Situacija je sledeca:
Napred: 2x Continental PremiumContact2 185/65R15 na alu felnama (tegovi na levoj 10+40g, na desnoj 40+30g)
Nazad: 2x Goodyear Ultragrip 7+ 185/65R15 na alu felnama (ne secam se tegova)
Problem:
Izmedju 50 i 70 km/h trese volan levo-desno, ne jako ali se primeti, i ne uvek. Pri ostalim brzinama sve mirno. Svi vulkanizeri su rekli da ne bi trebalo da je do guma, posto onda trese oko 80-100 (uzimam sa rezervom). Primetio sam da se tresenje moze izazvati kad se npr prestrojavam iz jedne trake u drugu i malo zakrenem volan, pa ga pustim iz ruku da se sam vrati na sredinu, onda obavezno zatrese.
Ostalo:
-Kad stavim Goodyear napred, ne trese
-Balansirane kod 3 razlicita majstora, isto. Balans "uspe", masina pokaze "OK" posle stavljanja tegova.
-Kocnica ne vibrira
-Ne vuce u stranu
-Gume se trose ravnomerno
-Pritisak u gumama na propisanom nivou
-Nema lufta u upravljackom mehanizmu
Ja sam ostao bez ideja. Molim vas za pomoc
Napred: 2x Continental PremiumContact2 185/65R15 na alu felnama (tegovi na levoj 10+40g, na desnoj 40+30g)
Nazad: 2x Goodyear Ultragrip 7+ 185/65R15 na alu felnama (ne secam se tegova)
Problem:
Izmedju 50 i 70 km/h trese volan levo-desno, ne jako ali se primeti, i ne uvek. Pri ostalim brzinama sve mirno. Svi vulkanizeri su rekli da ne bi trebalo da je do guma, posto onda trese oko 80-100 (uzimam sa rezervom). Primetio sam da se tresenje moze izazvati kad se npr prestrojavam iz jedne trake u drugu i malo zakrenem volan, pa ga pustim iz ruku da se sam vrati na sredinu, onda obavezno zatrese.
Ostalo:
-Kad stavim Goodyear napred, ne trese
-Balansirane kod 3 razlicita majstora, isto. Balans "uspe", masina pokaze "OK" posle stavljanja tegova.
-Kocnica ne vibrira
-Ne vuce u stranu
-Gume se trose ravnomerno
-Pritisak u gumama na propisanom nivou
-Nema lufta u upravljackom mehanizmu
Ja sam ostao bez ideja. Molim vas za pomoc
Comment