WINTERA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • Taster05
    CBC Član
    • 08.12.2007
    • 20
    • Beograd

OK, ljudi ne sumnjam ja da ste vi zadovoljni Winterom pogotovo njenom cenom, tu nema pogovora. Ja samo prenosim svoja zapazanja dok su na utu bile Continental gume u autu se nije znalo da ide pri brzinama 120-160, znaci bukvalno bez zvukova, od kako sam namontirao Winteru takodje je podnosljivo ali pri zaustavljanju bruje i cesce se pali ESP i ABS sa njima nego sa Continentalom koji je istini za volju bio 205/55/16 tako da verovatno i sirina gume utice. Elem kao sto rekoh gumu mi nisu zamenili jerbo su rekli da je to u granicama normale (sve 90grama) pa standardima Tigra koji daje garanciju na iste.

Pozzz svima i da nebude zabune generalno i ja sam zadovoljan Winterom za toliko para koliko sam dao nista drugo nisam mogao da stavim novo, samo kazem ako imate vise para bolje idite na nesto drugo sta da preporucim nisam siguran,

Pozzz josh jednom

Comment

• jevtic
      CBC Senator XXL
      • 26.11.2006
      • 729
      • beograd

taster u potpunosti se slažem sa tobom. i meni su wintera bučne gume i veoma loše su za suvo a pogotovu za mokar kolovoz. i u krivinama su mi mnogo lošije od letnjih. uglavnom kad god ih stavim na auto mora da usledi mali period privikavanja odnosno da naviknem sebe da lakše vozim jer ove gume lako proklizavaju. jedino kad padne sneg onda mi se stvori osmeh na licu zato što su po snegu stvarno dobre. inače ako je od nekog značaja letnje gume su mi yokohama c-drive.

p.s. čitao sam i neki test u autobildu gde se wintera isto loše pokazala po mokrom, a bogme i po suvom nije imala neki rezultat.
      ex - fabia 1.9 tdi
      golf 2.0 tfsi

Comment

• Eon
        Moderator
        • 10.03.2005
        • 4225
        • Beograd-NBG-44
        • Superb 2.0 4x4 DSG

Ali posto je Wintera guma nordijskog tipa, na snegu se pokazala jako dobro...
        Škoda Superb 2.0 TDI 190 bhp DSG 4x4 2020
        Volkswagen Tiguan 2.0 TDI 150 bhp Carat 2017

Comment

• Srdjan
          CBC Senator XXL
          • 30.09.2004
          • 2416
          • Bajina Basta/Beograd

Zar Wintera nije alpskog tipa?
          Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• sw.brick
            CBC Senator XXL
            • 09.10.2004
            • 8141
            • Beograd, barajevo-zemun
            • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

samo kazem ako imate vise para bolje idite na nesto drugo sta da preporucim nisam siguran,
            ne vredi ti vise para, treba naci bolje gume a to je jako tesko.
            vise para ne znaci da ces dobiti bolje gume za sneg.

uz mnogo slajfovanja, uz aktiviranje sper blokade diferencijala zadnjih dana sam prolazio jakim uzbrdicama po snegu (ispod koga je ponekad led) sa Winterama , sve 4.
            na tom parcetu brdsko planinskog puta, inace ja jedini sa autom prolazim, niti jedan drugi auto/vozac vec danima se ne usudjuje da prodje tih nekih 150metara van asfalta pod jakim nagibom.

imam poverenja u gume, i za sada su se fenomenalno pokazale u izuzetnom teskim uslovima.

juce, na toj deonici se zaglavio traktor, i nije mogao da izadje samostalnim pogonom.

kada auto uz Winteru prodje tu gde ne moze traktor, meni bolja kombinacija ne treba.
            volvo
            945 SE turbo lpg
            344 GL lpg

Comment

• rajmax63
              CBC Prijatelj
              • 02.04.2005
              • 1415
              • Bačka Palanka
              • AUDI A6 2.0TDI 170KS

Originally posted by sw.brick
              kada auto uz Winteru prodje tu gde ne moze traktor, meni bolja kombinacija ne treba.
              tako je brick kupujmo domaće pogotovo ono što je dobro
              blago onom ko rano poludi pa mu zivot prodje u radosti i veselju
              Audi ima crveno T

Comment

• Heinz
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 1027
                • Beograd, Voždovac
                • Avensis 2.0 D4D

Originally posted by sw.brick
                Kad bude Tigar pravio Winteru u svim normalnim dimenzijama možda bih je i kupio (profil 50)
                Toyota Avensis 2.0 D-4D (2007)

Comment

• Vocko
                  CBC Senator XXL
                  • 25.04.2005
                  • 4556
                  • nBGd

Sta ce ti zimska sa profilom 50 ?!?!?
                  Hans tis' puko

Comment

• Heinz
                    CBC Senator XXL
                    • 30.09.2004
                    • 1027
                    • Beograd, Voždovac
                    • Avensis 2.0 D4D

Nisam ja puko nego je Tigar krš firma
                    To su fabričke dimenzije za moja kola. Ne pada mi na pamet da tražim čelične felne, a lanci ne smeju da se montiraju. Uspešno se voze već tako da nema razloga za brigu
                    U svakom slučaju, gume u tom profilu se prave, samo ih Tigar nema.

Comment

• Vocko
                      CBC Senator XXL
                      • 25.04.2005
                      • 4556
                      • nBGd

50 za letnji profil, da... Sta ce mi za zimu toliko niska guma ?!?
                      Uopste ne ulazim u to dal' drugi prave ili ne...

Comment

• mishio
                        CBC Senator XXL
                        • 29.05.2007
                        • 1204

pa to ti fabrika propisuje za letnju npr. 15" taj profil, ali zimska je pozeljna da bude uska i malo sa vecim profilom, znachi npr 165/70/13 to ce saxo do godine da dobije, ove je ovako kako je dogodine, jedan set zimski sa takvom gumicom a leti 15" ..

Comment

• Heinz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 1027
                          • Beograd, Voždovac
                          • Avensis 2.0 D4D

Jednostavno nema alternative, kapirate? Šta da stavim umesto 195/50 R15? Jedino što se pominje igde je 185/55 R15 a čak ni to Tigar ne pravi. Plus biće ružan auto, spuštena ja Fabia fabrički valjda.
                          Dobro je ovako kako je fabrika rekla, ja sam zadovoljan i tačka
                          Te su se gume vozile i cele prošle godine, leto i zima, prešle 30k i zamenjene novim. Da je bilo nekih problema sigurno ne bih stavljao iste.

EDIT: moraću da proverim za spuštenost, deluje kao da je samo napred nekako niža

Comment

• mishio
                            CBC Senator XXL
                            • 29.05.2007
                            • 1204

ccc ... pa nemas nikakve kombinacije sa 15" vec moras onda da idem na 14" ili 13 "

koji je motor u fabiji kad je fabricki spustena ? slabo ti baratas materijom a vidim da si malo nervozniji ...

Comment

• Heinz
                              CBC Senator XXL
                              • 30.09.2004
                              • 1027
                              • Beograd, Voždovac
                              • Avensis 2.0 D4D

Ma Voćko me iznerviro Imam nove gume, ne tražim ništa da kupim, samo komentarišem činjenicu da Tigar ne pokriva ceo opseg dimenzija.

Comment

• mishio
                                CBC Senator XXL
                                • 29.05.2007
                                • 1204

e pa to jeste, nemaju taj profil ... brat ima na 16" 205/50 pirelli snowsport, dzabe sve kad je to siroka guma nema leka za sneg ..

najbolje ti je uvek da imas za leto npr 15" a zimi stavis celicne 14" ili 13" (mada to smesno izgleda) ali glavu cuva jbga .. i gume su jako jeftine zimske takvih dimenzija ...

ko zna, tigar napreduje opako mozda ce dogodine biti i neka wintera sport sa nizim profilom

Comment

Working...
                                X