WINTERA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • mishio
    CBC Senator XXL
    • 29.05.2007
    • 1204

Re: WINTERA

za nesto malo vece pare od wintere, bar u mojoj 195/65/15, Barum Polaris2, po meni daleko bolja guma, koja se fenomenalno ponasa u svim uslovima, autoput, suvo, sneg, poledica, autoput na 180kmh manja buka nego sa letnjim, jedina mana sto se brzo trose, ali ako je vec cena pitanje, sigurno bolja opcija od polaris-a. Kod Macure sam pre neki dan video michelin alpin za 6200din kom u 195/65/15, barum je valjda 5200din, a wintera 4500din

Comment

• ppejic
      CBC Član
      • 09.09.2007
      • 75
      • Dornbirn-Nis

Odlucio sam kupiti zimske pneumatike. Automobil Logan. Zbog finansija sam ogranicen ili na Tigar WinterA ili na Sava Eskimo S3. Pronalazio sam svakakve testove na netu, ali to sto su testirali stranci i ono so se moze kupiti kod nas, nema blage veze.

Dakle, kakvi su Eskimo S3 u odnosu na WinterA?

Peja
      LOGAN 1.4 MPI Preference + AC

Comment

• prolupator
        CBC Senator XXL
        • 02.09.2005
        • 3968
        • Zemun

Sad je Winter1 ako se ne varam ... i to je dobra guma, pogotovo za nezahtevan auto kakav je Logan (NHF). Winter1 je svaka ista, a Savu bije glas da je sad ovakva, sad onakva, zavisi gde se pravi ...
        OPEL KLUB SRBIJA - http://www.opelclub.rs - dođi, vidi ...

prolupator.mojblog.rs

Comment

• alexa05
          CBC Senator XXL
          • 23.07.2006
          • 1769
          • Smederevo
          • Opel Vectra B 2.0DI 16v

Uzimaj Winteru, kakva Sava! Neces pogresiti. Eventualno Barum Polaris 2 koja je za nijansu skuplja ali ima malo lepsu i bar ja tako mislim funkcionalniju saru.
          EX OPEL KADETT E C14NZ TUNED WITH LPG EQUIPMENT BY IVAN T

NOW OPEL VECTRA B 2.0DI 16V (X20DTL)

SVE PROLAZI PA CAK I DOZIVOTNA ROBIJA

Comment

• JAPANX
            CBC Senator XXL
            • 10.08.2006
            • 2159
            • Beograd

bolje dati malo vise za dobru gumu nego mnogo vise za autolimara i delove

Comment

• subicd
              CBC Senator XXL
              • 20.06.2008
              • 463
              • Novi Sad

Upravo tako, jer se guma vozi 4-5 godina.
              Ali bolje ako vec mora, pogeldaj Barum Polaris 2, Fuldu, a i Americu SLC 202, guma skroz OK deluje-kao nova, a jeftinija je od Winter1.
              Inace America je grupacija Continantala, ima 3 godine garancije(mada to malo znaci), ali mene je odusevila za tu cenu. 175/65 R 14 je nesto vise od 3700din, a ima i lepu saru, i kad se provuce prst preko nje nekako odaje utisak da ce da drzi za asfalt.
              P.S. Nisam je vozio(jer 1-2km ne smatram voznjom), ovo je samo vizuelni i utisak na dodir.

Comment

• ppejic
                CBC Član
                • 09.09.2007
                • 75
                • Dornbirn-Nis

Hvala na savetima. Evo bas razmisljam sada, Fulda kristall Montero je oko 700din skuplja (20%)

Ja 90% kilometraze predjem u gradskoj voznji, zato mi najekomicnija varijanta (Winter1) nejvise odgovara.

Evo sta ADAC kaze o pneumaticima. Obratite paznju na rangiranje Sava Eskimo S3.
                http://www1.adac.de/Tests/reifentests/w ... ID=229318#

Peja
                LOGAN 1.4 MPI Preference + AC

Comment

• DovlaK
                  CBC Senator XXL
                  • 24.07.2008
                  • 560
                  • Beograd

Od navedenih WInter1 ili slovenačka Sava, ali ona nije u cenovnom rangu sa Winterom... Sava koja je u rangu sa Winterom se pravi u Poljskoj i mislim da je Wintera u tom izboru bolja.

Međutim

Meni se ne sviđa nijedna od navedenih... neko reče Barum i treba razmisliti o Kumho gumama... iskreno ja kad sam poslednji put stavljao letnje gume ubeđuje me moj vulkanizer za Kumho i kune se u njega... ja onako neodlučan razmišljam kad dolazi nov CLS u radnju... bukvalno ni 1000km nije imao... pogledam ja gume koje su kad ono ni 5 ni 6 nego - KUMHO!!! Uporedim sa gumama koje mi vulkanizer nudi i vidim da je ista šara u pitanju, ista zemlja proizvodnje itd i odlučim se za istu... i nisam se pokajao...

Sada planiram da kupim i zimske Kumho koje u BIjeljini koštaju ~50eur za dimenziju 185/60/14 a to je cenovni rang sa Winterom u Srbiji...
                  Будале се не рађају. Праве их лепе девојке у слободно време.

Comment

• jevtic
                    CBC Senator XXL
                    • 26.11.2006
                    • 729
                    • beograd

mogla bi tema da promeni naziv u winter1 pošto je guma u međuvremenu promenila naziv.
                    ex - fabia 1.9 tdi
                    golf 2.0 tfsi

Comment

• Puzo81
                      CBC Senator XXL
                      • 04.08.2009
                      • 687
                      • Novi Sad/Prijepolje

Sto se tice iskustva sa Winterom mogu reci sve najbolje.Kod mene je u dimenziji 165/70 r13 bez problema sljakala 3god (svake zime po 3meseca).Nikad me nije dovela u nezgodnu situaciju,na samom snegu je fenomenalna,na vlaznom asfaltu tu i tamo.Napominjem da su Wintere bile samo napred dok su nazad bile nove letnje Michelin Energy.

Secam se jedne prilike prosle godine posle Nikoljdana.Pravac Kosjeric-Valjevo,preko Divcibara (uz one krivine na vrh Kaone i spust),kad je bila najveca mecava bez problema sam prosao s Winterama.Ima i jedna deonica na pomenutom pravcu kao udolina s velikim enormnim usponom (slicna onoj na putu Sremski Karlovci-Indjija,samo duplo strmija),duzine 300-400m,jedino smo ja i momak ispred mene u karavan sijeri s lancima uspeli da izadjemo dok je sa strane da se ne lazemo bilo 4-5 auta pod putom.

Tada nisam mogao da verujem sta znaci zimska guma pa makar bila i najeftinija (bila je 3000kom).Bolja je i najlosija zimska nego najbolja letnja neko nedje rece.100% potpisujem ovu tvrdnju.

Sto se tice auta sa manjom konjazom (recimo do 60ks),u dimenziji 13 i ko je koristi maksimum 3-4 meseca zimi WinterA je najbolji i najeftiniji izbor po meni.

Comment

• Ivancho
                        CBC Veteran
                        • 11.02.2008
                        • 199
                        • Vracar - Zemun

Samo da obavestim ljude koji su hteli ili razmisljali da za zimsku gumu uzmu winteru to sto pre urade jer ih uskoro nece biti u opste. Cisto dobro nameran savet, Posto izgleda da se mnogo daleko prave pa nece vise biti uvoza , bez sve sale, nema gi ih vise

Comment

• subicd
                          CBC Senator XXL
                          • 20.06.2008
                          • 463
                          • Novi Sad

I ja sam dobio takvu informaciju da je stala proizvodnja u Tigru, ili Michelinskom Tigru-mada ovaj naziv nije bas merodavan.

Iskreno, ova informacija me je obradovala. Jer je Goodrich npr. vrlo blizu cene Winter1, kao i Fulda, a dosta su bolje gume.

Comment

• markofpi
                            CBC Senator XXL
                            • 27.07.2006
                            • 1552
                            • Bezanijska Kosa

Nisam razumeo ovo 'mnogo daleko se prave'!?? Ko zna sta li je pravi uzrok prestanka proizvodnje!?

Comment

• Ivancho
                              CBC Veteran
                              • 11.02.2008
                              • 199
                              • Vracar - Zemun

Originally posted by markofpi
                              Nisam razumeo ovo 'mnogo daleko se prave'!?? Ko zna sta li je pravi uzrok prestanka proizvodnje!?
                              To je ironisanje, posto nemogu da verujem da su tako malu kolicinu izbacili,a pritom su domaci brend

Comment

• Car
                                CBC Senator XXL
                                • 07.07.2005
                                • 900
                                • Beograd

Originally posted by subicd
                                Iskreno, ova informacija me je obradovala. Jer je Goodrich npr. vrlo blizu cene Winter1, kao i Fulda, a dosta su bolje gume.
                                Po cemu su bolje? Po tome sto ne pise Tigar nego goodrich? i jos te obradovala informacija da domaci brend nece prodavati jedan od svojih boljih proizvoda, ccc.

Ja uzeh 4 wintere za golfa pre neki dan, a na laguni jos uvek teram hitris. Gledam po gradu, generalno se dosta voze wintere - jedino ako su ocekivali losu prodaju, pa je sad ponestalo guma.

Comment

Working...
                                X