Problem sa anaserom.Auto mi je parkiran napolju i ujutru kada je hladno nece da zavergla.Vidi se po kontrolnim sijalicama da kada okrenem kljuc pada napon ( svetlo se malo smanji ).Mislio sam da je do akumulatora pa sam kupio nov,ista prica.Po neki put tako drzim kljuc u polozaju za verglanje jedno 10 sek pa zavergla,a neki put nece.Kada je motor topao vergla bez problema,sta vise odlicno.Cak sam i Anaser skinuo sumnjao sam da su cetkice u pitanju,nazalost one su kao nove,lepo sam ocistio,podmazao,sklopio i vratio,medjutim ista prica.Moze li mi neko pomoci u vezi sa ovim problemom? Sta jos da mu radim?
kadet kocka 1,3 '83god
Collapse
X
-
Re: kadet kocka 1,3 '83god
Probaj najpre da kratko spojiš "buksnu" automata anlasera na +12. Ako ovo pomaže - ugradi relej da preuzme "teret" sa uloška brave do automata anlasera, treba da je crno-crvena žica - proveri.
Poz
BP
Comment
-
-
Re: kadet kocka 1,3 '83god
Dr Boca je u pravu najverovatnije ulozak brave ili je sama buksna labava.
To sto drzis po desetak sekundi kljuc u polozaju za verglanje moze da osteti kolektor na rotoru.
Naime automat vuce struju sa cetkica rotora delic sekunde dok ne izbaci. Kod tebe je negde slab protok struje i nije dovoljan da izbaci automat.
To sto posle desetak sekundi izbaci znaci da negde smercuje dok se garez ne ugreje i propusti struju. Problem je sto svo vreme automat vuce struju sa cetkica a one nalezu na jednu plocicu pa na tom mestu dolazi do zagrevanja i ostecenja plocica na kolektoru.
Comment
-
Comment