zavaris drugi sraf na taj i odsrafis..
Sraf za tocak?? (3 kom.)
Collapse
X
-
Uff...ajmo dalje
Jos 1an samo sto nije prso...
ukratko, sta se desilo... pukla mi sinoc guma, a vec sam vozio na rezervnoj.. i sta cu, odem do podruma, donesem neku matoru na celicnoj felni, al je problem sto sam imao samo dugacke srafove...od alu.
I nista, posto nisam im'o izbora, zamenim tocak, al kad sam krenuo osetim da nesto kaci... pocnem odvrcem 1 po 1 sraf i tad provalim da se 1 nikad teze obrce (na tamo je is'o skroz ok)...
Da skratim...zapeo ko svinja, taj 1 mi je puko, al sam dosao nekako do kuce. Jutros krenem da skidam ostala 3... 2 odvrnem normalno, 3ci nece nikako...odnosno oce, al ko onaj od sinoc
E sad, pitanje je...
a) el ima neko ideju sta da radim s njim dok jos nije puko...osim wd-a, nista mi ne pada napamet...ako ipak moram da 'teram' kod nekoga, el isto kod mehanicara il bolje vulkanizera il...
b) cisto informativno... kako je moguce da su oba 'usla' bez problema...znaci ama bas nikakav poseban otpor nisam primetio dok sam ih zavrtao, o oba ce pre da puknu nego da izadju...
Comment
-
-
ubusis busilicom malo u sraf,napravis navoj ureznicom i usrafis sraf pa sa njim odvijes(naravno,sraf i ureznica KONTRA navoj) ..
mislim ako imas sav taj alat i uslove da uradis?
mozda ga cak i busilica (kontra smer da vrti 'ulevo) pokrene pa ga tako israfis sa busilicom.Lakota withdraw from treaties, declare independence from U.S.
Comment
-
-
Nisam skontao na kom tocku ti se to desilo.Ocito se sraf iskrivio sa druge strane(posto je duzi zakacio je o nesto) i zato ne mozes da ga odvrnes.Najbolje da taj sraf zavrnes malo,tj. da ga vratis i odseces sa spoljne strane.Skines felnu,skines disk(ako je prednji tocak) i izvijes sraf(ako je moguce) na drugu stranu rukavca,tj. kontra od felne.U slucaju da "ne mere" ne gine ti razbusivanje...
Ako je problem nazad,a imas dobos,moze biti jos lakse.Samo,ne mogu da se setim da li se Fiat Bravu srafovi nazad uvrcu u sam dobos ili u rukavac iza dobosa...
Comment
-
-
Na prednjem se desilo, al u sv sl odustao sam od diy varijanti i oter'o nekako do mastora na 2 srafa (puko i 2gi u medjuvremenu) i sredio covek danas za 1200din
Hvala svima na pomoci, a ako nekome zatreba majtor je Mica kod hipodroma (1 od onih 20 naguranih servisa ispod tramvajskog nadvoznjaka)
Comment
-
Comment