Subaru Leone 1.8 66KW

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gorans
    CBC Senator XXL
    • 09.03.2010
    • 1525
    • Beograd

Subaru Leone 1.8 66KW

Danas sam pazario gore pomenuti auto iz 1987god.koji je u prilicno jadnom stanju (placen 500e) pa planiram da krenem u sredjivanje ali do sada nisam imao kontakt sa Subaruom.Posto po vlasnikovim recima auto nije vozen 2 god ima dosta da se radi ali za pocetak bih mu zamenio ulja i filtere pa neznam koje ulje da mu sipam u motor i kako da prekontrolisem ulje u menjacu i sta vec on ima (reduktor,diferencijal) moze i tel. neke radnje sa delovima.Na auto smo stavili akumulator i upalio je na prvi zub .Pogon sam proverio tako sto sam ga prvo potpisao sa prednjom vucom pa sam to isto probao i kad sam mu ukljucio sve 4 vuce ali nije zagrebao vec je proklizala lamela jer je verovatno i ona gotova.I sta mu znaci 4WD-HI a sta 4WD-LO? Hvala i svaki savet i info su dobrodosli.
  • Lauda
    CBC Senator
    • 24.07.2010
    • 207
    • Zemun

Re: Subaru Leone 1.8 66KW

4WD-high - to je za normalnu vožnju sa pogonom na sva 4 točka, koristi se u svakodnevnoj vožnji.
    4WD-low - to je sporohodna brzina, stvara mnogo više obrtnog momenta i ima oko 2.5 puta sporiji hod od 4WD-high, koristi se kod kretanja u teškim terenima, velikom blatu, dubokom snegu i drugim teško prohodnim situacijama, kad se zaglaviš, znači gde ne možeš da kreneš i voziš sa standardnim 4WD pogonom. To je odlična stvar, taj 4WD-low.
    Subaru je poznat po tome što ima najbolji pogon na sva 4 točka na svetu.

Sretno sa autom i da ga dovedeš u normalno stanje za svakodnevnu upotrebu.
    PUŠENJE ILI ZDRAVLJE - ODLUČITE SAMI

Comment

• Uzelac
      CBC Senator XXL
      • 03.12.2006
      • 1717
      • munZe

Ne znam koliko si pametno kupio, ali dobro.. ako zelis/volis....

Sto se tice potpisivanja sa 4WD, to nece ni ispravna lamela izdrzati, tako da po tome ne treba suditi. Po kisi mozda, po snegu moze, ali po suvom nece.
      Prosto je lamela slabija od sile prijanjanja koje proizvode gume na suvom kolovozu.
      Isto je i sa novijim modelima, WRX se isto ponasa. WRX STI tj STI verujem moze da potpise i po suvom, ali zato sto je kod ove verzije menjac/lamela znacajno unapredjen.
      work in progress

Comment

• gorans
        CBC Senator XXL
        • 09.03.2010
        • 1525
        • Beograd

Od malena sam zeleo auto sa 4 vuce.Medjutim taj auto ce se voziti samo kada ne mogu da izadjem sa mojim autom jer od moje kuce do asfalta ima par KM tucanika pa kada padne dobar sneg,nema mrdanjaEventualno ponekad do tetke da odvezem kevu jer do nje ima oko 3 km letnjeg puta pa kada padne najmanja kisa,ne ginu ti cizme na noge .Zato sam ga uzeo a za te novce nisam mogao nista drugo a da dam za Nivu staru 25 god. 2000e nisam lud.Planiram da ulozim u njega jos oko 500-600e (ulja,filteri,4 nove zimske gume,varenje zadnjih koseva i registracija) i mislim da cu biti miran 2-3 god. Max oko 5000km godisnje.Ako neko zna bilo sta po pitanju kvarova,odrzavanja itd neka pise,oran sam za nove savete.

Comment

• Uzelac
          CBC Senator XXL
          • 03.12.2006
          • 1717
          • munZe

Znam ja, kad se odrzava, tesko se kvari, skoro pa nemoguce.
          No, kad se pokvari....
          work in progress

Comment

• skijash
            CBC Senator XXL
            • 07.09.2007
            • 1354
            • Beograd
            • wrx

Moji su imali taj auto pre dosta godina. Prezadovoljni smo bili, išli smo po Austriji autoputem kroz svež sneg dubok 10-15cm bez klizanja, svuda na skijanje njim. Teglio je teret, peo se uz blatnjava brda, vozio se stalno pun gas, trpeo moje noćne reli vožnje po Kopaoniku, ... Na kraju ga je rđa izjela i amortizer je izleteo na gore
            Tad smo ga prodali, ali nam je ostao u odličnom sećanju. Pogledaću po podrumu, mislim da još imam nekih delova za njega.

Comment

• gorans
              CBC Senator XXL
              • 09.03.2010
              • 1525
              • Beograd

To bi bilo odlicno ako imas neki deo Meni je zadnji amortizer izleteo kroz kos pa sutra ide kod brata na varenje,ojacanje i moram da smislim neki nacin da ga dodatno podignem,koliko god je moguce.

Comment

• JAPANX
                CBC Senator XXL
                • 10.08.2006
                • 2159
                • Beograd

imam ja filtere i ostali potrosni materijal za taj auto

a za polovne delove zovi zvonka iz zeleznika

Comment

• gorans
                  CBC Senator XXL
                  • 09.03.2010
                  • 1525
                  • Beograd

Jbg. juce sam uzeo filtere ali imacu te u vidu za ubuduce.Zna li neko kako da mu maksimalno povecam klirens,da li neke duze opruge ili da negde razvlacim ove? I stavio bih mu neke off road gume ali sam cuo da su skupe ko djavo i nema ih kod nas? Malo sam dosadan ali stvarno od malih nogu zelim da napravim jedan off road auto pa mi je svaki savet dragocen.

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Nemoj da preteruješ sa tim gumama, uzmi 4 M+S gume i uživaj. Nije to auto za baš toliko ekstremne uslove da ti trebaju specijalne terenske gume veruj mi Ja sam vozio 2 godine službenu Ladu Nivu i relativno često sam išao po terenima sa njom i uvek su mi bile dovoljne M+S gume. Sad vozim Micubiši L200 sa Bridgestone Dueler gumama koje su isto tako M+S i nema problema

Comment

• gorans
                      CBC Senator XXL
                      • 09.03.2010
                      • 1525
                      • Beograd

Onda 4 zimske sa sto krupnijim sarom i bez previse ambicija po gudurama

Comment

• Lauda
                        CBC Senator
                        • 24.07.2010
                        • 207
                        • Zemun

Kakve su felne i koja je dimenzija guma?

Comment

• VVLAJKO
                          CBC Senator XXL
                          • 23.07.2008
                          • 484
                          • Nis
                          • Audi A4, Primera p12

Originally posted by gorans
                          Jbg. juce sam uzeo filtere ali imacu te u vidu za ubuduce.Zna li neko kako da mu maksimalno povecam klirens,da li neke duze opruge ili da negde razvlacim ove? I stavio bih mu neke off road gume ali sam cuo da su skupe ko djavo i nema ih kod nas? Malo sam dosadan ali stvarno od malih nogu zelim da napravim jedan off road auto pa mi je svaki savet dragocen.
                          Stavi mu vazdusno vesanje sa turbo karavana

Pogledaj po oglasima i raspitaj se kod majstora koji rade subaru, ljudi obicno skidaju to sa auta kada dodje do nekog kvara i stavljaju klasicne opruge i amortizere tako da moze da se naleti na delove budzasto. Ja sam pobacao brdo toga, stajalo, zauzimalo mesto, model zastareo i sve redje svraca u servis i otislo sve u otpad.
                          Glupost nas je do ovde dovela, glupost ce nas i izbaviti.

Homer J. Simpson

Comment

• gorans
                            CBC Senator XXL
                            • 09.03.2010
                            • 1525
                            • Beograd

Originally posted by Lauda
                            Kakve su felne i koja je dimenzija guma?
                            Na njemu su 13" sa gumama 175/70 a to mi ne deluje bas pogodno za neke malo teze terene.Videcu da mu nadjem neke vece ali ima cudan raspon rupa,deluje mi kao od starog Wartburga.

Comment

• Lauda
                              CBC Senator
                              • 24.07.2010
                              • 207
                              • Zemun

Šta se dešava sa Subaruom?
                              Da li je osposobljen za vožnju?
                              Daj neke slike!

Comment