DSG menjac

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • nikola_VUK
    CBC Senator XXL
    • 20.09.2005
    • 317
    • Podgorica - Novi Sad
    • Mercedes vaneo 1.7

DSG menjac

Drugar kupuje passata pa me pitao za misljenje, pošto nisam baš siguran, možda ne bi bilo loše da malo prodiskutujemo o DSG menjačima, nisam mogao da nadjem na forumu ništa o održavanju, popravkama i kvarovima vezanim za menjač, s druge strane svi kažu da je osećaj u vožnji sjajan da šaltaju brže od manuelnih, čak i da je potrošnja manja.
    Može li malo sad o negativnim stranama istih, citao sam na hrvatskim forumima da je zamena ulja oko 200e svakih 30.000.
  • kristina990
    Banovan
    • 13.04.2009
    • 1066
    • Srbija

Re: DSG menjac

jeste,menja se ulje i filter svakih 30000,ne može se uraditi u vlastitoj režiji jer je potrebna dijagnostička oprema,verovatno je osećaj sjajan,ali svako zadovoljstvo košta.
    u slučaju kvara teško da bi se mogao naći polovan kao za manuelni menjač za par stotina evra.
    ko može finansijski da pretrpi kvar na tom menjaču koji se meri kao za automatski hiljadama evra,nek ga uzme slobodno.
    ja sam za klasiku,nema ništa lepše od preciznog manuelnog menjača.(ni jeftinije)

Comment

• 206
      Admin od ispočetka :)
      • 09.12.2004
      • 9548
      • Beograd
      • 206

Ispade da je tu neki potencijalni kvar relevantan i bitan faktor za odlucivanje, kao da se ne znam ni ja koliko cesto takvi kvarovi i desavaju. Kao kada bismo vozili 15-20 godina stare automobile jer su motori jeftiniji za zamenu kad se pokvare nego da vozimo nov auto i motor...malo bez veze. Uostalom na ovu trmu je vec pisano par puta.
      The difference between men and boys is the price of their toys

Comment

• nikola_VUK
        CBC Senator XXL
        • 20.09.2005
        • 317
        • Podgorica - Novi Sad
        • Mercedes vaneo 1.7

Poenta u odlucivanju je da ako menjaci prave probleme i imaju kvarove koji se ponavljaju da ga treba obići.

Comment

• gorans
          CBC Senator XXL
          • 09.03.2010
          • 1525
          • Beograd

Nesto bas i nisam cuo da imaju neke standardne kvarove a ulje se ne menja na 30 nego na 60 000km ali posto smo mi srbi uvek bili posebni mi to "za svaki slucaj dupliramo".Fabrika preporucuje zamenu ulja u motoru na 20 a mi menjamo na 10kkm.Za motorne testere ide mesavina 2% a mi za svaki slucaj pravimo 4% jer smo pametniji.Sto se cene zamene ulja u DSG-u tice,ide 5,5l ulja po 1200 din/l i filter koji kosta 3000 din tako da to izadje 100e a posto mi volimo da dupliramo onda je 200e.Osecaj u voznji je izuzetan i ja ga preporucujem.

Comment

• 206
            • 09.12.2004
            • 9548
            • Beograd
            • 206

Pa stvar je u tome da niti su nepouzdani niti prave probleme, makar ne nista vise nego bilo koji drugi menjac - nego se stvari gledaju malo naopacke, sta ce se ako se pokvari (iako nije poznat kao problematican), kako ga popraviti jer ne moze za sitnis kao manuelac, i slicno. Mislim, zasto voziti common rail a ne bos pumpu, sta ako se pokvari?

To je dobar i pouzdan menjac, pogotovo VW-ov koji ga najduze i ugradjuje u putnicka vozila. Servis mozda jeste skup, ali znate valjda da se svako zadovoljstvo placa

Comment

• kristina990
              Banovan
              • 13.04.2009
              • 1066
              • Srbija

u odnsu na vreme koliko se proizvodi i zastupljenost procenat kvarova je veoma visok

Comment

• kristina990
                Banovan
                • 13.04.2009
                • 1066
                • Srbija

pročitajte komentare i pogledajte slično Suggestions

Comment

• 206
                  • 09.12.2004
                  • 9548
                  • Beograd
                  • 206

Youtube, merodavan izvor? Potrazi po tom Youtubeu ima li koji klip sa problemom na nekom manuelnom ili klasicnom automatskom menjacu. Ja sam na automatskom menjacu imao kvar 3x za 200.000km, od cega je jednom zamenjen ceo menjac, znaci li to da oni ne valjaju?

Problema ima, naravno, mehanicki je sklop u pitanju, ali bazirati odluku na spekulaciji da se kvari cesto jednostavno ne stoji. Mozda su kvarovi 3x cesci nego na klasicnom manuelnom, sto je opet zanemarljivo mali procenat.

Comment

• Srdjan
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 2416
                    • Bajina Basta/Beograd

Originally posted by 206
                    Ja sam na automatskom menjacu imao kvar 3x za 200.000km, od cega je jednom zamenjen ceo menjac, znaci li to da oni ne valjaju?
                    Pa ovako kako si napisao onda debelo tu nesto ne valja. Koji ti je kriterijum za kvalitet menjaca kad si ga menjao jednom za 200k km i jos 2 puta popravljao/servisirao? Sta je onda los menjac ako je ovo dobro?
                    Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• 206
                      • 09.12.2004
                      • 9548
                      • Beograd
                      • 206

Ne kapiras poentu. Uprkos tome sto je meni zapao primerak koji je los ili sam ga ja ubio, ne mogu da tvrdim da su automatski menjaci kao takvi kvarljivi ili losi, los je ovaj moj primerak a ne taj tip menjaca.

Comment

• LuccaGabazzi
                        CBC Senator
                        • 16.09.2005
                        • 294
                        • pole position

U oktaviji sam imao dsg, bio prezadovoljan. Sad je auto kod drugara, na cajgeru oko 130000 km, covek prezadovoljan.
                        Billionaire Boys Club

Comment

• gorans
                          CBC Senator XXL
                          • 09.03.2010
                          • 1525
                          • Beograd

Kada kazem ljudima da vozim auto sa DSG menjacem,prvi komentar je:"U brate al je dobar,a sta ces kad se pokvari?".Kvare se i manuelni menjaci koji novi kostaju preko 3000e,pa sad ispada da treba da vozimo kao Kremenko,bez motora i menjaca jer sve to moze da se pokvari ili ko hoce da se luksuzira neka vozi Trabanta,tu nema sta da se pokvari a za generalnu ti treba 50e,kljucevi 10,13 i 17 i sat vremena obuke kod nekog mehanicara.Jel nije tako?

Comment

• nikola_VUK
                            CBC Senator XXL
                            • 20.09.2005
                            • 317
                            • Podgorica - Novi Sad
                            • Mercedes vaneo 1.7

Situacija je sledeća, znači čovek kupuje polovna kola 06-07 godište, Passat, ima ih sa DSG-om i bez njega, njemu lično je sve jedno samo je pitanje da li da ga uzme i sa njim.
                            Što se tiče računice čitajući ovo i još malo po netu došao sam do sledećih zaključaka:
                            Zamena ulja - 100e materijal, pretpostavljam ruke oko 30e što ispadne 130e svakih 60.000 tj. beznačajno u odnosu na olakšanje u vožnji
                            Kvarovi na menjaču - ako pretpostavimo da neće iznositi preko 1.000e onda i to ne ispada strašno u odnosu na vozila sa maneulnim menjačem jer na ovima mora da rikne nekad plivajući zamajac s obzirom da će navedeni passat da bude na kilometraži od oko 150.000, sasvim je logično da u narednih 50.000 dođe do zamene istog, ako se ne varam DSG nema plivajući zamajac?

Comment

• kristina990
                              Banovan
                              • 13.04.2009
                              • 1066
                              • Srbija

al se frljamo sa evrićima...1000 evra nije strašno...hebeš 1000 e...pa da...tata plaća sve račune...

Comment

Working...
                              X