Majstori koji vrse zamenu lamele, obicno ne zele da rizikuju da im musterija posle dolazi na reklamaciju pa uglavnom traze zamenu celog seta, znaci korpa, druk lezaj i lamela. Ali isto tako ima i onih koji lepo objasne situaciju, pa kazu korpa je dobra, bez riseva i sa dobrim oprugama, a lezaj se isto tako da proveriti. Znaci nije pod obavezno da se sve menja. Naravno ako je cena novog seta neka bagatela onda za to nema potrebe. I naravno, zavisi od namene auta, ako je za tovarenje ili za neki drag race onda ovo sto kuckam nema svrhe. Ja licno obicno menjam ono sto je za zamenu. Uporedjivao sam korpu posle 30kkm i posle 150kkm, dubina riseva je ista, pod uslovom da nije vozena na nitnama.
Eto jos jedne potvrde o losem kvalitetu materijala ili nesto drugo Ja sam posle sklapanja motora (zamajac je bio ravan) presao 10.000 km i kad sam ga ponovo rastavio, zamajac mi je bio pojeden
Mislim da je najbitnije izabrati dobru lamelu, tj da obloge lameme budu kvalitetne, jer danas ima dosta privatnika koji vrse remonte lamela i to u vecim serijama, a pitanje kvaliteta odloga i nitni je diskutabilan. Obloga lamele je ta koja direktno izaziva habanje korpe i zamajca i ona mora da bude kvalitetna.
Sto se tice korpe i zamajca, to su odlivci koje rade livnice po zadatim standardima i ne moze se bas svako baviti time.
Opet ne razumem zasto... Korpa je ta koja se odvaja (odnosno potisna ploca), pa mi zvuci logicno da se cak zamajac trosi malo vise jer lamela ostaje uz njega kada se korpa odvoji... Ako nesto nisam prevideo
RALLYING - Like drag racing but with jumps, turns, snow, mud, gravel skill and balls.
Isto se trose i korpa i zamajac, ako pogledate riseve i na korpi i zamajcu, priblizno su isti jer je i materijal isti , tako da nema logike da se bilo koji od ova dva elementa brze trosi. Kada se pritisne kvacilo lamela je slobodna na spojnickoj osovini i ne naleze ni na korpu ni na zamajac.
...ljudi...da li je uopste problem kod ovog autu u kvacilu!?!?!...covek kaze da mu auto normalno vuce u visim stepenima prenosa gde dotrajalost kvacila najvise dolazi do izrazaja...
Comment