Ford Mondeo '03 UZASNO trese pri ubrzanju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • coffeeguy
    CBC Član
    • 20.05.2008
    • 27
    • Novi Beograd

Re: Ford Mondeo '03 UZASNO trese pri ubrzanju

Danas sam saznao, izgleda, sta ne valja. Otisli su trkaci u diferencijalu, ima lufta i zato trese. Sad se stanje dosta pogorsalo, pa i kad ubacujem u brzinu se cuje lupanje iz menjaca. Novi/polovan menjac ne gine, cena prava sitnica....

Comment

• djukic
      CBC Senator XXL
      • 27.03.2005
      • 2526
      • Beograd

Rekoh ja da je meni diferencijal toliko lufta imao da se i pinjon rasturio... Naravno uzmi polovan menjac i teraj dalje... To sam i ja u startu trebao da uradim pre nego sto sam se upustio u pricu oko zamene lezajeva i zupcanika pete...
      https://t.me/pump_upp

Comment

• mupe
        CBC Senator XXL
        • 05.10.2006
        • 822
        • bg
        • Laguna 3 GT 2.0T 205

Zašto bi menjao ceo menjač? Zar nema majstora koji može da poruči originalne delove diferencijala i da ih zameni?

Comment

• djukic
          CBC Senator XXL
          • 27.03.2005
          • 2526
          • Beograd

Zato sto je vec radio menjac. Jalov posao ako hoce da zadrzi auto. Najbolje i najjeftinije a i za zivce najlakse je da kupi polovan menjac i da ga stavi...
          https://t.me/pump_upp

Comment

• mupe
            CBC Senator XXL
            • 05.10.2006
            • 822
            • bg
            • Laguna 3 GT 2.0T 205

Pa možda ga nije dobro uradio! I meni je majstor iz prve propustio da promeni nekoliko delova u diferencijalu zbog čega se auto drmao kao nenormalan pri polasku. Vratio sam auto kod majstora koji je ponovo sve rasklopio, poručio tih par delova i sve ponovo sastavio. Posle toga sam vozio taj auto još nekoliko godina i menjač je bio kao nov.

Ako kupiš polovan menjač, niko ne garantuje da će biti u dobrom stanju...

Comment

• coffeeguy
              CBC Član
              • 20.05.2008
              • 27
              • Novi Beograd

I ja bih voleo da mogu da repariram menjac, ali delova za taj menjac nema na lageru. Postoji opcija da se poruci samo diferencijal ili odredjeni delovi, ali cene nema, a i oni ne znaju koliko ce da kosta dok ne porucim. Uspeo sam preko Fordovog Microcat-a da saznam priblizne cene, i to ce biti mnogo skup sport, tako da nista od toga. A plus sto bih morao da budem bez auta minimum 2 nedelje, sto naravno, ne dolazi u obzir..
              Kad premotam film: I ranije mi se cuo neki zvuk iz menjaca kad ubacujem u prvu, i mislio sam da ce se resiti kad se zameni zamajac, ali posto je zvuk ostao, nije problem u kvacilu/zamajcu, tako da onaj jadni majstor sto mi je menjao set kvacila mozda i nije kriv...
              Delove ocekujem sutra, usput sam porucio i servo pumpu, koja je pocela da curka, pa cu zameniti sve djuture, i nadam se, zaboraviti na majstora na neko malo duze vreme...
              I nije neki pocetak godine...

Comment

• ostres
                CBC Senator XXL
                • 01.06.2008
                • 305
                • Zemun

Samo mi nije jasno kako je neko uspeo da sahrani transmisiju za 150 000 km . Bice da je taj auto ipak dosta vise presao ili je odrzavan u kucnoj radinosti.
                Live together, die alone.

Comment

• coffeeguy
                  CBC Član
                  • 20.05.2008
                  • 27
                  • Novi Beograd

Re: Ford Mondeo '03 UZASNO trese pri ubrzanju EPILOG

E pa danas mi je zamenjen kompletan menjac. Veoma gorko finansijsko iskustvo. Mislim da je sad sve u redu, @ostres u pravu si, mnogo je rano da transmisija ode na toj kilometrazi. Sa engleskog foruma mi je stigao odgovor sta se dogodilo: Kad su idioti vadili poluosovnu, shebali su rolnice poluosovine (koje sam morao da menjam pri ugradnji novog menjaca), pa je tu nastao i luft-obelezeno crvenim krugom na slici.

Pre nego sto sam zamenio menjac, poceo je da mi pali ESP u voznji, kao da jedan od tockova proklizava, pa sam morao brzo da reagujem... Naravno, oni u servisu koji su mi radili zamenu kvacila se prave blesavi, nemam NI JEDAN racun, niti od njih, niti od delova.. Pri zameni menjaca sam video da je stavljen LUK-ov nov set kvacila, ajd barem je to u redu...
                  Ko mi je kriv, kad ne znam da izaberem majstora.

Comment

Working...
                  X