Iskidao sam sraf za tocak i to ajde da sam pneumatskim pistoljem stezao vec samo rukom i puce kao da je od plastike... pa pitam koliko je opasno voziti tako na 3 srafa, dok ne skupim malo vremena da razbucam celu glavcinu i odnesem je kod strugara da izbije sraf
Sraf za tocak?? (3 kom.)
Collapse
X
-
ja vozim sa 6 ukupno na oba prednja ... i ne desava se nista posebno ..
ali moj auto ima 600 kg .. ne znam sta ti vozis .. ako je yugic ... nije preterano opasno ..samo ih proveri pre voznjei nemoj u krivinu sa 100 .. trebalo bi da bude sve ok ..
"Brano sine , vozi POLAKO..."
-
-
Ma sta ce ti strugar, sam izvadi, burgija, busilica, i dobra volja i sredices sam, kreni prvo sa malom burgijom pa povecavaj, a zatim ako imas izvlakac i sredjena stvarTeorija je kad se sve zna, a nista ne funkcionise.
Organizacija je kad nista ne funkcionise, a svi znaju zasto.
Praksa je kad sve funkcionise, a niko ne zna zasto.
Comment
-
-
meni je zadnji tocak na Fiatu 131...dvaputa spadao u voznji..zadnja vuca.
ima cetiri srafa na tocku...jedan navoj je bio samo oblajznuo i osrafi sva 4 safa!!.
nemoj se zezas sa tim..sredi to.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Re: Sraf za tocak?? (3 kom.)
Originally posted by Yugo SportIskidao sam sraf za tocak i to ajde da sam pneumatskim pistoljem stezao vec samo rukom i puce kao da je od plastike... pa pitam koliko je opasno voziti tako na 3 srafa, dok ne skupim malo vremena da razbucam celu glavcinu i odnesem je kod strugara da izbije sraf
Ako je pukao od stezanja onda nije zapekao i ne treba ti strugar da ga izvadiš. Uzmi neki običan šrafciger za koji ti niej žao da ga malo "otupiš", nakucaj ga čekićem malo u šraf tek toliko da ima neki urez i odvićeš ga lako. Ako imaš bušilicu dovoljno je da izbušiš neku rupu od 4 do 5 mm i da u nju ukucaš vrh prigodnog oksera koji si prethodno malo iskrivio i to će odraditi posao jer ekser ima četvrtast špic pa neće proklizavati.
Sasvim je moguće da će ga bušenje rupe isterati sa druge strane jer je to smer zavratanja pa ćeš samo morati da skineš doboš ili disk da ga izvadiš napolje iz toćka.
Ako ga nisi nakrivo zavrnuo pa da je zato pukao onda nije uopšte čvrsto stegnut, možeš ga odviti bilo kojom alatkom koja može da ga okrene.
Comment
-
-
Originally posted by Yugo Sportpa pitam koliko je opasno voziti tako na 3 srafa, dok ne skupim malo vremena da razbucam celu glavcinu i odnesem je kod strugara da izbije srafOdvio se sigurnosni šraf (koji se uvek slabije doteže). Nisam primetio ništa neobično, felna se nije iskrivila, ali ne mogu da kažem dokle bi to ostalo tako.
Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)
Comment
-
-
Moj ujak vozi na Renou 4 na tri srafa vec godinama!
Salim se,vozi na dva
Ma,stvarno,nemoj razbucavati glavcinu-uradi ono sto ti je Dora napisao.Samo nemoj posle da mazes te shrafove sa mashcu kada ih budes stavljao...Bolje koristi WD-40 ili nesto tako...
Comment
-
-
bolje ih što prije promjeni, jel nemora da će se to odmah primjetiti šta se događa vožnjom na tri šarafa... to se može primjetitit godinama kasnije...
a ako su "stučnjaci" u zuastavi izračunali da se kotač mora stegnuti s 4 šarafa, onda to tako mora biti... da je bilo dosta 3, oni bi vjerovatno stavili tri šarafa serijski....
najbolje ti je da to promjeniš.... ja imam prijatelja koji je na ford-capriu vozio bez jednog šarafa, pa mu je spao točak, otišao u rijeku pokraj ceste... tražio je točak 5 dana, i našao ga je u nekom granju 20km nizvodno
Comment
-
-
Originally posted by zoranbgmeni je zadnji tocak na Fiatu 131...dvaputa spadao u voznji..zadnja vuca.
ima cetiri srafa na tocku...jedan navoj je bio samo oblajznuo i osrafi sva 4 safa!!.
nemoj se zezas sa tim..sredi to.
Usput, ni na jednom autu nisam video gluplji sistem srafljenja tocka nego na fiatu 131 !
Comment
-
-
Originally posted by dejoo
a ako su "stučnjaci" u zuastavi izračunali da se kotač mora stegnuti s 4 šarafa, onda to tako mora biti... da je bilo dosta 3, oni bi vjerovatno stavili tri šarafa serijski....
Comment
-
-
Sorry sto vaskrsavam temu, al da ne otvaram novu...
Originally posted by DoraAko ga nisi nakrivo zavrnuo pa da je zato pukao onda nije uopšte čvrsto stegnut, možeš ga odviti bilo kojom alatkom koja može da ga okrene.El postoji neka DIY varijanta il moram ildem kod nekoga? Ako je ovo 2go, kod koga, vulkanizera, strugara...?
Comment
-
-
Pa zavisi jel viri nešto ili ne.. Ako viri možeš probati nekim dobrim klještima da ga odvrneš pa posle ureznicom pročistiš navoj.
Ako je unutra djaba pričamPravac majstor, mehaničar...
Comment
-
Comment