Blokira tocak samo od sebe na pezo

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikola_bb
    CBC Član
    • 10.12.2007
    • 65
    • skopje

Blokira tocak samo od sebe na pezo

Rec je za pezo 405. Zadnji desni tocak u voznji mi sam od sebe blokira. skroz zablokira skripi guma posle par metara se pusti ili recimo ako zastanem posle neka sekunda se sam pusti i mogu da produzim da vozim. ovo se ne desava stalno ali mislim da se desava kad prodjem na neka velika neramnina, rupa, lezeci policajac takva stvar. napominjam da se ne desava uvek kad prodzem preko nesto vakvo. Sta bi moglo biti gde da trazim kvar
  • somi_kac
    CBC Senator XXL
    • 03.04.2009
    • 796
    • Kać

Re: Blokira tocak samo od sebe na pezo

Proveri dobos, mozda sajla nije ravnomerno zategnuta. Ako nije u tome stvar, do lezaja tocka je.
    OPEL Astra 1.6i
    OPEL Kadett 1.6
    ŠKODA Favorit

Comment

• Franjo
      Banovan
      • 14.08.2009
      • 2831
      • Inđija - Beograd
      • Renault megan II res

Najčešće ručna, ali može biti i prljavština u crevu ili cilindru. Lako je ustanoviti ako je do creva, otpuštanjem oduške cilindra na točku koji blokira. Mora da je dobar protok prirodnim padom i jak mlaz pritiskom na papuču kočnice.

Comment

• Gavra
        CBC Senator XXL
        • 06.03.2008
        • 2031
        • Beograd

zameni opruge paknova i vozi...
        Poslednji nek ugasi svetlo

Comment

• nikola_bb
          CBC Član
          • 10.12.2007
          • 65
          • skopje

mene zbunuje to sto samo od sebe se desava ja ne pritiskam ni kocnicu ni krevam rucnu a to se desava to me zbunuje

Comment

• Franjo
            Banovan
            • 14.08.2009
            • 2831
            • Inđija - Beograd
            • Renault megan II res

Originally posted by Gavra
            zameni opruge paknova i vozi...
            Bravo majstore! Odlična reklama! Ne znam da li je po pravilima foruma, ali ja bih skrenuo pažnju da se otvori taj link. Zamalo da preskočim, ali nešto me zaintrigiralo. Ne da mi đavolak mira (avatar od little)!

Gavra je u pravu. Pored te i opruga koja vraća sajlu ručne, ako je oslabila, ili se iskrivila i podešena da odmah hvata! Sve to, što bi Srbin rekao cuzamen (zusammen) dovodi do toga što ti se dešava, na neravninama, stiskao ti ili ne. Najlkaše ustanoviti: Podigni tu stranu na dizalicu i okreni točak rukom. Ako ti nije zategnuta ručna, mora se lepo okretati bez šumova i otpora.

Želim ti uspeh u radu i " Have a nice day!" (bez Sun, jer ovde ceo dan kiša)

Comment

• nikola_bb
              CBC Član
              • 10.12.2007
              • 65
              • skopje

tacno moze da je do to sad sam se setio da poceo da se desava od kada je zategnuta rucna hvala puno

Comment

Working...
              X