Može li se ovakva guma zakrpiti i gde?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Ne znam zasto ali mi ova guma izgleda spaljeno. Kao da je driftovano sa njom.
Takva pukotina se moze zakrpiti ali ne racunaj da je guma vise u tom brzinskom indeksu.
Kad smo vec kog toga. Vodite racuna o tome da istrosena ili stara (po godistu) guma nije vise za jurcanje niti za tezinsko opterecenje kao kad je bila nova.
Comment
-
-
Imao sam isti problem, a moja guma skoro nova. Presla oko 15k km. Moze da se stavi fleka. Ali kao sto rekose ljudi. Nije vise to ta guma... Stavi je pozadi kao sto rece Ilija i ima da te sluzi dok ne kupis druge. isto kao i ja...
Pozdrav.Stilo 1.9JTD 16v 140KS
Comment
-
-
Ma guma je manje od godinu dana stara, malo prošla i odlična. Kako kao tip gume za moj auto (Civic), tako i po dimenziji. Ne bi ja ništa pokušavao da je neki krš. Stvar je u tome da jeste rasečena kao što se na slici vidi, ali zona puštanja je bukvalno 1.5mm.
Comment
-
-
ja ti rekoh sta ce da se desi. drugo to je bas na krivini i tesko ce tu da je uhvati na peglu. probaj ali cisto sumnjam.
@brick: koje su to kriticne situacije. ljudi obcno stavljaju posadi lose felne ili gume da bi auto na voalnu bio mirniji i da ne bi rastelovali trap. e sad, ne verujem da ce krpljenjem ova guma izgubiti na balansu ako je do sad mogla dase izbalansira ali definitivno ce moci da trpi manje opterecenje a to je pozadi. ako je guma bas losa i kriva debalans se u voznji oseca tek na brzinama preko 120km/h a to je priznaces za grad neupotrebljiva brzina.deutsche gemacht-gut gemacht...
Comment
-
-
Originally posted by ProbisvetMa covek mislio pozadi u gepek
Kada se zakrpi, drzace pritisak i verovatno ce sluziti za po gradu. Ipak, ja je ne bih drzao, cak ni pozadi.
Standardna je greska zanemariti zadnje gume, cak sta vise, mnogi ih jedva konstatuju, "ma, zadnje kakve god, njima nit se koci nit skerce nit ubrzava" (podrazumevamo FWD). Greska, velika.
Stoga, moja preporuka. Ta u kantu, ona sto je bila sa njom u gepek, kao rezervnu, a dve nove na tu osovinu. Kosta, ali je 100% sigurno.work in progress
Comment
-
-
Kako koja kriticna situacija? Pa u krivini. Kad krene zadnji kraj nema sanse da se to koriguje upravljanjem.
Naravno da je vece opterecenje na prednjem kraju i da je rizicno od pucanja pri vecoj brzini ali su prednji tockovi IPAK upravljivi dok zadnji uopste nisu i tu je moguci problem i daleko veca opasnost.
U zavisnosti koliko je presecena armatura gume, ta guma i zakrpljena flekicom mozda nece biti bas najsigurnija.
Nece ona pustati ali moze da naglo pukne na tom mestu bas kad ne treba.
Comment
-
-
Definitivno moze da se zakrpi i koristi, ali kao sto rekoh to vise nije guma... Nema vise divljanja i naglog kocenja i svih tih "zimskih carolija"...
Dok ne skupis pare (kao i ja) teraj tu gumu, pa sta sad da se radi. Budi oprezan... Mislio sam na zadnju osovinu koja je u gepeku kao rezervna... Pa racunam manje je opterecenje, auto je nazad laksi, mozda i gresim...
Stilo 1.9JTD 16v 140KS
Comment
-
Comment