Tezak volan Vectra b

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • acatramvaj
    CBC Član
    • 07.07.2009
    • 83
    • Cuprija

Tezak volan Vectra b

Krenem danas iz Bg ka rodnom kraju i ajd malo da se prosetam prvo do Smedereva kad mi odjednom izmedju SD i BG oteza volan kao da izgubi servo. Stanem cujem krklja nesto ispod haube. Otvorim haubu i primetim da u velikim kolicinama curi crvena tecnost tj, ulje za servo. Takodje sam primetio da curi iz mesta ispred hladnjaka i da je tu vlazno pa mi je to malo cudno. Kad sam pozvao majstora (proveren, odrzava mi sve automobile vec 5 god. unazad) rece mi da je na putu, a da ja slobodno dovezem auto do cuprije bez obzira sto je izbacio ulje za servo i sto kad ga dolijem odma ga izbaci.
    Uh al sam ubio sa pricom.
    E sad mene interesuje: -sta je tu u pitanju jer majstora nisam video pa nije mogao da mi objasni,
    -Zbog cega je doslo do toga,
    -Kakvu sam ja stetu mogao da napravim voznjom od SD do Cuprije bez tecnosti u servo sistemu,
    -I naravno koliko finansija da spremim za posledice.

Zaboravih da dodam da mi se u toku te voznje na tabli upalilo obavestenje kao da sam iskljucio TC(traction control). Da li i on ima veze sa servo sistemom. Kad sam dolio malo ulja, ugasio pa upalio auto obavestenje je nestalo i TC je funkcionisao normalno.
    Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.
  • mrki
    CBC Senator XXL
    • 08.11.2006
    • 550
    • nis, serbia

Re: Tezak volan Vectra b

verovatno ti je propishala letva volana.
    mogu da se naruce nove, a mogu i da se repariraju.
    potrazi po forumu, secam se da je neko reparirao(u obrenovcu, pancevu ili pazovi) i napisao iskustva.

nije strasan kvar, ali ponovo neprijatnost koja kosta.

Comment

• acatramvaj
      CBC Član
      • 07.07.2009
      • 83
      • Cuprija

Cudno mi je da je letva volana jer sam video da ulje dolazi iz pravca ispred hladnjaka, skroz kod maske i kaplje sa branika.
      Taman kupim auto i mislim to je to, a on mi posle dve godine dosadi pa mu odma nesto fali i menjaj.

Comment

• Urosh
        CBC Član
        • 13.05.2007
        • 79
        • Zemun
        • Toyota Avensis D4D

Tu bi trbao da ti bude "hladnjak" ulja za servo. Cev savijena kao ukosnica, dugačka nekih 40 - 50 cm. Tako je na mojoj 2.0 DTH, samo ne znam kakve to veze ima sa TC-om...

Comment

• simbol
          CBC Član
          • 08.09.2010
          • 93
          • Skopje - Republika Makedonija

Decki i jas imam problem so servoto na vectra b, koga go vrtam volanot levo ili desno se slusa nekoj zvuk kako grebenje i ckripenje pod hauba, volanot ne e tezok i nema problem vo voznja samo zvukot me plasi da ne slucajno e nesto drugo ili otidena e letvata, a nema kapenje na servo tecnost i na nivo max e.
          Ako nekoj znae sto moze da bide neka pise.
          VECTRA B - POWER

Comment

• tamburski
            CBC Senator
            • 27.09.2007
            • 210
            • PANCEVO

Da nije umrla pumpa ako krklja
            a koji je to auto bolji od moskvica

Comment

• simbol
              CBC Član
              • 08.09.2010
              • 93
              • Skopje - Republika Makedonija

Pumpata bi trebalo da e ispravna zasto volanot odi lesno, i denes koga odev nakaj rabota voopsto ne se slusna nisto, sum primetil deka koga e potoplo vremeto se slusa a sabajlevo na -7 ne se slusa.
              Ima li sansi da e prednicata nesto poremetena i nekoja bufer guma da e kruta i da go pravi toj zvuk.
              VECTRA B - POWER

Comment

Working...
              X