Da li da reklamiram farbu ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • ///M_Power
    CBC Senator XXL
    • 05.05.2008
    • 335
    • Beograd - Minhen

Re: Da li da reklamiram farbu ?

Po ovome sta si napisao i sta se vidi sa slika, samo flekovanje dolazi u obzir - nikako farbanje vecih povrsina (i sto manje skidanja i rasklapanja, osim ako je bas neophodno).

Comment

• prolupator
      CBC Senator XXL
      • 02.09.2005
      • 3968
      • Zemun

Znam da limari/farbari imaju listu cekanja jer radi samo jedan tip i da se ceka oko 1-1.5 mesec na pocetak radova. Zavisi od guzve. To je jedini zez u Hyundai centru na NBG-u. Posto ti auto nije u kriticnom stanju (moze da se vozi i nije ugrozena ni bezbednost, pa cak ni spoljni izgled) iskulrali su te. Opravice kad dodjes na red.
      Uostalom, niko ti ne brani da ih pritisnes i dobijes fixan termin. To je tvoje pravo. A njihovo pravo je da garanciju ispostuju u skladu s vlastitim mogucnostima.
      OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Ogi
        CBC Senator XXL
        • 07.10.2007
        • 309
        • Beograd
        • Hyundai i30 1,4

Ha! Jos kad' bih ja njima dozvolio da me tako vozaju... ima da ih zovem svaki dan i ocekujem da mi to poprave tokom nadolazece nedelje... za to nije potrebno vise od jednog dana da se sve odradi, sredi, osusi... ocekujem da jedan dan odvezem auto i sutra ga preuzmem... posto je greska fabricka i posto sam auto dobio bukvalno pre mesec i po dana sa takvom greskom, ocekujem i insistiracu da im moj problem bude prioritet u skladu sa zahtevnoscu datog posla (nije zahtevan i ne treba mnogo vremena)... necu da cekam mesec dana zato sto se neko slupao pa dovezao auto da mu ga farbaju celog...

U krajnjem slucaju, otici cu u EHOM da vidim da sta ce oni da mi kazu i da li bi brze uradili...

Comment

• alexa_ns
          CBC Član
          • 16.07.2008
          • 13
          • NS

Hmmmm!

Ti se već pristao da te vozaju. Kupio si auto pre mesec i po, a oni na očiglednu stvar kreću da zezaju!
          Na tvom mestu otišao bih prvo kod dobrog autolimara i farbara da oni taj auto dobro pogledaju, da ne bude iznenađenja opet za par meseci. Posle toga bih kontaktirao neku od organizaciju za zaštitu potrošača, imaš i besplatan call centar pri ministarstvu trgovine, i raspitao se za svoja prava.
          Problem se nije javio posle npr par godina ekploatacije, nego vrlo kratko po kupovini novog auta, i u najmanju ruku treba ne da ti ga popravljaju nego daju nov potpuno isparavan.

Pozdrav!

Comment

• Ogi
            CBC Senator XXL
            • 07.10.2007
            • 309
            • Beograd
            • Hyundai i30 1,4

Dobro, jos uvek me niko ne zeza. Rekli su da ce mi se javiti pocetkom sledece nedelje. Sacekacu recimo do utorka pa cu ih zvati ako me ne budu oni prethodno okrenuli. Mislim da nema potrebe da idem kod auto limara jer auto limara imam u Hyundai-u jer je auto pod garancijom i niko drugi ne sme da ga cacka i sta god mi rekao taj neki drugi auto limar to nista ne znaci jer znaci samo ono sto mi kazu u ovlascenom servisu. Cuo sam samo reci hvale o njima i njihovoj post prodajnoj usluzi tako da sam optimista po ovom pitanju. I ja bih voleo da dobijem novi auto ali mislim da je to apsolutno nemoguce, slozices se. Cak mislim i da je to krajnje nerealno jer ovo koliko god da me nervira je nesto sto se da lako srediti. A ako se tako nesto ponovi kasnije na istom ili na nekom drugom mestu, nema problema, auto je pod garancijom i mogu sto puta da reklamiram. Ja to naravno ne zelim ali i30 sam izmedju ostalog i kupio zbog garancije.

Comment

• prolupator
              CBC Senator XXL
              • 02.09.2005
              • 3968
              • Zemun

@alexa: Ne dobijes ni nov mixer ako ne radi, vec ides u servis ...
              Garantni rok i sluzi tome da se poispravlja sve sto ne valja ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• alexa_ns
                CBC Član
                • 16.07.2008
                • 13
                • NS

Originally posted by Ogi
                Dobro, jos uvek me niko ne zeza. Rekli su da ce mi se javiti pocetkom sledece nedelje. Sacekacu recimo do utorka pa cu ih zvati .....
                A jesu li ti tako rekli i kada se davao pare, idi i javi se sledeće nedelje kad još malo razmisliš da li želiš da kupiš ovaj auto.
                OK, hajde da ne ispadne da te i ja zezam. Znam muka je to. Za svoj teško stečeni novac, hteo si da kupiš nov auto, imaš garanciju, i ne povlačiš se po raznim servisima i ubeđuješ sa serviserima. Ali to je upravo ono što ti se dešava. Ljudi se igraju sa tvojim novcem. Evo jedno pitanje, da si to primetio pri kupovini auta i da je na svakom primerku i30 bila ista greška da li bi izašao iz salona i 500m dalje kupio npr Kia-u Ceed? Nemoj misliti da imam bilo šta protiv Hyundai-a, čak naprotiv, ali imam dosta protiv naših trgovaca. Za tu situaciju smo i sami po malo krivi. Hajde npr da se to desi nekom kupcu u Nemačkoj, pa doneli bi mu novi na kućni prag sve zajedno sa mašnom, a tamo je prosečna plata veća nekoliko puta nego u Srbiji tj ljudi lakše dolaze do tog auta.

Originally posted by Ogi
                I ja bih voleo da dobijem novi auto ali mislim da je to apsolutno nemoguce, slozices se.
                Pročitaj zakon o zaštiti potrošača, nazovi Sektor tržišne inspekcije u funkciji zaštite potrošača i konsultuj se šta su ti prava.

Originally posted by Ogi
                Mislim da nema potrebe da idem kod auto limara jer auto limara imam u Hyundai-u jer je auto pod garancijom i niko drugi ne sme da ga cacka i sta god mi rekao taj neki drugi auto limar to nista ne znaci jer znaci samo ono sto mi kazu u ovlascenom servisu.
                Slažem se da je po pitanju garancije jedino relevantno mišljenje ovlašćenog servisa, ali se ti raspitaj zbog sebe jer možda ima još negde problema sa farbom koje ćeš otkriti tek za par godina. Tada će u igri biti i argumenti prodavca da si ti za to kriv jer ipak je prošlo dosta vremena i svašta se tu moglo desiti.

Pozdrav!

Comment

• alexa_ns
                  CBC Član
                  • 16.07.2008
                  • 13
                  • NS

Originally posted by prolupator
                  @alexa: Ne dobijes ni nov mixer ako ne radi, vec ides u servis ...
                  Garantni rok i sluzi tome da se poispravlja sve sto ne valja ...

Jesi li siguran?

Ja sam dobio nazad pare kada je posle 15 dana nov wireless telefon počeo da zeza. Imaš određeni rok do kada se nega roba smatra novom i ne može se popravljati nego se menja takodje novom.

Raspitajte se! Vaš novac je u opticaju.

Pozdrav!

Comment

• Car
                    CBC Senator XXL
                    • 07.07.2005
                    • 900
                    • Beograd

Originally posted by alexa_ns
                    Hajde npr da se to desi nekom kupcu u Nemačkoj, pa doneli bi mu novi na kućni prag sve zajedno sa mašnom, a tamo je prosečna plata veća nekoliko puta nego u Srbiji tj ljudi lakše dolaze do tog auta.
                    Nisam nikad direktno iskusio život u zapadno-evropskim zemljama, pa da ne pričam napamet, ali već iz onog što pročitam po internetu vidim da je situacija sa nekim ozbiljnijim i skupljim reklamacijama (kvarovima) pod garancijom isto tako nategnuta. I da bi uopšte dobio novi auto, nešto baš gadno treba da ne valja na tvom primerku. Ne kažem da nije bolje nego u Srbiji, ali baš da dele nova auta šakom i kapom, zvuči neverovatno... A nema ni potrebe za tim.

Comment

• alexa_ns
                      CBC Član
                      • 16.07.2008
                      • 13
                      • NS

Jedna hipotetička situacija.

Čovek ulazi u salon automobila i svidi mu se baš određeni primerak automobila. Razgleda on tako i primeti neki nedostatak, npr problemi sa farbom. Pošto mu se auto svideo a problem sa farbom je sitan, pita šefa:
                      "Ja u ovaj torbi imam 14.000 e i doći ću sutra da ga kupim samo ako ovo bude popravljeno".

Pitanje za milion glasi, šta je šef prvo rekao svojim radnicima u servisu kada je kupac izašao iz salona?

Pozdrav!

Comment

• prolupator
                        CBC Senator XXL
                        • 02.09.2005
                        • 3968
                        • Zemun

Bez obzira da li imas u torbi 100.000.00EUR ili karticu bez limita ili uzimas kredit/lizing situacija za prodavca je ista, on dobije pare u punom iznosu ponude koju daje kupcu. Kupca kreditira banka a ne prodavac, tako da je situacija iz tvog pitanja bespredmetna bez obzira da li se radi o autu ili sporetu.

Zamisli sad da kupujes novi Insignuju, na koju se ceka, kao i na Corsu D pre godinu dana, kad sam ja kupovao auto i kazes im da hoces bas taj auto iz izloga ... jednako ga ne bio dobio jer postoji lista cekanja, a prodavac, kako rekoh, uvek dobije novac u punom iznosu.

Garantna politika se razlikuje od proizvodjaca do proizvodjaca pa i od proizvoda do proizvoda kod istog proizvodjaca, a moze zavisiti i od mesta prodaje (ugovora koji potpisuje proizvodjac s prodavcem). Kupac ima prava zagarantovana zakonom i garancijom i to je sve.

@Ogi ima puno pravo da mu oprave auto i to ce i biti. Isto bi se dogodilo da je kupio i bilo koji drugi auto bilo kog drugog proizvodjaca. Mislis da se drugima ne dogadja da im ponekad auto iz fabrike izadje s vidljivom greskom i mislis da je bilo koji auto (bez obzira koji) izradjen bez ijedne greske ?!

prolupator.mojblog.rs

Comment

• Ogi
                          CBC Senator XXL
                          • 07.10.2007
                          • 309
                          • Beograd
                          • Hyundai i30 1,4

Ok Akexa, i sta je tvoj savet generalno? Ne shvatam uopste. Da trazim nov auto? Da ih tuzim trzisnoj inspekciji (zasto?) ? Na taj nacin bih, mislim, mogao sam sebi da napravim jos veci problem. U krajnjem slucaju, ispada da sam sam kriv sto nisam detaljno pregledao auto pre nego sto sam ga preuzeo, ali ne znam da li iko to radi prilikom kupovine novog auta (saginje se, gleda coskove itd.) mada evidentno da treba i to raditi, sad' sam naucio.

Ne znam kako tebi ovo izgleda na slikama ali je zaista minorno, ne verujem da bi se to rasirilo cak i da ne poprave. Auto sam pregledao koliko sam mogao i nigde vise nema toga.

Comment

• alexa_ns
                            CBC Član
                            • 16.07.2008
                            • 13
                            • NS

Izgleda da se mi baš ne razumemo.
                            Ja nisam rekao da auto neće biti popravljen, niti da je moranje da dobije nov, niti da je Hyundai jedini sa greškama na novom autu.
                            Samo kažem da dok je u rukama kupca bilo tih tričavih 14000e, nevažno da li ga kreditrira banka, baba, deda, tetka iz inostranstva, bilo je i poštovanja prodavca. Kada su pare prešle u ruke prodavca onda je počela ona stereotipna priča "Jedan baja gledaj drugog, pa se oni nešto dobacuju pogledima i onako usput šalju poruku kupcu da će ga zvati sledeće nedelje, a ovaj opet razmišlja da ako ga oni ne zovu do utorka da on njih još jednom podseti na svoj problem". To je samo zbog toga što tih tričavih 14000e nije više u rukama kupca, pa ni ne moraju da budu uljudni, da kupac dobije izvinjenje za očigledan previd fabrike, da mu daju jesne rokove kada će to biti ispravljeno.
                            Tako vam je u mnogim drugim sferama u ovom društvu ali da ne širim temu gde joj mesto nije.

Pozdrav!

Comment

• alexa_ns
                              CBC Član
                              • 16.07.2008
                              • 13
                              • NS

Originally posted by Ogi
                              Ok Akexa, i sta je tvoj savet generalno? Ne shvatam uopste. Da trazim nov auto? Da ih tuzim trzisnoj inspekciji (zasto?) ? Na taj nacin bih, mislim, mogao sam sebi da napravim jos veci problem. U krajnjem slucaju, ispada da sam sam kriv sto nisam detaljno pregledao auto pre nego sto sam ga preuzeo, ali ne znam da li iko to radi prilikom kupovine novog auta (saginje se, gleda coskove itd.) mada evidentno da treba i to raditi, sad' sam naucio.

Ne znam kako tebi ovo izgleda na slikama ali je zaista minorno, ne verujem da bi se to rasirilo cak i da ne poprave. Auto sam pregledao koliko sam mogao i nigde vise nema toga.

Iskreno problem stvarno nije velik.
                              Sad se i ja kajem što sam ušao u raspravu i još više ti stvorio konfuzije u glavi, a nije mi to bila namera.
                              Kada sam pročitao tvoj post, bilo mi je jako krivo kako se ponašaju prema savesnom kupcu za praktično nov auto.

Pozdrav!

Comment

• Ogi
                                CBC Senator XXL
                                • 07.10.2007
                                • 309
                                • Beograd
                                • Hyundai i30 1,4

Prolupatore, izgleda da si u pravu. Danas sam ih zvao ali im ta neka zena jos nije odgovorila na njihov mail vezan za moj problem i kada sam ja poceo da histerisem on je bio u fazonu pa i da nam je odgovorila zakazivanje je minimum za 15-20 dana, uzasna je guzva...

Da li ja sada mogu da odem u drugi ovlasceni servis da vidim sta ce oni da kazu?

Comment

Working...
                                X