Zasto celicne felne za zimske gume?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • RANK
    CBC Senator XXL
    • 28.02.2007
    • 1635
    • Beograd
    • FIAT MAREA WEEKEND 1

jbem li ga, mogu da ti slikam felne na mom autu posle 10 godina, leto-zima, nikad farbane i sl. nema ostecenja od soli, tako da ako ima problema sa materijalom, verovatno je to kod aftermarket jeftinih felni. ali takve se i lako krive i pucaju, pa je i opsti kvalitet los. ne verujem da ijedan proizvodjac fabricki montira nekvalitetne alu-felne.
    "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

• -Miki-
      Moderator
      • 09.11.2005
      • 708
      • Valjevo
      • Honda Accord coupe cg4

@coco
      Gresis po pitanju alufelni , nema veze kvalitet i tezina aluminijuma sa nagrizanjem soli ,u pitanju je samo zavrsna zastita felni (sto svakako ima veze sa proizvodjacem) tj. debljina i kvalitet zastitnog laka jer aluminijum nikad nije u direktnom kontaktu sa vremenskim uslovima a do ostecenja i nagrizanja dolazi najcesce kad se felna zagrebe ili fizicki osteti od ivicnjaka rupa i sl. Imao sam priliku da vidim najkvalitetnije felne (speedline,oz compomotive sport , borbet ...) nagrizene i nikakve a isto tako i aftermarket felne koje su skroz ok !

Pozz
      Saab 9-3 sport sedan 1.9 TiD 150KS

Comment

• Heinz
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 1027
        • Beograd, Voždovac
        • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by Ji 4Tze
        Znači kome je auto serijski bez lanaca, kad naiđe na sneg, ne treba ni da ih stavlja, fabrika je to eto sigurno predvidela?
        Šta ako meću letnje gume, je l to znači da ne treba stavljati neke druge?
        Ne, to znači da zimi imaš zimske, a leti letnje. Nisu samo lanci zimska oprema. Misliš da ceo Kop zimi ima lance?
        Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• mishio
          CBC Senator XXL
          • 29.05.2007
          • 1204

ja mislim da je najracionalniji razlog zbog sirine felne, tj male jotaze, i samim tim sirine gume sto je broj jedan za zimsku voznju, a drugo kao sto starac rece, teze pucaju lakse i jeftinije se ispravljaju.

Comment

• coco
            CBC Senator XXL
            • 24.10.2004
            • 476
            • i`am from the land that is placed nowhere

@rank

kod nas u hr ti stize najlosija roba, to je opce poznata stvar. recomo molydon. kad sam ja kupovao svoje, natjerao sam ih da stave felge bez guma na stroj za balansiranje. 2 od 4 su "poskakivale". tak da od sad pa nadalje sve pa i felge narucujem izvan hrvatske.
            "Your eyes look a little red son... have you been hitting VTEC??"

Comment

• RANK
              CBC Senator XXL
              • 28.02.2007
              • 1635
              • Beograd
              • FIAT MAREA WEEKEND 1

na mom korejanskom smecu nema debalansa na fabrickim felnama ni posle 10 godina.
              "dok ne probam lava, za mene je svinja kralj zivotinja!"

Comment

Working...
              X