Renualt Megane II 1.9 dci 2004 godina

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mercator234
    CBC Veteran
    • 03.08.2007
    • 106
    • tel.net.ba

Renualt Megane II 1.9 dci 2004 godina

Postao sam vlasnik Megana Hatchbacka 1.9 dci 120 konja , auto je redovito održavan u Njemačkoj(autokuća Muller) na 30,60,90 tka servisi-na 114000 km je dobio TIF Njemački(od 10/2007-10/2009)-zanima me vrijedi li taj podatak išta(trebao bi po meni ipak su to švabe) auto sada ima 116000 tka(provjereno toliko) i našao sam mu dvije mane prva je da nešto zavija struže(ili nekad klapa) nisam siguran(majstor odokativno kaže ležaj, meni liči na nosač motora-sutra servis pa ću vidit)-a druga je(moj subjektivni dojam) da od 3000-4000 obrtaja auto slabije vuče nego između 2000-3000 obrtaja, auto je kupljun i vožen u njemačkoj gdje je i održavan(mada ga je firma vozila)-molim za savjet sve koji nešto mogu pomoći-napominjem auto nije udaran unutra je očuvan ima i navigaciju platio sam ga 6500 Eura što je dobra cijena(barem po meni)

Hvala na odgovorima!
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

to je dizel, sve se desava izmedju 2 i 3 hiljade obrtaja.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• mercator234
      CBC Veteran
      • 03.08.2007
      • 106
      • tel.net.ba

Hmmm...

valjda je tako..provjerit ću sutra u servisu. ovaj kolega što ga je uzimao u njemačkoj rekao je da se uz put zvuk štandgasa poremetio, pa je i moguće da sve ove zvuke na leru stvara nosač motora, mada me takođe i buni to što taj zvuk za koji majstor misli da je ležaj nestane kad stisnem kvačilo...plese help

Comment

• dusanns
        CBC Veteran
        • 03.06.2007
        • 199
        • Novi Sad

Proveri i zamajac (u pitanju je plivajuci zamajac)!
        Vrlo lako moze biti i to jer kad on dotraje prilikom stiskanja i pustanja kvacila zvuk motora je promenjiv!
        http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• mercator234
          CBC Veteran
          • 03.08.2007
          • 106
          • tel.net.ba

Pitanje:

nakon detaljnog pregleda utvrđeno:na motoru ima puno soli(i malo hrđe) u servisu kažu ne prati, dok u praonicama kažu da peru takve motore i da nema nikakvih problema sa istima kad se operu,drugo klima ne radi(vidi se ispustila tekućinu po dnu motora(freon po mirisu)...šta mi je raditi tj šta mislite u čemu je kvar kod klime i da li da perem motor ili ne?

Comment

• dusanns
            CBC Veteran
            • 03.06.2007
            • 199
            • Novi Sad

Za klimu moze biti da nemas pk kais koji povezuje klimu nego je samo premosceno sa obicnim pk.
            To se radi u slucajevima kad ti riknu lezajevi na glavi motora klime
            (neprijatan zvuk i opravka toga uopstenije jeftina i nece svako to da radi)
            i ona se na taj nacin odstrani da nebi mnogo "tandrkalo".
            Uglavnom vecina ljudi kupi novi motor klime!
            http://www.renaultforumserbia.com/index.php

Comment

• nenasan
              CBC Član
              • 15.10.2007
              • 73
              • Šabac

Brate mili pa jesi li ti proveravao to kada si kupovao.
              Neću da se pravim sada pametan ali mnogo je teško zaraditi da bi se tako lako bacile pare.Čeka te jedna skupa igranka.
              Telefon u ruke pa se raspituj gde su naj povljniji delovi.
              Jer ima kod vas neki klima servis.

Comment

• olala
                CBC Početnik
                • 06.02.2008
                • 9
                • Beograd

Re: Pitanje:

Originally posted by mercator234
                nakon detaljnog pregleda utvrđeno:na motoru ima puno soli(i malo hrđe) u servisu kažu ne prati, dok u praonicama kažu da peru takve motore i da nema nikakvih problema sa istima kad se operu
                Ne razumem se previse, ali je meni moj majstor rekao da motor ni slucajno ne perem zbog senzora koji su izuzetno osetljici...

Comment

• nenasan
                  CBC Član
                  • 15.10.2007
                  • 73
                  • Šabac

Od svih ovih Beograđana sam čuo da je Reno Sava korektan.
                  A evo i pre neki dan mi prijatelj iz bgd kaže da ljudi u tom servisu pregledaju i kažu ti šta nije dobro pa ti menjaj ono za šta imaš kintu.
                  Definitivno sarađuj sa ljudima koji dnevno poprave više takvih istih kao što ti imaš,a ne neki majstori koji vide sada pa za godinu dana model koji ti voziš.

Comment

• sErGiO
                    Moderator
                    • 30.01.2007
                    • 2769
                    • Neko selo pored Beogr
                    • Alfa Romeo 156SW

Re: Pitanje:

nakon detaljnog pregleda utvrđeno:na motoru ima puno soli(i malo hrđe) u servisu kažu ne prati, dok u praonicama kažu da peru takve motore i da nema nikakvih problema sa istima kad se operu
                    Bila je tema ovde na forumu (potrazi ako te ne mrzi) o pranju motora i zakljucak je da se motor ne pere nikako u perionici mlazom vode. Postoje drugi nacini

Comment

• mercator234
                      CBC Veteran
                      • 03.08.2007
                      • 106
                      • tel.net.ba

ovako

motor je pran u autopraonici gdje čovjek to radi profesionalno čak ima 10 zapošljenih ljudi na poslovnima pranja motora i dubinskog pranja auta, oprao je kaže dosad barem 100 megana i nije bilo nikakvih problema, navodno se prije pranja motor prešprica nekakvom trekućinom...dalje...nakon servisa u ovlaštenom servisu mi nekad napiše(nakon što ga ne vozim par sati) CARD READER FAULT i drugi put bude odmah ok....šta bi to moglo biti..u servisu kažu da je to ok?

Comment

• sErGiO
                        Moderator
                        • 30.01.2007
                        • 2769
                        • Neko selo pored Beogr
                        • Alfa Romeo 156SW

Sledecji put kad budes u tom ovlascjenom servisu trazi da ga nakace na kompjutersku dijagnostiku pa nek provere da li izbacuje greske.

Comment

• olala
                          CBC Početnik
                          • 06.02.2008
                          • 9
                          • Beograd

Re: ovako

motor je pran u autopraonici gdje čovjek to radi profesionalno čak ima 10 zapošljenih ljudi na poslovnima pranja motora i dubinskog pranja auta, oprao je kaže dosad barem 100 megana i nije bilo nikakvih problema, navodno se prije pranja motor prešprica nekakvom trekućinom...
                          A kako se zove ta autopraonica?
                          Hvala.

Comment

• mercator234
                            CBC Veteran
                            • 03.08.2007
                            • 106
                            • tel.net.ba

Hmmm...

ne znam pogledat ću pa ti javim..
                            uzgred auto rješeno napravljen kompletan servis, rješeni svi zvukovi( nosač motora, ležaj na poluosovini), zamjenjen kompresor klime( vjerovali ili ne ovaj što mi je dotrao auto donio novi u roku 7 dana)..auto registrirano sve za 7500 Eura....

Comment

• mercator234
                              CBC Veteran
                              • 03.08.2007
                              • 106
                              • tel.net.ba

Opet ja

Pitanje: ima li netko da ima oaj motor da mi kaže kako njemu vuče-evo ja ću da kažem od 1700-3000 o/min vuče ko lud posle 3000 o/min ipak vuče malo lošije(mislim do 4000 o/min bi trebao vući isto)...čišćen senzor protoka zraka, auto servisiran sve uredno , nema greške na elektronici...molim one koji imaju ovaj motor (1.9 dci 120 konja) da se jave i kažu kako se njihovi motori ponašaju....napominjem auto razvija max.brzinu bez problema , ali moj je dojam da od 3000 o/min ide slabije.....please help

Comment

Working...
                              X