Stavi losije gume napred pa onda promeni.... videces da zaustavni put ce biti kraci sa boljim gumama napred.Kocenja rizicnih imas skoro svaki dan a zanosenja u krivini jednom u 5g.i to sa ludackom voznjom.Koliko puta ti je falilo par cm da udaris nekoga a to moze da odigra ulogu kraceg puta boljih guma napred.Odnos sile kocenja je 70% na prema 30% i zato cu staviti napred.
Može li se ovakva guma zakrpiti i gde?
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Comment
-
-
E bre
Par losih i par dobrih je uvek kompromis.
Zato stavis 4 dobre i ne pravis nikakve ustupke sigurnosti.
Noga, ruka, glava, suvozac, covek u saobracaju pored tebe vredi tih nekoliko hiljada dinara i nema razloga da se sa time rizikuje.
Specijalne aplikacije tipa 402m kada na nepogonsku osovinu iidu 3x tanje gume su specijalan slucaj i spadaju u "don't try this at home" kategoriju.
To ko radi (valjda) zna zasto radi i sta dobija/gubi.
Pozdravwork in progress
Comment
-
-
Comment
-
-
Sto bre lepo ne napravite neki test da vidite ko je u pravu,pobornici jedne teorije na jednu drugi na drugu stranu,isti auto,isti vozac samo jednom na prednju a jednom na zadnju osovinu,pri dry i wet uslovima,neka neko sve lepo dokumentuje i iznese ovde i kraj price...
p.s. nemoj sad neki pametnjakovic da mi kaze kako imam mali milion istih testova na netu,pa da mogu i tamo da vidim,ja to znam,ali bilo bi lepo da se eto skupite i napravite pa da se vidi ko je bio u zabludi...Originally posted by Sheta_JuniorTata izadje iz kola, pogleda pored puta jarak, katakombe, ali vidi da ce da prodje. Digne BX-a na najvisi stepen i polako ga spusti pored puta, prodje kroz jarak, digne ga na put, stane na put, spusti citrica, i nastavi put, a svi ljudi iz kolone aplaudiraju!
Comment
-
-
Stavi losije gume napred pa onda promeni.... videces da zaustavni put ce biti kraci sa boljim gumama napred
mozes i ABS da iskljucis po suvom iz istog motiva.
Koliko puta ti je falilo par cm da udaris nekoga a to moze da odigra ulogu kraceg puta boljih guma napred
u krajnjem, hipoteticki, uvek je bolju udariti frontalno u prepreku usled toga sto je falilo par cm sto znaci da je mala brzina u pitanju nego udariti bocno i nekontrolisano veceom brzinom u sve oko sebe ukljucivo i pesake na trotoaru.
prednost se daje zadrzavanju pravca kretanja u odnosu na piruetu zadnjeg dela vozila.
napred i nazad na vozilu postoje efikasne absorbujuce zone dok je pri udaru na bok to vrlo ograniceno izvodljivo zboga same prirode oblika vozila.
sa boljim prednjim gumama imaces i bolje kocenje napred i bolji polazak uz nestabilnost vozila.
a za stabilnost vozila pri kretanju nadlezan je zadnji kraj i zadnje gume.
auto ima 4 tocka i pri tome su 2 zadnja kritican faktor za upravljivost.
i to je tako kod svih vozila nevezano za pogonski polozaj.
optimalno resenje je 4 gume istih osobina, proizvodjaca, tipa, dimenzije, pohabanosti.
ne treba mesati letnje i zimske, uze i sire, nove i stare, potrosene i kao nove, meke i tvrde itd.volvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
-
p.s. nemoj sad neki pametnjakovic da mi kaze kako imam mali milion istih testova na netu,pa da mogu i tamo da vidim,ja to znam,ali bilo bi lepo da se eto skupite i napravite pa da se vidi ko je bio u zabludivolvo
945 SE turbo lpg
344 GL lpg
Comment
-
Comment