WINTERA

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts
  • dfast
    CBC Senator XXL
    • 26.05.2005
    • 1302
    • Hoofddorp NL /Bgd

Ja sam za moje dobio dve godine garancije od radnje u kojoj sam kupio. Nije prvi put da se desava da prodavci daju manju garanciju nego proizvodjac, ne znam kakva je logika takvog poslovanja ali znam da je bila gomila takvih slucajeva u prodaji kompjuterske opreme.

Comment

• sw.brick
      CBC Senator XXL
      • 09.10.2004
      • 8141
      • Beograd, barajevo-zemun
      • volvo 945 SE turbo lpg, 340 GL lpg

ja takve trgovce koji pokusavaju da sumnjivu robu po poreklu (mozda druga klasa kvaliteta) meni prodaju zaobilazim, uvek nadjem jos nekoga ko prodaje to sto me zanima...

btw, evo cena nekih Wintera, opseg je od 1876,20 dinara do 4000,20 za najskuplju dimenziju (195-65-15).

za prosecne aute nize i srednje klase uobicajene dimenzije kostaju 2584,20 i 3363,00 dinara. ( to su cene za prvu klasu).

u cenu je _ ukljucena_ montaza, znaci 30-40 evra za gumu i montazu u paketu.

prodavnica Metro Cash&Carry

garancija je naravno originalnih 3 godine na sve dimenzije Wintere.
      volvo
      945 SE turbo lpg
      344 GL lpg

Comment

• Dutchman
        CBC Senator XXL
        • 30.09.2004
        • 741
        • Vracar centar sveta

3 godine, ako se koriste samo zimi kao shto su i predvidjene, trajace barem 5-6 godina ako izdrze 40hiljada, mada svaka guma posle dve godine vec pochinje da gubi svoja svojstva bila na kolima ili u magacinu i na to treba obratiti paznju...
        Prevelika slika u potpisu!

Comment

• Delkan
          CBC Senator XXL
          • 14.06.2005
          • 829
          • 60 km From BG,West

Pre godinu dana sam uzeo Winteru 185 65/15,tada je kostala oko 3400.Dobio sam 3 god.garancije i stvarno sam zadovoljan gumom.Na snegu je sjajna.Isprobano preko Iriskog Venca vise puta po najvecem snegu.
          Prezivele su i par zestokih rupa+krivljenje felne.

Comment

• acapn
            CBC Član
            • 20.04.2005
            • 86
            • Paracin

Ja sam ih kupio u tigrovoj prodavnici i dobio garanciju 3 god. E sad kako se ostvaruje pravo na garanciju je vec druga prica. Kako mi je trgovac objasnio guma se salje na ispitivanje da nije slucajno udarena u rupu, da je pritisak u njoj tokom eksploatacije bio ok itd. Rok isporuke druge gume je 15 do 45 dana. A ti se u medjuvremenu vozi na rezervnoj ako imas zivaca uopste da se bakces sa reklamacijom.
            Sve u svemu cini mi se da ce tesko da priznaju da je defekt do njih i daju novu gumu, nego ce da ispadne "udarac u rupu i nepriznavanje garancije"
            Znaci nije sve do duzine garancije, nego i do postupka ostvarivanja prava na istu.

Comment

• sw.brick
              CBC Senator XXL
              • 09.10.2004
              • 8141

Znaci nije sve do duzine garancije, nego i do postupka ostvarivanja prava na istu.
              ta procedura za reklamaciju u garanciji je standardna, i vazi u celom svetu bas tako kako si opisao.

sa Tigrom nije nikakav izuzetak od opste vazecih globalnih pravila.

jasno u svakoj garanciji pise da se garancija odnosi samo na proizvod a ne i na posledice njegove (ne)primene. vazi za svu tehnicku robu i garanciju generalno. bilo gde u svetu.
              volvo
              945 SE turbo lpg
              344 GL lpg

Comment

• Srdjan
                CBC Senator XXL
                • 30.09.2004
                • 2416
                • Bajina Basta/Beograd

Koliko kostaju sada Wintere? Ja sam malopre uzeo 2 kom 185*65r14 u Cacku za 3490dinara komad, sto mislim da je povoljno... Nikad guma nije bila jeftinija....
                Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• ada
                  CBC Senator XXL
                  • 04.06.2005
                  • 2375
                  • Novi Sad
                  • Svasta nesto

ada12

Originally posted by Srdjan
                  Koliko kostaju sada Wintere? Ja sam malopre uzeo 2 kom 185*65r14 u Cacku za 3490dinara komad, sto mislim da je povoljno... Nikad guma nije bila jeftinija....
                  e na ovo sam morao da reagujem!!! reko si 3490 dinara ili podeli sa 43 dobijas iznos od 81 dem (to bi bilo ako je marka pola evra!!!!) E sada secam se da si za te pare mogao da kupis gudyer gt2 ua 80 keka sa montazom pa razmisli da li su gume jeftinije!!! Nisu jeftinije nego su nam samo malo pristupacnije!!!!
                  Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                  Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                  Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                  Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• sw.brick
                    CBC Senator XXL
                    • 09.10.2004
                    • 8141

samo si zaboravio jednu sitnicu, inflaciju na zapadu pa nikako ne vazi 1dem=0,50eura. niti u jednoj evropskoj zemlji, sto se poredjenja cen atice.

pre ce biti da je odnos 1dem nekada danas je 1 euro
                    volvo
                    945 SE turbo lpg
                    344 GL lpg

Comment

• ada
                      CBC Senator XXL
                      • 04.06.2005
                      • 2375
                      • Novi Sad
                      • Svasta nesto

ada12

ok! ali onda znaci svaba koji je radio za 4k dem sada radi za 2?????
                      Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
                      Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.
                      Lopovi će biti krivično gonjeni, država ne voli konkurenciju.
                      Žene su zakon a, muškarci vole rupu u zakonu!

Comment

• Srdjan
                        CBC Senator XXL
                        • 30.09.2004
                        • 2416
                        • Bajina Basta/Beograd

Nisam mislio bukvalno... Nego jeftinije su mi nego prosle godine i otkad je uveden evro! A kada su bile marke, tada jeste bilo jeftinije do onog trenutka kada se uvodio evro kada su cene koje su bile u markama preinacene u evro... Tacnije neke stvari su sada duplo skuplje!.... Pozdrav! Inace u toj radnji Savine Eskimo u istoj dimenziji je bila skuplja oko 700dinara, odnosno za par skoro 1400dinara sto nije malo...
                        Lancia Kappa 2.0 20v

Comment

• Wiz
                          CBC Senator XXL
                          • 30.09.2004
                          • 3104
                          • Nish

pre ce biti da je odnos 1dem nekada danas je 1 euro
                          Jok bre mozda za nesto drugo za Auto industriju samo su prepolovili cene,tako da je tta guma skupa kao i generalno sve sto se moze kupiti ovde

Comment

• sw.brick
                            CBC Senator XXL
                            • 09.10.2004
                            • 8141

ok! ali onda znaci svaba koji je radio za 4k dem sada radi za 2?????
                            pa naravno, opala je kupovan moc automatski sa generisanom inflacijom cena.

mi smo to uzivo uvezbavali tokom 92 i 93 godine onako bas 'svetski', vrhunski sampioni (ludosti).

plate imaju direktne veze sa trzistem radne snage i produktivnosti, maloprodajen cene su stvar poslovnih politika, okruzenja, konkurencije, monopola i dogovora raznih vrsta, odluka Vlada i raznih vlasti.

to sto si pitao i lepo primetio je karakteristika prosecnog americkog radnika, svake godine ima sve manju kupovnu moc plate iako raste kreditna moc i kupovina (pozajmljivanje za buduce prihode) na kredit.

nekada (60tih) je americki radnik radio 5 meseci za novog Forda, danas je to nezamislivo... naravno prosek i statisticki.

da se vratimo blizem okruzenju, prosek plata EU je ispod 2.000 evra, u povelikom broju clanica je i ispod 1.000 evra, samo danas se i bitno manje radi u smislu radnih sati nego nekada (recimo bas Nemacka ili Francuska).

sve ima svoje, manje rada manja plata a cena energije se drasticno uvecala pri tom poredjenju.
                            i taj debalans ima tendenciju produbljivanja zadnjih par godina.
                            volvo
                            945 SE turbo lpg
                            344 GL lpg

Comment

• sw.brick
                              CBC Senator XXL
                              • 09.10.2004
                              • 8141

Jok bre mozda za nesto drugo za Auto industriju samo su prepolovili cene
                              pa ne bih rekao, Golf 2 je 90tih kostao nekih 14.000 dem a Merecedes 124 200 nekih 30.000 dem.

danas Golf kosta 25.000 evra (dobro ima i jeftinijih klot modela od 15.000 evra) sto je bar duplo vise a Mercedes E klase je 30.000+ evra.

radni sati servisera slicno, nekada 10-30 dem danas od 20-40 evra.

gorivo isto, dizel 0,50 dem danas 1+ evro, benzin 1 dem danas skoro 1,50 evra litar.

tako da je tta guma skupa
                              pa sad, ako je 20-30 evra skupo za novu kvalitetnu gumu a to je trosak koji se rasporedjuje na 3-4 godine, odnosno 1 evro mesecno upotrebe auta ...meni se cini da je ok cena.
                              volvo
                              945 SE turbo lpg
                              344 GL lpg

Comment

• Wiz
                                CBC Senator XXL
                                • 30.09.2004
                                • 3104
                                • Nish

Ma pusti tog golfa iz 124MB iz 80 i 90tih btw kadett 1.5td je placen 90te 32000dm a XM iste godine 72000dm tako da te price ne stoje ali i nek bude tako mada nije uporedi tadasnjeg golfa i MB pa vidi sta imaju od opreme serijski i koliko je auto industrira napredovala-sveukupno od tadasnjeg golfa koji se mogao naci za najmanje 16 000dm pre rata uz rizik da ga uopste ne dobijes a inace je bio oko 20000dm i tretiran ko domaci proizvod bez igde icega od opreme motor i 4 tocka do sadasnjeg modela koji je nacickan svim i svacim i izgleda ko svemir u odnosu na tadasnji model.

Trerba prelistati i kataloge iz vremena kad se menjala DM i ostale valute u euro i ona ce sve biti jasno cene su prepolovljene

A trend je da automobili postaju sve skuplji to da,bar ovi sa zapada

Comment

Working...
                                X