Jako cudan problem sa krcanjem anlasera/zamajca, nemam ideju

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • b_samardzic
    CBC Senator XXL
    • 02.04.2005
    • 1557
    • Smederevo

Re: Jako cudan problem sa krcanjem anlasera/zamajca, nemam ideju

Bendiks pri izbacivanju klizi po osovini i zakrene se u odnosu na osovinu za ugao od nekih 30 stepeni pri izbacivanju.
    Kod obicnog anlasera za tih 30 stepeni se okrene rotor.
    Kod anlasera sa planetarnim prenosom ne moze da se okrene rotor jer je uzubljen preko planetarnih zupcanika vec se okrene zamajac.
    E kod vracanja bendiksa kod obicnog anlasera se rotor vrati za 30 stepeni i bediks se vrati nazad.
    Kod planetarnog ne moze rotor da se okrene nazad zbog samokocivosti planetaraca ali ne opruga automata nema snage da zavrti zamajac pa bendiks ostaje uzubljen sto je normalno kad ne aktiviras rotor.

Comment

• struja
      CBC Član
      • 20.03.2009
      • 65
      • nis

Sta je bilo s anaserom.Reseno ili je to jos rebus.Ako jeste napisi da i mi vidimo sta je bilo a ako nije ajde dalje,ima jos solucija za eksperimentisanje.

Comment

• NpN
        CBC Veteran
        • 09.10.2007
        • 168
        • Novi Sad

E ovako. Problem je resen par dana posle mog poslednjeg posta, znaci pre oko mesec dana...
        Znaci mesec dana vec anlaser radi i vergla i cuje se sasvim najnormalnije.

Prica je tekla ovako, narucio sam nov anlaser, 70 eura. Sutradan mi rekose da je stigao i da je sto i kusur eura... Lepo

Iz principa ne kupim, vec izmolim nekog da probam njegov da skinem sa kola. U 17h popodne, sad obratite paznju na ovo, ostrugao sam opet chaure, duze, tj jednu, i probao anlaser 30 puta u 30 polozaja i svaki put je krcao... I iscimam tog prijatelja i on dodje oko 19h sa svojim meganom u garazu, skinem jegov, stavim kod mene, vergla sasvim normalno.
        Znaci definitivno je anlaser, 20 dana se zezam sa tim nikako da sklopimo auto, ja odlucim da kupim koliko god da kosta, posto sam sad siguran da je sve ostalo sto smo radili, mislim na zamajac, ok.
        Probam ta njegov u par plozaja, gore dole, uvek normalno. Skinem, vratim mu to na auto, kaze on, daj da cujem kako se cuje tvoj... ja rekoh pa cuo si vec 50 puta... Kaze stavi da aj vidim, posto on isto drzi servis auta u gradu, ja montiram moj, zavrglam, i pazi sad, sve normalno.
        Ja se krstim, kako sad radi, probam jos 10 polozaja, skinem ga skroz i vratim 5 puta, on radi normalno. I tako, stegnem ga, i tako vratimo i motor i menjac zajedno pod haubu...

Sta je njemu bilo da 20 dana ne radi, krci, a da posle probe drugog proradi sam od sebe...
        Ostace misterija, ali evo, vec mesec dana radi sasvim normalno...
        Meni je i dalje zao sto nisam dosao do sustine problema, jer em je bilo jako zanimljivo, em sam imao sex sa kolima 20 dana...

Al, dobro, radi sad....

Hvala svima koji su nasli slobodnog vremena da ucestvuju i pomognu

Pozdrav

Comment

Working...
        X