Da počnem auto je Suzuki swift 1.0 i posle nešto manje od 160 hiljada km
došlo vreme da se menjaju diskovi Primećena je nejadnaka istrošenost pločica (kad su menjani korpa i lamela) , razlog je bio klip klješta koji se zaglavio na desnom točku. To je sređeno i primetio sam da je i disk neravnomerno istrošen i da je odradio svoje
Da skratim priču kupio sam diskove(ventilirajući) i pločice (inače ima tri tipa po katalodu za isto godište auta) cena nešto manja od 100 evra I sad samo čekam neki lep kišan dan da majstor siđe sa krova u garažu( a i ja sa njim) i da to montiramo
Znam da pre montiranja diskove treba odmastiti (imam čak i sprej za to iz A) ima li još nešto na šta treba obratiti posebnu pažnju
Pozdrav
Odmascivanje diskova?!? Ovo prvi put cujem. O cemu se radi. Posto cu i ja uskoro mozda menjati diskove!
Diskovi se namazu nekom vrstom masti za konzerviranje cisto da ne bi rdjali dok ne stignu do automobila. Tu mast je pozeljno skinuti pre eksploatacije. POZDRAV!!!
Ukoliko su samoventilirajuci, nebi se slozio sa idejom. Otvaras mogucnost stvaranja korozije na supljinama diskova namenjenim za cirkulaciju vazduha, dakle termicka izmena bude puno losija vrlo brzo, te je samim tim disk osudjen na propast kao krivljenje itd...
Sorry
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Ako se radi samo o pregrijavanju onda se treba pomuciti,posto cesto idem na cetinje (iz budve),tako da ima jedna dionica 15-ak km gdje je sve nizbrdo u povratku,tu zagrijem kocnice da mi na ulazu u grad obavezno pocnu da otkazuju,a na parkingu diskovi sijaju ko sijalice jedno 5 minuta, pa mi se nisu nikad iskrivili,ali prije mjesec dana sam naletio na rupu sa oko 140 km/h i kako nisam pusto kocnicu na vrijeme iskrivio sam i disk a felna mi je pukla,diskovi nisu samoventilirajuci,mada nije bas neka drasticna razlika izmedju njih i obicnih,ja sam mislio da se oni dosta brze hlade od obicnih
OK.. znas gde je i kad problem: Kad zakocis sa 280Km/h na dole do nekih 130-140 pa posle 1 minut opet, sa 2000KG tezine .. tada zbog NAGLOG dizanja temperature stradaju diskovi. Ili pucaju ili se krive
Znam, kolekcija svega od Guttman do Brembo je odavno istestirana kao nezadovoljavajuca.
Ovo pisem ne da bi rekao kako brzo znam da vozim, jer moze brze nego da sam uspeo da dobijem jako dobro iskustvo o problematici sa kocionim sistemom. Zato sam uzeo stvari u svoje ruke, da bi se resio toplote.
Att mäta är att veta...to measure is to know...meriti je znati..
move your mind
Za te brzine idu ovi diskovi
i padobran , jeste da na slici izgledaju mali ali na njih moze samo 17"+,a sa kojim motorom ti mislis da zaletis 2000 kg na 280 km/h, u praksi
Comment