Centric Parts Big Brake Kits are the Ultimate High Performance Brake Upgrades, giving Vehicles that supercar performance, look and feel. Learn more.
2. da kupis pastu ili sprej za zaustavljanje skripe. Njih nanosis na metalnu osnovu plocice-kontaktna povrsina plocice sa klipom od celjusti. Pazis da ti nesto ne padne na frikcioni deo.
Mislim da u SCG mozes da kupis od Wurth-a: Part No.0890 106 - WURTH ANTI-SQUEAK SPRAY
Znas zasto?
Zato sto si sa smirglom uradio ono sto si trebao u voznji, to sto sam pomenuo kao 1. varijantu.
Kada kupis nove plocice one nisu iste kao diskovi u smislu brazda itd. da bi nalegale potpuno mora ona procedura (1.) da se obavi.
Isto je ako kupis nove diskove a imas stare plocice ili nove diskove i plocice.
Moraju da pasuju jedno sa drugim. Ako toga nema onda plocica pocinje da vibrira i stvara se zvuk skripe a u najtezim slucajevima moze i da trese prilikom kocenja.
Zato su i bolji 2 ili 3 klipa na jednu plocicu (naravno to isto sa druge strane diska i sa drugom plocicom) nego 1, ravnomernije pritiskaju celu povrsinu plocice i smanjuju mogucnost vibracije.
Hm.. ja sam postavio link ali mogu da napomenem jednu stvar.
Zdrave kocnice skripe, same vibracije su sa moje tachke gledista fantastichne u pogledu odstranjivanja mikro prasine koja bi se inace navatala na mestima koja nisu preporuchljiva.
Sad, pitanje je rezona sve u svemu, nisam lopov da se sunjam pa da nesme da skripi
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
E jos nesto vazno nisam napomenuo. Kocnice skripe dok vozis stalno a dok kocis ne. Dal to definitivno znaci da skripanje ne dolazi sa frikcionih delova nego sa pozadine plocice prema prstenu klipa.
To date there has never been a faster car built for the public road and,
it has been suggested, there never will be. McLaren F1.
A sta je ovo....kad jako ostro vozim po gradu posle nekoliko naglih kocenja. pri sledecem kocenju se javlja skripa kocnica. Jel to zbog losih plocica ili.. ?
Comment