Skidanje volana sa air bag-om???

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • gari55
    CBC Član
    • 26.03.2005
    • 72
    • Pirot
    • Honda Accord 2.0

Ne znam zasto pravite filozofiju od toga.
    Tesko da sam nesto prevideo u odsrafljivanju dva srafa i skidanju jednog konektora (uz to ne moraju da se skidaju kleme sa akumulatora).
    To na Vectri B sigurno funkcionise, na ostalim autima ne znam.

Comment

• M-power
      Moderator
      • 10.01.2005
      • 10060
      • Bg; Banovo Brdo
      • CorsaC, astra H,

Gari nemoj srljati.
      Moze tako da se skine ali Brick govori o pravilnoj proceduri. Ne znam dal razumes. Ja mogu promeniti tocak na autu 100X bez da sam povukao rucnu...ali nije po PS-u. 101X ce mi auto pasti i sjebacu nesto, kapis
      Ukoliko skines klemu i sacekas praznjenje izvrsio si preventivu od slucajnog aktiviranja i potrebu za resetovane racunara. Kod nekih automobila imas mnostvo raznoraznih senzora vezanih za aktiviranje air-baga.
      Srafovi su torx od pozadi.
      To date there has never been a faster car built for the public road and,
      it has been suggested, there never will be. McLaren F1.

Comment

• nikolapanic
        CBC Senator XXL
        • 16.10.2005
        • 657
        • Petrovac

Znam da temu dizem iz mrtvih ali me muci pitanje(koje sam vec postavio na drugom forumu vezanom za renault vozila) na koje bih da dobijem odgovor od iskusnijih jer nikad do sada nisam radio tako nesto.Naime,hocu da promenim obruc volana(da stavim kozni umesto sadasnjeg),ali se na volanu nalazi airbag.U manual-u za renault vozila pise:iskljuciti kontakt,izvaiti kljuc,iskljuciti sve ostale uredjaje u autu,skinuti negativnu klemu i zastiti je od daljeg kontakta.Sacekati najmanje pet minuta pre nego se bilo sta preduzme.Dalja procedura ide:Odviti dva srafa koja se nalaze sa zadnje strane volana koji drze airbag,polako skinuti isti i skinuti kontakt kojim je zakacen airbag za volan,skinuti kontakt sirene,odviti sraf kojim je volan pricvrscen za letvu.Postupak vracanja je obrnutim redom s tim sto je navedeno da se pre rekonektovanja airbaga treba istestirati da li je u funkciji i ispravan,pa tek onda pristupiti rekonektovanju.
        Ono sto mene interesuje,da li smem da se usudim da sam odradim sve ovo bez ove provere(jer spravu za to nemam) i kad vratim airbag,da odem u servis gde bi mi resetovali sta li vec(mada mi se cini da je M-power rekao da ako se skinu kleme,nema potrebe za resetovanjem)?Ponavljam samo da vracam isti airbag a ne neki drugi,novi.
        Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• GORAN 0211
          CBC Član
          • 30.03.2008
          • 68
          • feketic

moras prvo skinuti klemnu minus pa onda dalje raditi
          NEZNAM MOZDA I NISAM U PRAVU

Comment

• nikolapanic
            CBC Senator XXL
            • 16.10.2005
            • 657
            • Petrovac

Pa to sam vec naveo da prvo treba to da uradim ali me interesuje da li mogu bez posledica da ovo obavim,sve vratim na mesto i onda istestiram,tj.povezem sa kompom i resetujem sta li vec?
            Samo te slusam i pitam se dokle ces?

Comment

• kira
              CBC Član
              • 19.05.2006
              • 25

Imao sam saobracajku, i otvorio mi se vozacki air bag. S obzirom na cenu koju su mi trazili u Veranu da zamenim air bag i centralu (2.000 eura) resio sam da nabavim polovan air bag.

Cuo sam da postoje dve vrste vozackih air bagova za Peugeot 206 (pre restajlinga i posle restajlinga), pa me interesuje ako bih kupio kompletan volan sa sve air bagom sa starijeg modela (2002 godiste) da li bi mogao da ga montiram na moj koji je 2006 godiste.

Hvala

Comment

• 206
                Admin od ispočetka :)
                • 09.12.2004
                • 9548
                • Beograd
                • 206

Ne bi, a ni centrala ne bi odgovarala.
                The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

Working...