Opel - problemi sa menjacem

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • SchoneNK
    CBC Senator XXL
    • 17.04.2006
    • 564
    • Beograd
    • Honda Accord CL7

Edit 012: Ne citirati post iznad.

Prije zamjene je isao tesko u bilo koju, a posebno u 3 i 4, a pedala je bila ko kamen. Prvo nisam zamjenio sajlu, jer je bila relativno skoro nabavljena, medjutim danas sam i nju promjenio i opet slicno. Samo mi nije jasno zasto hoce da salta iz 4 u 3 a poslije nekog vremena nece? Osjeca se malo zapinjanje iz 3 u 4 i obratno i kad to ide, ali nakon nekog vremena postaje nesnosno.
    www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• vega
      CBC Senator XXL
      • 21.02.2006
      • 324
      • Beograd

Probaj ovo sto sam napisao, trebalo bi da resi problem teskog saltanja kad uletis u guzvu i sve pod haubom se usija. To ti je 5 min posla.
      Drugi problem sa 3 i 4 je verovatno nepodesena poluga koja spaja rucicu u kabini i saltaricu na vrhu menjaca. Malo je komplikovano za objasniti, ne toliko da se uradi. Ako ti treba procedura javi pa da kuckam
      ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• SchoneNK
        CBC Senator XXL
        • 17.04.2006
        • 564
        • Beograd
        • Honda Accord CL7

Bas ti hvala na savjetima, ali moj nivo prakticnog znanja je na prilicno niskom nivou. Vise mi je ovo potrebno kao informacija sta bi moglo biti prije nego sto odem u servis. Danas vecina majstora ako mu ne tutnes prstom gdje treba nece ni da pogleda. Ovo sa sajlom mogu da probam, ali za ovo dalje vjerovatno nemam ni alat ni vrijeme.
        www.nacionalnaklasa.com - Vesti iz automoto oblasti, noviteti, aktuelnosti iz domaceg i stranog automoto sporta.

Comment

• vega
          CBC Senator XXL
          • 21.02.2006
          • 324
          • Beograd

Iskopaj na forumu preporuke za servise, treba ti bas opelov servis, onaj u Cardaklijinoj nije los izbor. Nije nikakav problem nastelovati tu polugu, max pola sata posla pa ne bi trebalo ni da je skupo. Ako je do nje uopste... pade mi na pamet da ne zeza mozda viljuska u menjacu koja bira 3 i 4 brzinu, ali nisam jos cuo da je neko sa tim imao problema...
          ... and then the damn thing gone wild!

Comment

• ada
            CBC Senator XXL
            • 04.06.2005
            • 2375
            • Novi Sad
            • Svasta nesto

ako ti nije novi sad daleko mislim da imam resenje za tebe!!! ako si zainteresovan javi!!!!!
            Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
            Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
            Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
            Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• SchoneNK
              CBC Senator XXL
              • 17.04.2006
              • 564
              • Beograd
              • Honda Accord CL7

@ada

Ako "mislis da znas" onda mi je daleko Skupo ce da me izadje ta opravka, jedino ako budem poslom isao da ti se javim?

Comment

• ada
                CBC Senator XXL
                • 04.06.2005
                • 2375
                • Novi Sad
                • Svasta nesto

ja licno neznam ali znam nekoga ko 101% zna i resice ti to!!! decko se zove vlada i slobodno se pozovi na mene! ako ti taj neresi resice ti samo nov menjac vlada-064-22-66-366 i znaci uopste bio automatski ili manuelni menjac obratite se vladi! decko je sasvim ok i nije derikoza (inace ima licencu od opela, porsea i daewoo za menjace) inace radi u aduievom servisu bas to menjace!!! da inace sada i on kupuje istu takvu vektru 4x4 ali neradi druga brzina to jest ispada iz druge i rece da popravka njega kosta oko 2000 dinara
                Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• sw.brick
                  CBC Senator XXL
                  • 09.10.2004
                  • 8141
                  • Beograd, barajevo-zemun
                  • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

nosac motora i/ili menjaca ne vrsi funkciju, spao menjac/ motor ?

vizuelno proveriti sve nosace i prodrmati jako- motor i menjac ne bi trebalo da se pomeraju vise od 10tak mm na bilo koju stranu kada je sve ok.
                  volvo
                  945 SE turbo lpg
                  344 GL lpg

Comment

Working...
                  X