2. da kupis pastu ili sprej za zaustavljanje skripe. Njih nanosis na metalnu osnovu plocice-kontaktna povrsina plocice sa klipom od celjusti. Pazis da ti nesto ne padne na frikcioni deo.
Mislim da u SCG mozes da kupis od Wurth-a: Part No.0890 106 - WURTH ANTI-SQUEAK SPRAY
Znas zasto?
Zato sto si sa smirglom uradio ono sto si trebao u voznji, to sto sam pomenuo kao 1. varijantu.
Kada kupis nove plocice one nisu iste kao diskovi u smislu brazda itd. da bi nalegale potpuno mora ona procedura (1.) da se obavi.
Isto je ako kupis nove diskove a imas stare plocice ili nove diskove i plocice.
Moraju da pasuju jedno sa drugim. Ako toga nema onda plocica pocinje da vibrira i stvara se zvuk skripe a u najtezim slucajevima moze i da trese prilikom kocenja.
Zato su i bolji 2 ili 3 klipa na jednu plocicu (naravno to isto sa druge strane diska i sa drugom plocicom) nego 1, ravnomernije pritiskaju celu povrsinu plocice i smanjuju mogucnost vibracije.
Hm.. ja sam postavio link ali mogu da napomenem jednu stvar.
Zdrave kocnice skripe, same vibracije su sa moje tachke gledista fantastichne u pogledu odstranjivanja mikro prasine koja bi se inace navatala na mestima koja nisu preporuchljiva.
Sad, pitanje je rezona sve u svemu, nisam lopov da se sunjam pa da nesme da skripi
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
E jos nesto vazno nisam napomenuo. Kocnice skripe dok vozis stalno a dok kocis ne. Dal to definitivno znaci da skripanje ne dolazi sa frikcionih delova nego sa pozadine plocice prema prstenu klipa.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
A sta je ovo....kad jako ostro vozim po gradu posle nekoliko naglih kocenja. pri sledecem kocenju se javlja skripa kocnica. Jel to zbog losih plocica ili.. ?
Comment