
        • Smederevo

Dr Boca je u pravu najverovatnije ulozak brave ili je sama buksna labava.
        To sto drzis po desetak sekundi kljuc u polozaju za verglanje moze da osteti kolektor na rotoru.
        Naime automat vuce struju sa cetkica rotora delic sekunde dok ne izbaci. Kod tebe je negde slab protok struje i nije dovoljan da izbaci automat.
        To sto posle desetak sekundi izbaci znaci da negde smercuje dok se garez ne ugreje i propusti struju. Problem je sto svo vreme automat vuce struju sa cetkica a one nalezu na jednu plocicu pa na tom mestu dolazi do zagrevanja i ostecenja plocica na kolektoru.

Comment

• Srdjan035
          CBC Član
          • 28.08.2009
          • 44
          • Basel - Schwitzerland

To sa relejom bih probao,samo neznam koj relej da kupim i kako da ga privezem?

Comment

• Srdjan035
            CBC Član
            • 28.08.2009
            • 44
            • Basel - Schwitzerland

moze li mi neko reci koj relej da kupim i kako da ga privezem?

Comment

Working...
            X